WeTu Analytics

Okonjima Plains Camp

The Okonjima Experience

Naturreservatet Okonjima sträcker sig över 200 kvadratkilometer av böljande slätter, bergiga utväxter och flodsnår, och det är här som leoparden (Panthera pardus), den mest anpassningsbara av alla vilda katter, trivs. Läs mer om vår Leopard Research.

Dessa intelligenta, ensamma rovdjur förekommer i hög densitet i den vidsträckta Okonjimas naturreservats mångfacetterade topografi. Reserves rovdjursforskningsprogram har pågått i tre decennier, och resultaten har gett stor insikt i leopardbeteendemönster samt erbjudit en positiv prognos för en hållbar framtid för arterna i dagens Afrika.

En två dagars Okonjima-vistelse erbjuder den bästa chansen att se vildleoparden i Namibia, liksom de som är insamlade för forskningsändamål, i sina naturliga livsmiljöer. Forskningsprogrammets leopard spåras aktivt, och deras kragar är en ovärderlig resurs för att lokalisera och sedan återvända till reserven, katter som har flyttat till omgivande jordbruksmark där de uppfattas som hot mot boskap.

Naturreservatet Okonjima, ett enormt skyddat område som ligger bland de robusta kommersiella jordbruksmarkerna i centrala Namibia, består av ett diversifierat ekosystem som representerar både de större och små däggdjuren i Namibia, liksom de flesta av landets endemiska fåglar.

Speldrivenheter och guidade bussvandringar erbjuder besökarna ett intimt och uppåttligt perspektiv på Namibias djurliv och framför allt dess mest skyddade arter.

Naturreservatet Okonjima är hem för och driver omfattande forskningsprojekt om sällsynta och utrotningshotade arter, stora som små.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Okonjima Nature Trails

Gästerna är välkomna att delta i en guidad Off-The-Beaten-Track walk & drive aktivitet.

Denna mindre krävande kombination av en kort vandringsled och naturkörning i Okonjimas naturreservat är speciellt älskad av våra yngre gäster och familjer, tack vare interaktiva och informativa demonstrationer.

Denna tvåtimmarsupplevelse ger en stimulerande inblick i Namibias flora och fauna samt kultur.

Självguidad vandring längs våra naturstigar:

Gästerna uppmanas att söka lite självreflektion och tröst i den namibiska vildmarken, omgiven av Okonjimas slående naturliga skönhet och rikliga djurliv. Mellan tidig morgon och eftermiddag spel enheter, kan gästerna gå på en självguidad vandring längs en av tre väl laid-out vandringsleder. Spåren varierar mellan fyra och sex kilometer och, tydligt markerade, slingrar de sig längs spektakulära landskap där vilda djur vimlar.

Spåren startar en kort bit från något av Okonjima Lodge läger.

Möt alla typer av djurliv och fåglar medan du fördjupa dig i Okonjimas vildmark.

Nature Game-Drive, letar efter leopard: Morgon eller Eftermiddag

Off-The-Beaten-Track: Morgon eller eftermiddag

AfriCat Vård- och informationscenter för rovdjur: Morgon, efter brunch eller eftermiddag

Vinter: Lodge Aktivitet Times: Morgon — avgång klockan 6:30 Eftermiddag — avgång kl. 15:30

Sommar: Lodge Aktivitetstider: Morgon — avgång klockan 6:00 Eftermiddag — avgång kl 16:00

Vissa Mer
Vissa Mindre

Okonjima Nocturnal Game Drives

När solen har gått ner och temperaturen har sjunkit, väcks den afrikanska busken till liv igen: fladderögda rävar strövar omkring, aardvargar jagar insekter, ugglor observerar sin omgivning från en höjd, medan leoparder och brun hyaena går ut på jakt efter intet ont anande byte. Gästerna är inbjudna på en nattlig spelenhet, ledd av våra kunniga guider runt Okonjimas naturreservat.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Okonjima - Bird Watching

Landskapen i Okonjima naturreservat, med sin upphöjda sandplatå mellan Omborokobergen, ståtar med blandad skog och akacia taggslätter, vilket gör det till en perfekt fågelskådning destination. Håll kikaren till hands och njut av chansen att identifiera över 250 fågelarter...

Vissa Mer
Vissa Mindre

Okonjima - The AfriCat Foundation

Okonjima naturreservat i centrala Namibia är hem för AfriCat Foundation. Den har vuxit betydligt sedan den bildades som välfärdsorganisation i början av 1990-talet och registrerades som en ideell organisation 1993. Idag är Africat uppdrag att på lång sikt bevara några av Namibias stora rovdjur — som brun hyaena, leopard och gepard, som alla kan ses under ett miljöbesök i Okonjima.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Okonjima Carnivore Care Program

DIN AFRICAT KÖTTÄTARE VÅRDCENTRAL ERFARENHET...
Besök vårt projekt på Africat's Carnivore Care and Information Centre.

En höjdpunkt på Okonjima är att lära sig om vår stora katt passion. Naturreservatet Okonjima är hemvist för AfriCat Foundation www.africat.org, en ideell organisation som engagerar sig för långsiktigt bevarande av Namibias stora rovdjur.

AfriCat har utvecklats under de senaste tre decennierna, och det som startade primärt som välfärdsorganisation har under årens lopp identifierat behovet av att integrera fokus på utbildning och utveckla ett pågående samarbete med forskare, forskare och naturvårdsmyndigheter. Detta sker genom praktisk forskning om artspecifik ekologi och artspecifikt beteende samt genom utveckling av effektiva strategier för bevarande och förvaltning.

Africat's Carnivore Care Centre är en biprodukt av Rescue and Release Programme som startade i början av 1990-talet.

Några av Africats fångna köttätare i vår vård idag är för gamla eller vanliga för att återinföras i naturen och kommer därför att förbli under Africat-teamets experthjälp. Dessa djur har antagit rollen som artambassadörer för sina vilda motsvarigheter.

Läs mer om våra ambassadörer och hur du kan hjälpa till genom att sponsra en rovdjur.

Efter en informativ eftermiddagsled avslutar vi dagen med en sundowner i ett område i Okonjima naturreservat som har en hög täthet av den hemliga sociala och sällan synliga bruna hyaena.

AfriCat Vård- och informationscenter för rovdjur:

Morgon, efter brunch, eller eftermiddag (ACC + IC pm-trail: inkluderar en kort bilresa och sundowner i ONR)

Vinter: Lodge Aktivitet Times: Morgon — avgång klockan 6:30 Eftermiddag — avgång kl. 15:30

Sommar: Lodge Aktivitetstider: Morgon — avgång klockan 6:00 Eftermiddag — avgång kl 16:00

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Okonjima Plains Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor