WeTu Analytics

TSWALU Tarkuni

Game drives

Med ett garanterat privat fordon och ledarteam tilldelat varje bokning, dagar på reserven är helt egna och utvecklas i din egen takt. Observationer av gepard, Kalahari svart maned lejon, ökensvart noshörning och andra sällsynta och utrotningshotade arter är ofta en höjdpunkt här. Tswalu är också en av de bästa platserna i Sydafrika för att fotografera svårfångade arter, såsom aardvark, pangolin, fladdermösad räv, brun hyena och aardwolf.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bush walks

Guidade buske promenader uppmuntras på Tswalu. Vi vill att folk ska komma ännu närmare landet. Att röra den unika vegetationen (och lära sig om några växters extraordinära egenskaper). Att inspektera bon och hålor. Att undersöka den minsta insekten.

En morgon kan börja med att gå till en meerkat koloni och se dessa engagerande däggdjur värma sig i solskenet innan de beger sig till foder.

Nattvandringar är nu också möjliga, vilket ger chansen till exceptionella iakttagelser som aardvark, aardwolf, piggis eller brun hyena på ännu närmare håll.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Horseback riding

Ett annat spännande spel visning alternativ på Tswalu är en häst safari.

Med hästsafari kan gästerna utforska sanddynerna och savannerna på våra välutbildade och välskötta hästar, som passar alla åldrar och alla nivåer av erfarenhet.

Det finns inget bättre sätt att komma nära naturen och djurlivet. På en hästsafari på Tswalu blir du en del av landskapet och många av djuren reagerar annorlunda på din närvaro. Ingen som upplever denna typ av närhet med vilda djur glömmer det någonsin.

Våra ridsportguider är välutbildade i Kalahari ekologi, och kommer att leda dig på en riktig safari där du kan rida tillsammans med antilop, buffel, zebra och giraff, eller titta på dem på avstånd utan upptäckt.

Barn är välkomna på hästrygsafaris. Både trail och engelska sadlar finns tillgängliga och varje nödvändig utrustning tillhandahålls, i alla tänkbara storlekar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Junior Ranger's Programme

Barn är välkomna på Tswalu och reserven är väl rustad för att tillgodose dem. Tswalu anser att de också kan vara en del av bevarandevisionen.

Ungdomarna kommer att introduceras till Junior Ranger programmet och få en ryggsäck med guider och verktyg som hjälper dem att lära sig om Kalahari. Under sin vistelse kommer de att göra sin egen båge och pil för bågskytte, lära sig att identifiera spor och spåra spel till fots.

Mellan spelpromenader och drivenheter finns aktiviteter på The Motse speciellt utformade för att ockupera barnen medan mamma och pappa slappnar av. Tswalus stall kommer att skapa ett speciellt “ponnyläger” för alla barn som delar sin passion för hästar. Det finns ingen malaria i denna del av Kalahari och poolen är en stor attraktion. De kan chatta med rangers, dekorera mugkakor och till och med laga sin egen buske middag i speciella barnboma. En separat barnmeny tillgodoser deras individuella smak.

Barnvakter kan ordnas för yngre barn om föräldrarna vill ha tid ensam.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Tswalu Spa

Tswalus Spa är en kombination av sensuella utrymmen som kombinerar för att skapa en av de mest ovanliga spa-upplevelserna i Afrika.

Utformad för att förbättra den naturliga skönheten i Kalahari och dra nytta av det fantastiska klimatet, utomhus behandling omrdet ligger inom en inhemsk spa trdgrd dr gster kan hitta tillfällig antilop betar tillsammans med dem och invaggas in i ett djupt tillstånd av avkoppling av ljudet av birdsong.

Spaavdelningen inomhus är en naturlig förlängning av jorden, inspirerad av naturen och Kalaharis prakt, med naturliga ytbehandlingar och tyger och enkla utrymmen som tillsammans skapar en känsla av lugn och barfota elegans.

Du kan också välja att ha sina behandlingar på en utomhus tsala, där en rustik struktur skyddar en från elementen och är placerad för att ge fågelperspektiv över reservatets öppna gräsmarker mot bakgrund av bergskedjan Korannaberg.

Behandlingarna på Tswalu Spa inkluderar exfolieringsbehandlingar med fina röda kalahari sanddyner eller ökenmineralkristaller från Kalaharis naturliga mineralrika saltpannor, infunderade med växtbaserade mjukgörande, rika aromatiska oljor. Autentisk signatur massage utförs av lokala terapeuter.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Rock Art

Gå med i din guide för att försöka pussla ut de dolda betydelserna i årtusenåriga stengravyrer av djur, fåglar och abstrakta former. Idag vet ingen om de skapades som minnen, böner eller kartor, men deras skönhet och mysterium uthärdar

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Malori sleep out

Att se tusentals stjärnor sakta snurra genom en svart sammethimmel när du somnar gör en natt på vår Malori sömndäck till en oförglömlig upplevelse. Njut av en glödande Kalahari solnedgång när du äter middag, se sedan världen på nytt som fågelsång och det stärkande ljuset väcker dig i gryningen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Naledi sleepout

Naledi, som betyder ”stjärna” i det lokala Tswana-språket, är Tswalus back-to-natur-upplevelse av stjärnbädden i Korannabergs berg. Upphöjd ovanför en dal med omlottad utsikt, är Naledi för den sanna äventyraren som längtar efter att sova under södra Kalaharis lysande filt av stjärnor i säkerhet och avskildhet. Att tillbringa en natt i en stjärnsäng, med ingenting mellan dig och natthimlen, har blivit alltmer eftertraktade när resenärer söker efter autentiska, ofiltrerade upplevelser nedsänkta i naturen. Naledi har avsiktligt hållits mycket enkel för att inte förringa dess privata och avlägsna miljö i de södra delarna av reservatet. Att sova i det öppna, under stjärnorna, är lika gammal som tiden.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Habituated meerkats

Gå med i en grupp vanställda meerkater när de kommer fram ur sina hålor och värmer sig i den uppgående solen eller möt upp med dem när de återvänder hem i slutet av dagen och brudgummen och leker i skymningen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Tswalu Foundation - research

Att spendera tid med en av de många forskare vars studier stöds av Tswalu Foundation ger ytterligare insikter i det finbalanserade Kalahari-ekosystemet, och låter dig se banbrytande bevarande på jobbet.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

TSWALU Tarkuni

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor