WeTu Analytics

Jacana Camp

Plats: Beläget på en avskild trädö i det vackert natursköna Jao Flats området i koncessionen, Jacana är ett riktigt vattenläger. Härifrån upplevs kärnan i ett Okavango Delta äventyr genom att sväva längs dess klara, tysta kanaler i en mokoro (traditionell urholkad kanot) eller snabba upp något på en båttur och titta på några av de fascinerande varelser som blomstrar i denna unika Delta miljö. Detta inkluderar den symboliska afrikanska jacana som det delikat steg från en näckros till nästa. Dagspel enheter äger rum året runt. Dela berättelser runt det flytande elddäcket med en 220 graders utsikt över de enorma översvämningsslätterna långt in i den stjärnfyllda natten.

Wildlife: Jacana ligger i Jao Reserve, ett verkligt våtmarksområde, som är idealiskt för den sällsynta sitatunga, och riklig röd lechwe. Under sommarmånaderna, då översvämningen har dragit sig tillbaka, är lechwe, tsessebe och elefant utbredda; medan lejon, och ibland leopard, kan ses. Djurlivskoncentrationer i detta område av Delta beror på vattenflödet och volymen, som ändras från säsong till säsong. En mängd vattenfåglar kan ses; entusiaster kan upptäcka Pels fiskuggla, afrikanska och mindre jacanas, liksom andra ”Okavango-specialiteter” som slaty egret och afrikansk pygmy-gås.

Boende: Omgiven av säsongt översvämmade flodslätter och papyrusträsk, har Jacana fem tält byggda på upphöjda trädäck, alla med fantastisk utsikt över de breda kanalerna framför lägret. Huvudområdet ligger på dubbla våningar, förhöjda plattformar inbäddat mellan magnifika sycamore träd, omgiven av täta vilda dadelpalmer och en enorm baldakin av mangostan. Poolen, det upphöjda barområdet, bryggan och flytande branddäck, liksom det expansiva utsiktsdäcket tar i det betydelsefulla Okavango Delta landskapet.

Syfte: Jacana är engagerad i, och deltar i, projekt som stöder samhällets upplyftning — inklusive värdläger Children in the Wilderness (CITW) sedan 2002, samt samarbetar med Tubus gemensamma förvaltningskommitté och initiativet Pack för ett ändamål.

Unika säljpoäng

Sann Okavango läger med visuell, påtaglig exponering för säsongsöversvämningar
Massor av ”Okavango specialiteter” som Pels fiskuggla, sitatunga och röd lechwe
Vattenbaserade aktiviteter är vanligtvis möjliga året runt på grund av halvpermanenta vattenomgivningar

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Jacana Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor