WeTu Analytics

Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge

Horse Riding on the Reserve

Det är något speciellt med att se en plats på hästryggen. Ta en långsam trav när du uppskattar utsikten eller rida ner de svepande sanddynerna, den friska luften fyller dina lungor och uppslukande pumpas genom dina ådror.

Ridning på Grootbos passar alla, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren ryttare. Ta en avslappnad åktur genom fynbos eller rida en av våra speciella hästar som är speciellt utbildade för stranden. Våra 22 hästar på Grootbos stall är vältränade och skickligt utbildade, medan alla våra guider har många års erfarenhet av att hantera dessa ädla djur.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Beach Horse Riding

Vi erbjuder även en 3-timmars strandtur längs Walker Bays kust. Den milda åkturen börjar i fynbos genom sanddynerna och sedan in på stranden. Stranden är idealisk för en galopp eller en mild galopp. Strandoutride ingår inte i de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i priserna och denna aktivitet rekommenderas endast för erfarna ryttare.

Beach Ridning är inte en del av de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i ditt pris.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Land-based Whale Watching (June- December)

De södra högervalarna besöker Walker Bay varje år och är vittne till dem i aktion medan de bryter och blåsa är en mycket speciell upplevelse att observera. Dessa fredliga jättar i djupet kommer till Walker Bay för att para sig och kalv i helgedomen i Bay.. Walker Bay steniga outcrops erbjuder nära utsiktspunkter från förhöjda positioner. Grootbos guider känner till alla de bästa platserna och den här guidade upplevelsen är en upplevelse av livet.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Boat-based Whale Watching (June - December)

Grootbos naturreservat erbjuder en exklusiv båttur genom Dyer Island Cruises, som avgår varje morgon från Kleinbaai hamn. Förutom att se de fantastiska valarna, erbjuder denna resa en komplett upplevelse av Marine Big5, som inkluderar valar, delfiner, afrikanska pingviner, Cape Fur Seals och ytvisning av den stora vithajen. Båten rymmer bekvämt 20 gäster, har toalett, övre däck, solskydd samt snacks och drycker ombord. Båten har också specialiserade guider, som kan ge alla fakta om valarna samt annan intressant information om det magnifika marina livet. Eftersom dessa mjuka jättar är väldigt nyfikna simmar de ofta ända upp till båten för att få en bättre utsikt över båten och gästerna. Denna resa tar ca 2 timmar och är en marin upplevelse att inte missa!

Båtbaserade valskådning är inte en del av de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i ditt pris.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Shark Cage Diving

En av de mest spännande upplevelserna på Grootbos Private Nature Reserve är Great White Shark bur dykning. Gansbaai har rykte om sig att vara världens hajhuvudstad. Dykare och äventyrare reser från hela världen för att se denna magnifika varelse i vattnen runt Dyer Island. Varje dag lämnar ett antal båtar Kleinbaai hamn för att tillbringa några timmar på vattnet för att se de stora vita hajarna från båten eller för att dyka i en bur med dessa eleganta och stora rovdjur. Detta är en gång i livet erfarenhet att inte missa!

Cage Dykning (Ingen dykning erfarenhet krävs!)
Detta är verkligen en av de mest äventyrliga aktiviteterna på vår planet, kommer ansikte mot ansikte med den stora vithajen. Ingen dykupplevelse krävs, och all utrustning finns ombord. När hajarna är runt båten kommer dykarna in i buren och hajen lockas till några meter från buren. När hajen närmar sig, duckar dykare under vatten och förundras av förvåning när denna vördnadsväckande inspirerande varelse simmar förbi buren.

Visning av ytan
Grootbos gäster har valet att antingen gå in i buren på hajbåten eller se dessa magnifika varelser från båtens övre däck. Surface Viewing är normalt lämplig för personer som vill se hajen ur vattnet och inte nödvändigtvis komma ansikte mot ansikte med den inuti vattnet. Det är dock ofta kommenterat att man får en bättre bild av hajarna från övre däck.

Shark Cage Diving är inte en del av de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i din kurs.

Vissa Mer
Vissa Mindre

4x4 Flower Safari

Håll dig stilla, lyssna uppmärksamt och du kommer att bli förvånad över de saker du lär dig på en botanisk safari. Med världens rikaste tempererade flora och sex helt nya arter som aldrig upptäckts av vetenskapen förut, kommer din tid på Grootbos att innebära att du aldrig kommer att titta på växter och blommor på ganska samma sätt igen.

De 800 inspelade växtarterna i vår 2500 hektar orörda vildmark kommer att väcka liv i den fascinerande historien om fynbos och skog när du rör, luktar och ser de naturliga mirakel som omger dig. Lär dig hur en solfågelns näbb passar perfekt in i en blomma, varför honungen våra bin producerar är helt unik och hur viktiga härjningsbränder är för att föra fram nytt liv.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Beach Excursion

Som gäst på Grootbos finns det så många olika sätt att njuta av stranden. Du kan ta en lång, avkopplande promenad på en ensam strand, lata i solen på den lyxiga vita sanden; eller utforska det unika kustnära ekosystemet medan du ser ut för att plaska valar.

Våra guider vet exakt vart du ska ta dig för bästa simning, garvning, promenader, valskådning, sportfiske och flera andra oceaniska upplevelser som erbjuds. Vi transporterar dig till och från stranden och ger dig en picknick lunch och alla strandtillbehör du behöver för att njuta av din dag i solen.

Grootbos erbjuder även guidade strandturer där du kan lära dig om det unika intertidvattenekosystemet, det rikliga marina livet, kustvegetationen och de geologiska krafter som gav kusten sin dramatiska form.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bird Watching

En fågelperspektiv av Fågelning på Grootbos
Fågelning är besläktad med stjärnskådning. På molnfria dagar ser du en myriad av dessa juveler som flimrar och flyter på himlen, och när du vet var och vad du ska leta efter, är du transfixerad av det eteriska mönstret och ordning i deras oändliga rörelse.
Grootbos reservat och omgivande områden är en magnet till ett brett utbud av sällsynta och endemiska fågelarter som utfodras och uppfödning i de rika och mångsidiga livsmiljöerna. Du vet att fågelskådning inte är för fåglarna när du ser hur Malakite Sunbird, med sin ljusa gröna skimrande fjäderdräkt, tävlar om uppmärksamhet med blommande aloes och proteas. Grootbos är en birder vänlig anläggning som stöds av Birdlife SA. Våra kunniga guider är inriktade på att ge fågelskådare på alla nivåer en bevingad överblick över dessa magnifika varelser som liva upp vår himmel och flora med deras skönhet och prokreativa aktiviteter.
Låt oss inse det, den bländande väv av fynbos vilda blommor på Grootbos är inte avsedd att locka turister - de färgstarka utställningarna av kronblad är naturens magi för att locka fåglar och andra pollinerare till sin nektar i utbyte mot att sprida sin pollen.

Näbben från den iögonfallande endemiska orange-knäppta Sunbird och den södra dubbelhalsade Sunbird är skräddarsydda för att smutta på de söta grejerna från de olika Erica arterna. Man kan inte missa den manliga Cape Sugarbird, med sin löjligt långa svans (nästan 70% av sin totala längd), som livnär sig på nektar av Protea arter. Den imponerande svansen är bara ett dekorativt vittnesbörd om manlighet - ju längre desto bättre! De piska sina svansar för att locka kvinnor och avvärja rivaler.
Under häckningssäsongen (september till april) Grootbos gäster kommer att stöta på en mängd feisty och vänliga kamrater som håller ihop om de inte är av samma fjäder. De olika livsmiljöerna - från fynbos, Milkwood och Afromontane skogar till flodskrubb och bergssluttningar - rymmer minst 120 olika fågelarter, varav 30% är endemiska eller nära endemiska i södra Afrika. Dessa inkluderar specialerbjudanden som Knysna Hackspett, Cape Clapper-lark och södra Tchagra.

Flaggskeppet raptorer i området är den majestätiska Black Harrier, Schakal Buzzard, Forest Buzzard och African Fish-Eagle. De närliggande jordbruksfälten är hem för Blue Cranes, Agulhas Long Billed Lark och Denhams Bustard.
Kustnära Birding Tours
Grootbos, i samarbete med Dyer Island Cruises, tar också gäster på en “spelvisning” kryssning till Dyer Island, där endemiker som African Black Oystercatcher, Hartlaub's Gull, Crowned-, Cape- och Bank Cormorant, African Penguin samt Cape Gannet blomstrar. Pelagiska arter som Shyy Albatross, Sooty Shearwater och Giant Petrels ses också från tid till annan.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Klipgat Cave - an echo of early man

Klipgat-grottan utanför De Kelders väcker levande bilder av förhistorisk tid då den moderna människan levde i symbiotisk harmoni med naturen utanför land- och havets bounty när kusten fortfarande var kilometer bort. Denna historiska plats i Walker Bay var hem för medelstenåldersfolk ungefär 70 000 till 80 000 år sedan när stora antilop som svart gädde och den utdöda “blaauwbok” fortfarande överflödade i bukten där delfiner, sälar och valar nu blomstrar.

Arkeologiska fynd tyder på att dessa primitiva människor främst levde av växter och mindre djur som dyner mullvad råttor, sköldpaddor och harar. De jagade steenbok och eland, medan sjöfåglar, skaldjur och sälar också utgjorde en viktig del av deras kost.

Dubbade Klipgat Cave (sten med ett hål) efter de anmärkningsvärda fönsterliknande öppningarna i kalksten klippformationer som ger spektakulär utsikt över bukten och havet, platsen är en av de viktigaste kulturella tillgångarna i västra Cape. Otaliga berättelser om farorna och nöjen från förr i tiden utvecklas när lager av insättningar avslöjar fascinerande hemligheter om tidvattnet, temperaturerna och levnadsförhållandena i dessa tidiga tider. Senare stenålderns herdar, som tros vara Khoekhoen/Khoikhoi, redan hållna får, och förmodligen även boskap och hundar, i detta område redan för 2 000 år sedan.

De mejslade verktyg som “nålar” och “spatlar” av ben för att skapa smycken, skalpärlor och hängen. Strutsägg formades till vattenflaskor, och sköldpaddsskal fungerade som skålar. Dessa artefakter och benprover visas på Kapstadens museum.

Tyvärr är huvuddelen av kontrollampans vardagliga detaljer om kärlek och förluster hos människans tidiga förfäder för alltid begravd i kragarna och sprickorna i detta tidiga hem. Omkring 1713 krävde en förödande smittkoppsepidemi hela den lokala befolkningens liv. Klipgat Cave är av betydelse för världsarvet och förvaltas av Cape Nature Conservation.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Spa Treatments

För dem som bara vill koppla av erbjuder vi en rad spabehandlingar. Det är dags att tip-tå in i en långsammare värld där sinnet kan glida iväg på ångorna av lyxiga dofter, som sandelträ, arnica och buchu, medan kroppen smälter under den lugnande touch av vår fullt kvalificerade skönhetsterapeut. Skampering sker i bekvämligheten av din egen svit. För den trötta kroppen är en terapeutisk helkroppsmassage ett bestämt måste och lämnar dig i ett tillstånd av absolut lugn. För de trötta fötterna kommer zonterapi, inklusive ett fotbad, säkert att göra tricket. Manicures, pedikyr, ansiktsbehandlingar och en mängd andra behandlingar erbjuds på begäran i vår Bloom Beauty Salon eller i avskildhet i sviterna på Grootbos.

Spabehandlingar är inte en del av de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i ditt pris.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Walks and Hikes

Njut av en intrancing promenad genom vår Milkwoodskog eller en mer vitaliserande vandring uppför våra Fynbos-klädda berg, när du börjar förstå vad som gör Grootbos ganska speciell. Från en solfågel som smuttar från en blomma till en havsvistas som lämnar dig andfådd, överraskningar väntar dig runt varje hörn.

Spår är alla väl markerade och du kan välja mellan självguidade promenader eller guidade promenader, för att lära dig mer om dessa fascinerande och hemlighetsfulla ekosystem. Se kronbladen på en kung Protea, andas in svarta vinbär doften av buchu eller lyssna helt enkelt på den utsökta tystnaden som omger dig.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Lady Stanford River Cruise

Hoppa ombord på Lady Stanfords flodbåt för en ikonisk och lugn flodkryssning som slingrar sig försiktigt längs den pittoreska Kleinfloden, mot Hermanus lagunen. Tillbringa tid på de öppna övre och nedre däcken på denna moderna miljövänliga flodbåt med sina tysta fyrtaktsmotorer, medan du ser ett kalejdoskop av naturlig färg gå förbi.

Inga kostnader har skonats när det gäller komfort och lyx ombord på detta fartyg som definitivt sticker ut från resten. En kvalificerad skeppare och erfaren interaktiv guide, som intimt känner floden och allt den har att erbjuda, kommer att se till att denna resa blir minnesvärd. Klein River har mer än hundra fågelarter som inkluderar majestätiska fiskörnar, en flamboyans av rosa flamingos och den ständigt spektakulära blå kranen. Håll utkik efter uttrar, bontebok och hästar som betar på de bördiga flodstränderna, medan du tar dig mot lagunen. Lady Stanford kör dagliga resor för enskilda passagerare samt är tillgänglig exklusivt för privata tillställningar. Båten kan bekvämt rymma 26 passagerare.

River Cruise är inte en del av de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i ditt pris.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Living the Future Tour

Ta en rundtur med hjärtat när du upptäcker hur hela Grootbos-upplevelsen har utformats för att gynna samhället och miljön runt dig. Lär dig och koppla samman när du bevittnar hur våra olika projekt förändrar liv och bevarar denna skyddade vildmark.

Vad är progressiv turism? Det är en term vi myntade för att förklara ett nytt sätt att leva som är kärnan i hela Grootbos-upplevelsen. Det handlar om varje åtgärd vi vidtar som gynnar någon annan eller har en positiv inverkan på miljön.
Från nyodlade tomater du äter till lunch, till de återvunna ljusen på ditt rum, till de örhängen du köper i presentbutiken — vi söker ständigt nya sätt att skapa hållbara försörjningsmöjligheter för de människor som kallar detta unika område hem.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Fat Biking

Detta är den ultimata åkturen från Grootbos naturreservat ner för berget till toppen av sanddynerna. Leden till sanddynerna är speciell, som löper på en smal sandig häst stig genom Fynbos.
När vi når sanddynerna tar vi oss upp och över för att nå en fantastisk nedförsbacke sektion där vi kommer att ta fart innan vi når toppen av vårt första vertikala dyn ansikte. Efter en genomgång om hur man rider ner i sanddynen vi ner i ansiktet men för dem som bara vill ha en lätt åktur kan du gå runt sidan där det är en lätt sluttning. Dune ansikte kan kännas omöjligt och farligt att göra men resan är i själva verket mycket kontrollerad och sanden kommer att sakta ner cykeln.

Vad ditt sinne säger dig är omöjligt kommer i själva verket att vara mycket roligt och enkelt. Jag kommer att vara längst ner på sanddynerna och filma dina utmaningar så kom ihåg att le. Jag ska också lära dig hur man gör slalom som en skidåkare på en snöskidbacke. Detta är utmärkt kul på en cykel och inte alltför svårt att uppnå. Efter sanddynerna kommer vi att plocka upp en 4x4 spår ner till stranden. Därifrån kommer vi tillbaka upp till parkeringen men för dem som redan är trötta kan jag ta 4x4 ner till klipporna så att du inte behöver rida upp.

Fat Cykling är inte en del av de vanliga Grootbos aktiviteter som ingår i ditt pris.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor