WeTu Analytics

Sanbona Dwyka Tented Lodge

Nature Drives

Interaktiva naturenheter, som varar upp till 3 timmar, äger rum i de lugna stämningarna i soluppgång och solnedgång. Du styrs av din spelranger i en öppen spelvisning fordon och du är

ombedd att dela några särskilda intressen med din ranger som kommer att försöka införliva dessa i din spelenhet. På spelenheter kan du njuta av en drink vid solnedgången och kaffe/te på

soluppgången. Inga personer under 4 år tillåts gå med i spelenheter.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Guided Nature Walks

Upptäck den lilla Karoos anda till fots och se de många skatterna på reservatet.

En valfri promenad med ledning av en ranger kan ordnas för att tillgodose individuella behov. Från mjuka promenader, ta in den hisnande skönheten i den inhemska faunan och floran till utmanande stigar som upptäcker isolerade vyer, avslöjar skönheten i Sanbona Wildlife Reserve.

Sanbona Wildlife Reserve har allt detta och mycket mer att erbjuda, oavsett om det är en mild promenad eller utmanande stig till en avskild klipppool som inbjuder till att dränka in i sin uppfriskande salighet och sedan återvända till din lodge för en läcker måltid.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Relaxation Retreats

På våra Relaxation Retreats kommer Moder Natur inomhus för överseende bortskämd. Vårt kroppssortiment bygger på egenskaper från det världsberömda inhemska “Fynbos” växtriket, vilket eliminerar toxiner, lugnar själen och föryngrar kroppen.

Relaxation Retreats på Sanbona har utsikt över gamla klippformationer och böljande berg och slätter. Medan naturens föryngrande krafter vagnar dig levererar vi en rad behandlingar i världsklass och holistiska metoder för att balansera och stimulera din varelse. Kliv in i avskildhet i våra lugna retreater — låt den milda atmosfären omsluta och omfamna din kropp, själ och själ...

Vissa Mer
Vissa Mindre

Sanbona Boat Safari

Sanbona-båtsafariupplevelsen bidrar till de många andra unika upplevelserna som erbjuds i detta Karoos vildmarksreservat.

Båten heter, Peregrine, uppkallad efter Peregrine Falcon, som är en rovfågel i falkfamiljen. Peregrine tar gästerna på en “vattensafari” på den imponerande Bellair Dam som ligger mitt i denna stora reserv för att nå det som hittills varit ochartrat territorium. Det presenterar gäster med en ny upplevelse och perspektiv av Big 5 djurliv, marina och fågelliv.

Peregrine kan navigera genom jämnt grunt vatten och erbjuda tillgång till de flesta delar av dammen. Det rymmer 12 gäster i fullkomlig stil medan de njuter av antingen en tidig morgon eller en solnedgång kryssning, som utgör en del av en spel enhet, vädret tillåter.

En av höjdpunkterna på båtsafari är att eventuellt komma upp nära en flodflodkapsel, som kan ses bada i dammen.

Bellair Dam byggdes för nästan 100 år sedan och fågelskådning är otroligt produktiv eftersom mer än 40 fågelarter flockas enbart till dammen. Gästerna får en chans att se den “nybyggda” damväggen och på en varm sommardags dopp medan du njuter av vyer som bara finns i Karoo.

Peregrine kan också bokas för ensam användning, mot en extra kostnad, för gäster som kan fira ett speciellt tillfälle såsom en årsdag eller smekmånad eller helt enkelt njuta av en privat tid på dammen under vistelsen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Fauna & Flora at Sanbona

Sanbona Wildlife Reserve har cirka 600 arter av växter och det är spännande att veta att olika arter blommar vid olika tidpunkter under hela året, även om vissa är mer produktiva mellan augusti och september.

Ungefär hälften av reserven var tidigare boskaps- och jordbruksföretag och alla aspekter av jordbruket tas systematiskt bort. Det finns olika blommiga riken som utgör reserven. Dessa inkluderar Acacia Thickets, Nama, Karoo, Renosterveld, Suckulent Karoo och Central Mountain Fynbos. Suckulenter är särskilt varierade och fascinerande med namn som Baby's Bottoms, struts tår och Pig's Ears.

Djur som vandrade fritt i området runt San men som utrotades återinförs. The Big 5 — Lion, Leopard, Buffalo, Elephant och noshörning samt olika andra arter som Gemsbok, Springbok, Hartebeest, Eland, Kudu, Black Wildebeest och Zebra kommer att ses på Sanbona Wildlife Reserve. Naturligt litet spel som Schakal, Caracal, Aardwolf, myrbjörn, Brown Hyena, Grey Rhebuck, Steenbuck, Klipspringer, Grysbok och Common Duiker fortsätter att frodas.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Rock Art at Sanbona

San folket i Afrika vandrade runt i området i tusentals år fram till för 100 år sedan.
/Xam stammen, de nomadiska jägare-samlare som lever i harmoni med naturen insåg då att människan och naturen tillsammans är hållbar.

Det finns 7 inspelade platser i hela Sanbona Wildlife Reserve, men många fler kan hittas. Klippkonstplatser går tillbaka till mer än 3500 år och skildrar dessa fascinerande människors andliga övertygelser och liv. Under sina resor samlades medlemmar runt en gemensam eld, vävade berättelser och firade livets gåva medan shamanen mediterade genom rytmisk dans, sång och klappning och medan de var i trance, fick visioner och vägledning. Denna medicin man eller kvinna skulle säkerställa stammens välbefinnande, skydda dem från ondska och sjukdom, förutsäga framtiden och säkerställa god jakt och regn. Vissa djur som bönmantis och Eland var hedrade och vördade och ansågs ha stora andliga krafter.

Det enda beviset som återstår av dessa små människor är den delikata rockkonsten som hittades på Sanbona Wildlife Reserve, deras outplånliga fotspår kvar av deras närvaro i detta vidsträckta landskap i generationer framöver.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Stargazing at Sanbona

Med frånvaron av artificiellt ljus är stjärnskålningen på Sanbona Wildlife Reserve fenomenal och bland de bästa i södra Afrika.

Tolkningar om konstellationerna på södra halvklotet ges av kunniga guider. Romantiska berättelser om gudar och gudinnor som förvisas till himlen vävs in i astronomiska fakta och utvecklas inför ens ögon. Upptäck de gamla myterna av historierna som berättas av San om deras visioner av stjärnorna.

Hur bättre att avsluta en lycksalig dag på Sanbona utan att sitta reflektera under Afrikas himmels stjärnpalats, den vidsträckta oändliga galaxer som sträcker sig före en.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Sanbona Dwyka Tented Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor