WeTu Analytics

Zarafa Dhow Suite

Zarafa Dhow Suite är en intim, två rum utsökt, tented svit belägen på 130.000 hektar Selinda Reserve i norra Botswana, ett område som förbinder Okavango Delta och Chobe/Savute korridorer. Få fastigheter konkurrerar placeringen av denna lilla pärla byggd helt under duk, som en av de största sviterna som någonsin byggts på kontinenten. Sviten ligger intill Zarafa Camp som tillsammans med Duba Plains och Selinda Camps är en av endast tre Relais & Chateaux fastigheter i Botswana. Alla områden i sviten har utsikt över det kristallklara vattnet i Zibadianja-lagunen, källan till den berömda Savute Channel. Lagunen är också vattenkällan för en enorm befolkning av vilda djur - torrårstiden iakttagelser skryta buffel och elefant av hundratals.

Zarafa Camp är skapelsen av grundarna av Great Plains Conservation, som samlade sin kollektiva erfarenhet på safari för att skapa vad de ansåg vara det bästa och mest miljöinnovativa lägret. Zarafa betyder ”den älskade” eller ”den vackra” på arabiska. Namnet kommer från en giraff, som presenterades för Charles X i Frankrike 1826 av vicekonungen i Egypten. Hon reste från Afrika i en traditionell Dhow båt, och det var på denna resa som hon fick sitt namn som återspeglar hennes sanna elegans och prakt.

Sviten, 210 kvadratmeter (2 260 kvadratfot) i omfattning, är under beige, flödande duk, med tak och helt öppna (ännu nettade) sidor. In genom den tunga trä Lamu dörren transporterar gästerna till ett påkostat utrymme av djupa röda, bruna, mässing och koppar, vilket framkallar rikedom och skönhet.

Zarafa Dhow Suite behåller framgångsrikt en tydligt afrikansk känsla, samtidigt som den balanserar den känsliga relationen mellan personlig och informell och romantik och äventyr. Det finns ingen jämlikhet när det gäller dess miljömässiga meriter och omsorgsfulla utnämningar.

Selinda Reserve, vid korsningen av några av norra Botswanas mest produktiva djurområden, har häpnadsväckande djurlivsområden året runt. Hem till några av de klassiska arterna, såsom leopard, lejon, elefant, buffel, röd lechwe, zebra och giraff, är det också en fristad för några av de mer ovanliga arter som afrikansk vildhund (som vanligtvis håla varje torrsäsong nära lägret), gepard, roan och sobel. Och för fågelskådare kommer det inte att svika. Vår närliggande afrikanska skimmer koloni är en höjdpunkt, liksom upptåg av Black egret på stranden av Zibadianja Lagoon. Från Dhow Suite syns flodhästar i lagunen och elefanten vandra igenom regelbundet. Nattljud kommer antingen att invagga dig till sömn eller väcka dig från en djup sömn. Det är ett spännande område, och gästerna är i hjärtat av en vildmarkens underland.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Zarafa Dhow Suite

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor