WeTu Analytics

Sanctuary Gorilla Forest Camp

Gorilla Trekking

Gorillorna är helt vilda men har blivit vana vid att se några människor efter år av tillvänjning. Många av expertguiderna har varit inblandade i denna process sedan början och kan förklara den komplicerade etiketten involverad i att möta en gigantisk silverback. Detta är en möjlighet som endast ges till ett fåtal utvalda, eftersom bara åtta besökare tillåts se varje grupp varje dag. Spårning genom tät skog med branta sluttningar innebär att deltagarna behöver vara fysiskt passade för att njuta av banan. När gorillorna är belägna, spendera högst en timme med dem innan du återvänder tillbaka till lägret. Observera att endast barn som är 15 år och äldre kan spåra gorilla.

Ett spårningstillstånd måste köpas i förväg personligen i Bwindi.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Batwa Tribe Experience

Lär dig mer om och interagera med den lokala Batwa People. Denna heldagsaktivitet innebär en tre timmars promenad följt av ungefär en timme tillbringad med Batwa. Gå tillbaka till lägret är två timmar. Besöket inkluderar en musikföreställning, besök av gudinnan, jakt och insamling demonstration och en möjlighet att se hur de lever. Twa stammen som också är känd som Batwa är de äldsta invånarna i området kring de stora sjöarna i Centralafrika. De talar samma språk som Hutu- och Tutsi-grupperna i Rwanda. Liksom de flesta stammar i Afrika har de flyttat från plats till plats och finns nu i Rwanda, Burundi, Uganda och östra delar av Demokratiska republiken Kongo. Statistiken visar att antalet år 2000 var ungefär 80 000 personer, vilket gör dem till en betydande minoritetsgrupp i dessa länder. De första dokumenten från Batwa gjordes av egyptierna för över 4 000 år sedan. De beskrev dem som kortvariga människor som bor nära “Månens berg” och upphöjde sina förmågor som dansare och berättare.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Community Walk

Bwindi omges på Buhoma-sidan av Bakiga-gemenskapen och Batwa-folket. Promenaden tar ungefär två timmar och börjar med en promenad genom ett litet teodlingsprojekt. Här kan du sluta träffa teplockare och kanske till och med lära dig att plocka teblad längs vägen. Besök sedan ett lokalt ölbryggeri och se hur de mosar bananer för att göra en jäst brygga som blandas och destilleras för att göra bananöl - en populär lokal dryck i området. Härifrån går en kort bit till det lokala sjukhuset som Sanctuary Gorilla Forest Camp stöder genom olika projekt. Läs mer om hur det började och det arbete de gör för samhället. Fortsätt din promenad till en närliggande by och besök en traditionell medicinman. Kunskapen om att använda örter för helande har vidarebefordrats från generation till generation och han kommer att visa dig några av de örter som växer i skogen och prata om hur de används. Senare kan du koppla av och njuta av en föreställning av Batwa-samhället innan du återvänder till lägret.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Birding Walk

Bwindi har över 350 fågelarter, varav 24 som är endemiska för dessa högländer som gränsar mellan Uganda, Rwanda och Kongo - den så kallade “Albertine Rift Endemics”. För ivriga fågelskådare kan vi ordna en lokal expert som guidar dig på en fascinerande 2-3 timmars promenad genom parken.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Forest Walk

Bwindi är en UNESCO: s världsarvslista och en spektakulär plats att besöka. Förutom gorillorna är Bwindi också hem för sällsynta skogselefanter, gigantiska skogsgrisar och elva sorters primater, som röda tailed och blå apor, svart och vit kolobus, babianer och schimpanser. Du kan också hitta skogsduiker antiloper, buck buck antiloper och över 200 arter av fjärilar. Vi kan erbjuda en guidad skogspromenad på Munyaga vattenfallsled. Denna stig börjar från parkens kontor och slutar vid det magnifika Munyaga vattenfallet. Promenaden till och från vattenfallet tar ungefär tre timmar och är ett bra sätt att träna eller svalna en dag före eller efter gorillan spårning.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Queen Elizabeth National Park Drives

När du bor på Gorilla Forest Camp kan du ge dig ut på spelenheter till Ishasha, som ligger i den södra delen av den välkända drottning Elizabeth National Park som är populär för sina träd klättring lejon, savannelefanter, bufflar, topi, flodhästar, olika fågelarter, vårtor och den ockupationella leoparden.

Ishasha sektorn är känd för sin befolkning av trädklättrande lejon. Lions brukar ses lata ligga inom grenarna på de enorma fikonträd som stirrar ner på de många Uganda Kobs som betar på de öppna Ishashas slätter. Detta är vanligtvis en heldagsutflykt där gästerna kan stanna för lunch vid flodpoolen. Avgång är 6:30 på morgonen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Sanctuary Gorilla Forest Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor