WeTu Analytics

Cape St Francis Resort

Canal/River Cruises And Farm

Upplev de vackra St Francis Bay Canals och Kromme River på en lyxig 12-sitsig pråm som är utformad och licensierad för att transportera upp till 12 passagerare på vattenvägarna i inte bara kanalerna utan även Kromme och Geelhout Rivers.

River Break aktiviteter är skräddarsydda för att passa individens eller gruppens behov med resor som sträcker sig från en 1 timmeskryssning runt kanalsystemen till en heldagsutflykt längs Kromme River. Detta flodsystem är en del av en skyddshyra och är en fristad för fåglar och djur. När du lämnar Kromme River tar du dig längs Geelhout flodens pittoreska vatten fram till din slutdestination... din egen privata gård.

Vid ankomsten till gården som kallas “Bat och Boerboon” har du resten av dagen att koppla av vid poolen, paddla stillvatten i en kanot, eller ta en SUP, promenera genom fynbos snår eller bara sitta och kyla när din lunch är beredd.

Njut av förrätter följt av en fullständig, traditionell sydafrikansk braai (grill) och en överdådig efterrätt för att avsluta denna fantastiska måltid. På din fritid, ombord pråmen för ytterligare en avkopplande kryssning tillbaka mot St Francis.

För hela dagen floden och gården äventyr krävs minst 6 personer.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Betty's Tour

Kläder, klassrum och kultur allt på en dag.För de senaste 4 åren har Cape St Francis Resort tagit gäster på en underbar rundtur i lokala samhällsprojekt och företag. Dessa insiktsfulla utflykter ger deltagarna möjlighet att träffa alla inblandade och verkligen lära känna vad, vem och varför är av varje enskilt företag och de inblandade personerna.

Interagera med lokala barn på en barnskola på Talhado Montessori School som inleddes för att tillgodose behoven hos missgynnade barn i området St Francis Bay. Förskoleutbildning och en säker plats att spela under vuxenvården behövdes. Genom “Betty's Tour” möter du dessa underbara barn och lärarna som bryr sig om dem.

Möt några begåvade lokalbefolkningen och kanske köpa ett plagg eller två - Även om Nomvulas fortfarande är ett litet företag har det utvecklat en stark kundbas som håller arbetstakten konsekvent och ger en hållbar inkomst för personalen. Du kommer att få en personlig rundtur av en av stickarna. Produkterna som produceras är helt enkelt fantastiska och du kommer att bli bortskämd för val med det breda utbudet av kläder och accessoarer.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Chokka Trail

Upplev området med en 4 dag/3 natt 'Chokka Trail'

Tre pittoreska fiskebyar, en robust kustlinje, sanddyner så långt ögat kan se, en tidvattenflod, skyddade fynbos, våtmarker och ett besök till Sydafrikas enda privatägda arbetshamn. Dessa är ingredienserna som utgör Chokka Trail, en slack packspår mellan Oyster Bay, St Francis Bay och Cape St Francis. Detta är den bästa möjligheten att se och uppleva hur vackert området är — till fots, i din egen takt och med övernattning på pensionat och en resort.

Vandrare möts för fyra dagar/tre natt rutt på Cape St Francis Resort, där du kan lämna ditt fordon i en säker parkeringsplats under hela vandringen. Du kommer sedan att transporteras till Oyster Bay, en semesterby 20 km väster, och starta din Chokka Trail-upplevelse med en uppvärmningspromenad till Thysbaai, en out-and-back på upp till 14 km — eller vilken sträcka som helst.
Oyster Bay är en dold skatt, med en av de mest orörda stränderna i Sydafrika. Det är svårt att hitta en mer avkopplande utsikt än den från din övernattning, Oyster Bay Beach Lodge.

Dag två är när stigen börjar på allvar, går längden på Sand River till St Francis Bay. Sand River är ett dyn bypass system, en motorväg av non-stop rullande sanddyner. Det finns mycket liten chans att interagera med andra personer än de i din grupp under hela vandringen, medan du njuta av en underbar utsikt till Baviaanskloofbergen bort i norr.

På nästan 17 km är detta den längsta delen av leden. Utmaningens omfattning beror på väderförhållandena på dagen, men det är fortfarande ett privilegium att njuta av de vita tvättade sanddynerna och lämnar bara dina fotspår bakom sig. Du kommer att plockas upp på den berömda Sand River Bridge (den som gjorde rubriker när det tvättas bort!) och tas till din övernattning stopp för andra natten, Brisan B & B på Kanalerna.

Du kommer att njuta av en kryssning på de berömda St Francis kanaler, och om du har någon energi kvar, kan du ta ett dopp eller paddla en kanot på vattnet innan dina välförtjänta solnedgångar och middag.
Dag tre börjar vid Mostertshoek, på Wild Side öster om Cape St Francis. Vandringen tar dig genom delar av mänsklighetens kustvagga, längs Cape St Francis och St Francis Bay, genom en mängd fynbos och ger dig chansen att se södra högervalar, delfiner, uttrar och småvilt som duiker och buck. Ett besök på SANCCOB Seabird och African Penguin Rehabilitation Centre vid Seal Point Lighthouse ingår, de kommer att förvänta dig för ett informativt samtal. Du kommer sedan att fortsätta via Cape St Francis Beach och Shark Point mot Port St Francis.

Dagens höjdpunkt är en lokal vin- och bläckfiskprovning (chokka) på Port St Francis, den enda privatägda arbetshamnen i Sydafrika, där du också kan besöka en fungerande chokka-båt (om tillgänglig). Du kommer att transporteras till Cape St Francis Resort där du kommer att äta middag på prisbelönta Joe Fish Restaurant och bo i en av stugorna.

Dag fyra avslutar leden med en upp till 12 km promenad genom Irma Booysen Flora Reserve och Seal Point Reserve i Cape St Francis innan du lämnar i ditt eget fordon för lunch på St Francis Links, en världsklass Jack Nicklaus golfgård. Nätverket av spår väntar dig i kustsnår och skog, levande med fåglar och djur. Caracal och bushbuck, bush gris och piggvin, mungo och släkte i överflöd — kommer du att ha turen att se dem?

Chokka Trail är fullt utrustat och inkluderar bed & breakfast, lunchpaket, middag på olika boendeanläggningar samt kanalkryssning och bläckfiskprovning. Du betalar bara för dina egna drinkar. Bagaget transporteras mellan hållplatser, medan du bara har ett dagspaket — se till att du lägger tillräckligt med vatten efter dina egna behov.

Du har möjlighet att se blå duiker och utter, utsökta små inhemska blommor, Oyster Bays gamla fiskfällor, skal middens och dolda pooler mellan sanddynerna. Det finns en ny överraskning runt varje hörn. Och skönhet vid varje steg av stigen 56km.

Denna underbara upplevelse kan bokas via The Cape St Francis Resort reception.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Baviaanskloof

Bara 1 timmars bilresa från Cape St Francis ligger cirka 270 000 ha. orörd, robust bergig terräng känd som The Baviaanskloof.

Naturreservatet hisnande landskap inkluderar sevärdheter i djupa raviner, slingrande bäckar och floder samt höga bergklippor. Öppen platå och dalar är utspridda över hela området vilket resulterar i verkligt magnifika och varierade natursköna vyer. Den högsta punkten i bergskedjan är Cockscomb i Groot Winterhoek-sortimentet som stiger till en höjd av 1 758 meter över havet.

Vi rekommenderar starkt ett besök på Baviaanskloof och allt det har att erbjuda och nu kan du göra det stil:
Lämnar i vår fullt luftkonditionerade personer bärare tar vi dig på en fantastisk resa genom citrusdalen Patensie.You fortsätter sedan din resa längs en hisnande bergsväg med landskap du aldrig glömmer att Poortjies. Olika promenader finns med otroliga synpunkter för att verkligen ta in den sanna skönheten i The Baviaanskloof.

Din lunch tid stopp kommer att vara den majestätiska inställningen av Rooihoek, djupt inne i Baviaans bergen. Med en ren, skarp flod, perfekt för bad, och orörda vita sandar Rooihoek är den perfekta platsen att vila och tanka. På din retur kommer du också att besöka en typisk bondgård som heter Padlangs där te och kaffe serveras.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Golf

Bunkrar, sjöar, långa enheter och vackert upphandlade greener drar golfare till området år efter år!
The St Francis Bay är känt för sin surfing, och erbjuder också 2 enastående, och mycket olika, golfbanor.

För det första finns “The St Francis Bay Golf Club” som ligger i hjärtat av den pittoreska byn St Francis. Denna 18-hålsbana erbjuder utmanande hål för alla nivåer, från korta sjöhål till långa förare par 5s. I det 19: e hålet eller klubbhuset erbjuds ett brett utbud av snacks, måltider och drycker med fantastisk utsikt över banan. Luta dig tillbaka och titta på när golfarna avslutar sin runda den 18: e.


Populariteten av “The St Francis Bay Golf Course” och “Calamari Classic” (en tredagarsturnering som pågår i september varje år) i synnerhet har varit uppenbar när man tittar på listan över spelare som besöker klubben. Denna lista består av bosatta medlemmar samt medlemmar av up-country och besökare som reser från hela landet och utomlands för att komma och spela på 'The St Francis Bay GC'

“St Francis Links “, den andra kursen i St Francis Bay, kanske inte har varit betesmark för får och kaniner, utan en naturlig kurs mellan stranden och åkermark det är. Jack Nicklaus har haft nöjet att ta Moder Naturs bästa länkdel landar och undertecknat sitt namn på något unikt. 'St Francis Links' utmanar alla som spelar det och belönar dem som respekterar det.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Hiking/Walking Nature Trails

Upplev den naturliga skönheten i Cape St Francis och omgivningarna via fantastiska reservat och kustpromenader

Cape St Francis är hem för inte mindre än fyra vackra naturreservat, Cape St Francis naturreservat, Seal Point Nature Reserve, Seal Bay Nature Reserve och Irma Booysen Flora Reserve.
Dessa reserver erbjuder ett brett utbud av promenader som lämpar sig för alla nivåer av kondition och erfarenhet. Dessa promenader, vandringar och stigar tar dig genom naturliga kustområden fyllda med inhemska växter och vilda liv.

Vad är så speciellt med dessa områden?

Sydafrika är utomordentligt rikt på växt- och djurliv och forskare har klassificerat olika typer av vegetation över hela landet. Den sydvästra Kapregionen är särskilt välsignad i växtarter, så mycket att den är erkänd som en av endast sex Växt- eller blomriken i världen. Det är känt som Cape Floral Kingdom, som sträcker sig ungefär från Port Elizabeth till Kapstaden och inlandet, täcker cirka 90 000 km2 och är hem till 9 000 växtarter, varav 70% växer någon annanstans i världen (dvs. endemiska till Cape).

Dessa växter är inte utspridda slumpmässigt över landskapet. I stället växer olika växtarter från en kulle till nästa tillsammans i sina egna samhällen. Detta innebär att hela regionen är indelad i dessa vegetationstyper, bestående av växtarter som växer i deras specifika område och ingen annanstans.

Vår lokala vegetation typ är St Francis Fynbos/Thicket Mosaic och växer bara på de limerika kustnära sandplatser utspridda mellan Tsitisikamma i väster och Port Elizabeth i öster. De förhållanden under vilka denna vegetationstyp kan växa är ett relativt litet område som omfattar 0,2 procent av Kapregionen. Botaniker från hela världen har besökt området för att upptäcka nya arter av växtliv som bara finns i området.

Håll ögonen skalade för vilda liv

Håll utkik efter bushbuck, grysbok, vanlig duiker, bushpig, pigggris, Vervet apa, karacal, gul och grå mungo och utter. Du kan ibland se den sällsynta afrikanska svarta ostfångaren och ibland en utrotningshotad Jackass pingvin. Flasklenos och vanliga delfiner ses ofta till havs, och från augusti till december kan södra högervalar ses.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Many other activities to enjoy

Det finns många andra aktiviteter som erbjuds såsom val- och delfinutflykter, surfa lektioner med video, en träff med barn, cyklar att hyra, fågelskådning, kanal- och flodkryssningar, kitesurfing, ridning, djuphavsfiske ur Port St Francis på Fiona M.

Alla bokningsbara genom Resort Adventures.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Calamari Tasting

Oavsett om du är en foodie, intresserad av havsdjur eller vårt lokala samhälle är den unika Calamari Tasting ett måste på alla resvägar.

Port St Francis är den enda privatägda arbetshamnen i Sydafrika och hem till

bläckfisk (bläckfisk) industrin. Över 60 frysfartyg kommer och går i 8 månader om året och lämnar i upp till 21 dagar med besättningar på mellan 14 och 26 för att hitta vad som lokalt kallas Chokka.

Så kombinera en strandpromenad eller Betty's Tour med en bläckfiskprovning där du kan höra om hållbarheten i branschen, metoden att fånga och visa gästerna råvaran och sedan provsmakningen själv, nyberedd. Den visar inte bara skillnaden mellan den lokala och importerade bläckfisken utan även fiskens beståndsdelar.

Ett måste göra, en unik gång av möjlighet att smaka den bästa lokala bläckfisk vårt land har att erbjuda för att uppskatta varför det kallas “vitt guld”.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Cape St Francis Resort

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor