WeTu Analytics

The Plettenberg

A CULTURAL SOJOURN

Plettenberg Bay är den ultimata tillflyktsort vid havet och erbjuder en mängd varierade och unika upplevelser för alla åldrar. Det är ett resmål med ett tempererat klimat året runt, vackra stränder och oöverträffad landskap. Det är också en destination som har en kultur av bevarande, levande historia och årliga evenemang och festivaler, liksom en blomstrande kreativ gemenskap.

Plettenberg ligger inom gångavstånd från utsiktsgalleriet. Bildades 1974 och dess konstsamling (från keramik till målningar) fokuserar på södra Kapprovinsen och Sydafrika. Ta dig också till hjärtat av Pletts konstgemenskap på Old Nick Village, ett nätverk av restaurerade kulturarvsbyggnader som ligger i lummiga, inhemska trädgårdar och bostäder bosatta fina konstnärer och mästare hantverkare. Hitta lokal design, underhållning och så mycket mer.

En annan intressant kreativ kulturell utflykt är till Global Village, en pittoresk shoppingby fylld med konst och hantverk leverantörer att upptäcka. Hela familjen kommer att älska det.

På tal om familjevänliga alternativ kommer besökarna också att njuta av Adventure Land i Harkerville, med aktiviteter som sträcker sig från vattenrutschbanor till fyrhjulingar. Ett annat måste besöka är Plett Puzzle Park, med sin 3D-labyrint i naturlig storlek, skogen pussel promenad som slingrar sig genom den naturliga skogen och en replabyrint för barnen.

Plettenberg Bays rika ekosystem stöder många typer av varelser, stora som små, och därför finns det ett starkt fokus på bevarande. Det finns ett antal parker som erbjuder unika möten med vilda djur.

En av de mest kända är Monkeyland, en fristad för olika arter av friroaming apa; besökare kan gå med dem i skogen på en “apa safari”. Ligger intill är Edens fåglar, som sägs vara världens största friflygande voljär. Tänk inhemska skog med vattenfall och förhöjda gångvägar. På Elephant Sanctuary kan besökarna röra, mata, gå och rida afrikanska elefanter. Det finns många sådana erfarenheter, och vissa inkluderar rovfåglar, ormar, vargar och mer.

Med sin vackra bakgrund och effektiva infrastruktur anordnar Plettenberg Bay många årliga festivaler och evenemang; se upp för regelbundna konserter också. Några av höjdpunkterna i kalendern är Tour de Plett, valrallyt, Plett Fringe Festival och, senast, Plett Food Film Festival.

Vissa Mer
Vissa Mindre

BAYS, BEACHES and BEAUTIFUL FORESTS

Plettenberg Bay, undangömt i Garden Route, har gyllene stränder, en robust halvö och täta gröna skogar. Det finns så mycket att se och upptäcka som är rikt på äventyr, upplevelser och spektakulär sightseeing.

Söker du en avkopplande semester vid havet? Plettenberg, som ligger på en klippig udde med utsikt över oändlig utsikt över havet, bergen och stränderna, erbjuder den ultimata basen för att utforska olika utomhusaktiviteter.

Plettenberg Bay har några av de vackraste stränderna i Sydafrika, där aktiviteter som surfing, kajakpaddling och skimboarding är populära. Plett sägs ha världens näst mest tempererade klimat (efter Hawaii) och dess stränder kan besökas året runt, med några bara en kort promenad från hotellets tröskel.

Resenärer kan bege sig till stranden från Plettenberg, ner en stig doftande med fynbos och med en vacker utsikt över havet. Beläget i närheten ligger Lookout Beach: perfekt för familjer, de små kan plaska i lagunen och bygga sandslott på stranden. Det finns gott om aktiviteter för alla åldrar också, inklusive kajakpaddling på lagunen eller surfa i havet.

Robberg 5 är en populär badstrand och är också känd för bodyboarding och surfing. För en lång promenad längs en sträcka av orörda kusten är Keurboomstrand bara biljetten (surfare älskar även denna strand).

De som helt enkelt vill koppla av på stranden kan njuta av landbaserad valskådning (i säsong), eller spionera delfiner som spelar i vågorna.

Ett måste besöka platsen är Robberg naturreservat. Fördjupa dig i den vilda natursköna stranden, som sträcker sig flera kilometer mellan Robberg-halvön och Beacon Island. Eller om du gillar saker lite mer, bege dig till Central Beach för en bit av Plett liv; mycket populärt för surfing, det är också lanseringsplatsen för marina safaris, dykcharter och havskajakturer.

Längs Garden Route hittar besökarna ett stort utbud av äventyrssporter, från ridning till bungyjump.

För fågelperspektiv är Bloukrans bungee jump världens högsta kommersiella bro hopp (216 m) och utspelar sig mitt i Tsitsikamma-skogen. Skydive i Plett för vad som sägs vara “den mest natursköna droppzonen i världen”. Och hålla saker himmel högt med en Tsitsikamma baldakin turné, där deltagarna följer en kurs 30 m ovanför skogsgolvet.

De som gillar att stanna närmare marken kommer att njuta av Outeniqua cykelleder, självguidade stigar i Harkerville kustskogar och marina reservatet.

En annan måste-se plats är Groot Boom i nationalparken Tsitsikamma (ett mångsidigt och vackert reservat som omfattar fem ekosystem, med många aktiviteter och vandringsleder). “Big Tree” är en outeniqua yellowwood, infödd i södra Afrikas montanskogar. Det uppskattas vara mellan 600 och 1 000 år gammalt och sägs vara Sydafrikas äldsta gulträ.

Golf är också mycket populär längs Garden Route, som utsågs till årets Golf Destination för Afrika och Gulfstaterna 2014. Öva din sving på ett antal vackra golfbanor, mitt i fantastisk natur.

Vissa Mer
Vissa Mindre

OCEAN BLUE ADVENTURES

Ocean Blue Adventure ligger i kuststaden Plettenberg Bay (20 minuter från Knysna) och erbjuder en sällsynt och kraftfull upplevelse genom tillåtna båtbaserade valskådning och delfinmöten. Vi erbjuder även en “på ett med havet” kajakpaddling turné, och stadsturer. Alla turer guidas med expertpersonal och researrangörer som är internationellt kvalificerade. Ring oss idag för en bokning eller mer råd. Ocean Blue är en licensierad SABBWWA-tillståndshavare som gör det möjligt för oss att närma oss valar från 50 meter i stället för 300 meter. Om valarna närmar sig vårt skepp behöver vi inte flytta bort. Gästerna får därför en nära upplevelse med dessa majestätiska däggdjur i bukten.

Sommar = delfinsäsong
På sommaren har du en stor chans att se de sällsynta knöldelfinerna som finns i endast vissa områden av den sydafrikanska kusten! Du kommer också att se flasknosdelfiner och gemensamma delfiner... Vi tar dig också till Robberg Seal Colony där du kommer att se runt 5 000 sälar i sin naturliga miljö.

Vinter = valsäsong
På vintern har du en mycket stor sannolikhet att se sydliga höger- och knölvalar. Våra turer inkluderar Robberg Seal Colony (hem till + - 5000 sälar) och andra marina livet på dagen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

SCUBA DIVING

Dykning eller ta dykkurser och stadgar runt Plettenberg Bay.

Det finns dykning för alla nivåer av erfarenhet (inklusive barn) på Plettenberg Bays korallrev. Seal dyk, nattdyk och stranddyk, inuti och utanför bukten, kommer att ge dig mask till näsan med över 100 arter av fisk. Om du har tur, kan du till och med hitta dig själv bland en kapsel av delfiner.

Shore-dyk som erbjuds inkluderar Redbait Reef, känd som Bay's 'house rev', vilket är perfekt för nybörjare eller mindre erfarna dykare. Det är lätt att nå från stranden och dess rikliga naturliga ljus är en välsignelse för undervattensfotografen.

Köp en billig engångskamera om du aldrig har provat det här förut och knäppa upp rev fisk, bläckfisk, hajar, sjöborrar, anemoner och squishy svampar.

Du måste simma en kort väg för att nå Shallow Blinders, ett korallrev med tre nålars som vårdar dussintals fiskar. Kolla in ragged-tooth, pyjama- och leopardhajar plus strålar, bläckfisk, bläckfisk och boxfish.

Simma lite längre ut till Blinders Reef där muren väntar på dig: en technicolour dröm om mjuk korall och dess många invånare, inklusive orange väggsvampar, blåa körpojkar, jordgubbsanemoner och, överallt du ser, flerfärgade koraller.

Om du är en fiskare, ta din stång ut till havet och hoppas på svart svans, röd romersk, gulmagisk torsk eller den extremt välsmakande galjoen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

KEURBOOMS RIVER CRUISE

Upplev Keurbooms flodnaturreservat, luta dig tillbaka och koppla av med en iskall dryck och låt dina ögon och sinne vara, kittla med majestätiska landskap när du glider längs skimrande vatten som kaskar med tät orörd skog som kantar din slingrande resa. Låt dina öron höjas till de mäktiga ljuden av vår naturliga orkester av fågelsamtal förstärkta av vår amp teater av raviner.

Detta är en realitet för Keurbooms River Ferries och våra gäster som tar denna resa med oss.

Denna vördnadsväckande resa är bara ett fågelsamtal bort från Plettenberg Bay och ett stenkast bort från Knysna Waterfront i Garden Route, Western Cape. Båtarna avgår varje dag, varje resa är två och en halv timme av ren njutning för människor i alla åldrar, inklusive de av oss som är fysiskt utmanade.

Vi kan ta emot stora grupper eller om du vill ha en privat upplevelse kan du chartera ett av våra fartyg.

Denna skogs- och ravinupplevelse är endast tillgänglig via den orörda Keurbooms flodmynning så följ med oss på en minnesvärd resa och kom och känna en del av vad som är kvar av en gång mäktig Knysna Skogar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

BLOUKRANS BUNGY JUMP

Bloukrans Bungy är världens högsta kommersiella bungy bridge. Det är också den högsta kommersiella naturliga bungy hopp i världen. Vi har haft ett antal världsrekord kopplade till Bloukrans. År 2003 erkändes Bloukrans bungy som världens högsta kommersiella bungy jump. 2008 var vi en del av ytterligare två världsrekord. Veronica Dean utförde 19 bungy hopp på en timme och Bill Boshoff utförde 101 hopp på en 24-timmarsperiod. Bills världsrekord överträffades senare men 2011 facilliterade vi Scott Hunty att återfå världsrekordet med 107 hopp under 24 timmar.

Bloukrans Bridge är 216 meter (709 fot) ovanför Bloukrans River. Vår bungy jump verksamhet är öppen 365 dagar om året under alla väderförhållanden (utom blåkraftvindar)

Vårt primära fokus är att upprätthålla högsta säkerhetsstandarder för vår verksamhet så att bungyhoppning kan upplevas och uppskattas av alla. All vår verksamhet täcks av ett omfattande offentligt ansvar.

Vi är glada att meddela att vår webbutik är nu live... Vi rekommenderar att du förbokar några hopp minst 48 timmar i förväg — särskilt om det är en gruppbokning. Detta gör det möjligt för oss att planera vår dag mer effektivt och att bearbeta dina hopp/hoppare mer tidlöst.

Vissa Mer
Vissa Mindre

TSITSIKAMMA CANOPY TOURS

Tsitsikamma Canopy Tour © är ett unikt miljövildmarksäventyr som utspelar sig i den magnifika Tsitsikamma inhemska regnskogen.

Den första i sitt slag i Afrika, kapellet tur innebär att du korsar från en plattform till en annan längs en stålkabel upphängd upp till 30 meter över skogsgolvet...

De flesta plattformar ligger i jätte Outeniqua Yellowwood träd. Landskapet och fågellivet är spektakulärt och professionella guider ger intressanta fakta om skogens ekologi under 2 ½ till 3 timmar.

Begreppet att vägleda människor genom regnskogens övre baldakin har sitt ursprung i Costa Rica, där äventyrliga biologer utarbetade nya metoder för att få tillgång till skogshalven för att bedriva forskning om det oupptäckta ekosystemet. Idén utvecklades snart till en hisnande form av ekoturism som gjorde det möjligt för människor att komma in och uppleva en tidigare otillgänglig naturlig miljö.

Byggandet av Tsitsikamma Canopy Tour © har gjorts i enlighet med strikta anläggningsstandarder. Systemet konstruerades och skapades av en äventyrlig civilingenjör som byggde en liknande baldakin turné i Costa Rica. Konceptet till färdigställande tog fjorton och en halv månad.

Turnén börjar med en detaljerad säkerhetsgenomgång följt av en “kitting up” -session där helkroppsele, remskivor och klättringsutrustning utfärdas och kontrolleras. En kort bilresa in i Tsitsikamma skogen och det är dags att apa runt!

Från start på lanseringsplattformen utvecklas en ny värld när man försiktigt glider på en stålkabel till den första trädplattformen. Alla grupper eskorteras genom skogshalven av en ledguide och en följesguide för att garantera din säkerhet när du glider från träd till träd. Plattformarna, byggda högt upp i jätten Outeniqua Yellowwoods, ger en otrolig bild av den här förtrollande nya världen. Varje rädsla för höjder försvinner snart när du samlas i din nya omgivning.

Tillbringa ett par minuter att koppla av medan dina guider entusiastiskt förklarar skogens ekologi - peka ut olika träd och de magnifika gigantiska ormbunkarna långt nedanför. Fågellivet är otroligt. Knysna Loeries, iakttagelser av den svårfångade Narina Trogon och Vervet apan är inte ovanliga.

Tsistikamma Canopy Tour © består av 10 plattformar och 10 'fufi' diabilder, varav den längsta är 100m! Cirka tre timmar senare lämnar du skogen, efter att ha genomfört resan av en livstid. Ni har bidragit till att skapa nya arbetstillfällen och hjälper skogsförnyelseprojektet.

Vissa Mer
Vissa Mindre

OUTENIQUA BIKING TRAILS

Garden Route är hem för några av de mest extraordinära mountainbike i landet. Från de lummiga skogarna och söta provsmakning strömmar till de spektakulära höjderna i Outeniqua Mountains detta område har allt. Det är vår avsikt att visa dessa roliga stigar på ett säkert och bekvämt sätt.

Våra spår är lämpliga för alla personer med måttlig kondition. Personer med tvivel om deras fysiska förmåga rekommenderas att konsultera sina läkare och ringa oss innan de deltar.

Ryttarnas säkerhet är av yttersta vikt på alla våra resor. Terrängcykling är en farlig sport, och alla våra resor omfattar en mängd olika terräng- och åkningsförhållanden. Om en sektion ser svår ut, tveka inte att gå den. Guiderna kommer alltid att finnas till hands för att hjälpa till. Hjälmar är en nödvändighet, dessa kan köpas eller hyras från oss. Alla guider har en första hjälpen-kit.

Outeniqua Cykelspår tar låg påverkan ridning och camping på allvar, och uppmuntrar alla ryttare att göra samma sak. Vi anser att detta är nödvändigt för att säkerställa framtida åtnjutande av våra återstående skogar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

MONKEYLAND PRIMATE SANCTUARY

Monkeyland öppnade sina dörrar för allmänheten den 6 april 1998. Vår unika primatfristad är för närvarande den bästa ekoturismen på Garden Route och av mycket sunda och soliga skäl. Monkeyland har fångat hjärtan besökare i sina ansträngningar att rehabilitera och fria tidigare burna primater. Helgedomen är exceptionell eftersom den tillgodoser flera arter av primatersom inte är burade. De är fria att röra sig om skogen och det gör de mest harmoniskt.

På Monkeyland är tonvikten på att söka efter primaterna, och belöningen är att se de olika arterna som de är avsedda att vara: fria och i en naturlig livsmiljö. Överföringen av information om dessa fascinerande varelser förbättrar ditt besök i helgedomen under en safari. Safaris utförs av flerspråkiga spelrangers och är roliga, spännande och pedagogiska. Våra gäster lämnar vår fristad med en större förståelse för världens primater och hoten de står inför.

På den guidade safarien kan du förvänta dig att se en mängd olika primater, allt från Gibbons i Asien till Madagaskars Lemurer. De kunniga rangers kommer att berätta allt om dessa fascinerande däggdjur när du möter dem som strövar fritt i skogen. De pekar också på, identifierar och förklarar de många underverk i livet i skogen, från den rika mångfalden av fågelliv till själva skogens invecklade arbete.

Monkeyland ger de primater som bor här en stabil miljö, en med beständighet och där det definitivt inte finns någon exploatering. På Monkeyland överskrider vården bestämmelserna om djurens välbefinnande. Monkeyland är, viktigast av allt, en plats där primater rehabiliteras både fysiskt och känslomässigt. Vi strävar efter att uppnå en effektiv balans mellan bevarande och ekonomisk verklighet. Det är därför turismdriven och helt hållbar. En apsafari är mycket mer än bara ett oförglömligt skogsäventyr; det är fordonet som låter dig bli en del av vår rehabiliteringsprocess.

Det är på grund av helgedomar som Monkeyland, som går bortom idealismen, och som strävar efter att göra något positivt, som vi kan se fram emot en mer optimistisk framtid.

Vissa Mer
Vissa Mindre

BIRDS OF EDEN

Fåglar av Eden, är Garden Route egen världsklass fri flygfågel helgedom.

Den unika två hektar kupol (världens största) sträcker sig över en klyfta av inhemsk skog. Helgedomen har sin egen mystiska ruin, som innehåller en walk-bakom vattenfall. En annan funktion är dess amfiteater, som har möjlighet att placera över 200 besökare.

Precis som Monkeyland, den populära primathelgedomen intill, har Birds of Eden sin egen baldakin promenad, medan den är kortare än 128m bron i Monkeyland, hänger den över molnen. Beslutet att utveckla Edens fåglar beror på behovet av att skapa en säker miljö där man kan släppa ut en stor samling friflygande afrikanska fåglar, miniatyrapor och helgedomen gör det också möjligt för fågelägare att ansöka om att släppa sina sällskapsdjur i helgedomen, efter att ha genomgått rehabilitering.

Edens fåglar öppnades för allmänheten den 15 december 2005.

Vissa Mer
Vissa Mindre

LAWNWOOD SNAKE SANCTUARY

Lawnwood Snake Sanctuary erbjuder timma informativa, interaktiva turer för alla åldrar med över 100 ormar och andra reptiler att se. Öppet dagligen 09:00 - 17:00. Vi tillgodoser ormen fobiska till ormen älskare.

Följ med på en timme guidad tur bestående av en inhemsk ormgrop, olika utomhusutställningar, en stor kupol bostäder sydafrikanska och exotiska ormar, följt av enorma pythoner, övervaka ödlor och krokodiler. För turnén, var noga med att ta med en kamera och bekväma promenadskor.

Njut av en skogspromenad, lugna picknickplatser och interagera med våra olika andra varelser. För de mindre äventyrliga kan du koppla av i tesalongen eller utforska curio-butiken.

Vissa Mer
Vissa Mindre

RADICAL RAPTORS

RAPTRACTARE är ett rehabiliteringscenter som syftar till att öka medvetenheten om samhället och rädda, rehabilitera och släppa rovfåglar.

Centret öppnades vid Heden i Plettenberg Bay, Garden Route den 6 december 2008. Radikala raptorer arbetar direkt enligt de regler och förordningar som fastställts av Cape Nature Conservation.

RENCY RAPTOR strävar efter att på plats tillhandahålla anläggningar för behandling av skadade rovfåglar och lämplig säker inhysning för fåglar som genomgår behandling.

Bevisade falkningstekniker används under hela rehabiliteringsprocessen för att säkerställa att fåglarna utövas och vårdas på ett optimalt sätt.

Utsläppsprocessen innebär att man intensivt tränar raptorn för att säkerställa att den är lämplig och kan jaga sig själv. Före frisläppandet undersöks, vägs och mäts fågeln och alla data registreras.

Hand upphöjda raptorer klassificeras som mänskliga avtryck efter att ha identifierat sig själva som människor. Mänskliga avtryck kommer inte att föda upp naturligt och är därför inte frigörbara kandidater. De kommer att göra anspråk på områden men inte producera avkommor. RAPTORS använder mänskliga avtryck och fåglar med permanenta skador som ambassadörer i våra utbildnings- och ekoturismprogram.

Vissa Mer
Vissa Mindre

LOOKOUT ART GALLERY AND SHOPS

Letar du efter en vacker bit sydafrikansk konst? Sedan stannar du vid Lookout Art Gallery som har varit i Plettenberg Bay sedan 1974. Du hittar en samling originalverk som är representativ för södra Cape.

Kom och se några av de bästa samtida sydafrikanska konsten som inkluderar en mängd olika medier - keramik, skulptur, glasverk och målningar.

Känn dig fri att bläddra och om en eller flera av målningarna gillar dig kommer du att bli glad över att veta att galleriet kan packa och skicka verk över hela världen. Några av konstnären på galleriet är Sue Kemp, Sam Nhlengethwa, Roelof Rossow, Ruth Squibb, Myfanwy Bekker och Paddy Starling för att nämna några.

Vissa Mer
Vissa Mindre

OLD NICK VILLAGE

Old Nick Village i Plettenberg Bay är ett landmärke shoppingmål på Garden Route, med en eklektisk samling butiker som ägs av kreativa tillverkare, designers och curatorer, Old Nick Village är så mycket mer än ett köpcentrum att det är en verkligt sensorisk upplevelse för hela familjen samt kräsna köpare. Old Nick Village byggdes ursprungligen långt tillbaka i 1880, har en lång och rik handelshistoria, ta reda på mer här.

Varje onsdag är vi värd för Mid Week Market där du kan hitta hemodlad frukt och grönsaker, etiskt odlad kött och mejeri samt andra lokala, naturliga och hemgjorda produkter.

Old Nick Village har en noggrant utvald blandning av handlare som alla är kreativa tillverkare i sin egen rätt. Varje butik har sin egen individuella signatur som förbättrar din shoppingupplevelse och de flesta levererar sina varor till grossistmarknaden.

Vissa Mer
Vissa Mindre

GLOBAL VILLAGE

Gå in i en värld av lugn och ro där en riklig samling tillbehör väntar på din ostörda utforskning. Alla varor är personligen utvalda av globetrotting ägare, Ken och Cath Heyns.

Global Village är öppen varje dag på året från 09:00 till 17:00, inklusive helger och påskhelgen. Stängt på juldagen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

SKYDIVING

Leva livet till fullo! Upplev fritt fall över en av de mest natursköna droppzonerna i världen. Starta upplevelsen med en kort genomgång. Sedan njut av en 20 minuters flygresa till 10 000 fot, över Knysna skogar och Plettenberg Bay kust. Nu stannar den sköna, natursköna flygningen och adrenalinet börjar pumpa när du lämnar planet med din Tandem Master och upplever ruset av ett 35 sekunders fritt fall vid 200KPH!

När baldakinen öppnas, kommer din instruktör att glida ner dig för en säker landning.

Vissa Mer
Vissa Mindre

SURFING

Lär dig att surfa med professionella instruktörer och upplev den lokala surfa kulturen.

Plettenberg Bay är en av de vackraste surfdestinationerna på Garden Route, med orörda stränder, rent, varmt vatten och måttliga sväller ger några av de bästa strandpauserna när du reser på Garden Route.

Vissa Mer
Vissa Mindre

HORSE RIDING

Häststigar med erfarna guider för nybörjare till erfarna ryttare rida genom natursköna ängar av inhemska fynbos

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

The Plettenberg

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor