WeTu Analytics

Duba Explorers Camp

Duba Explorers Camp i norra Botswana är undangömt i nordöstra hörnet av Duba Plains koncession, en 33 000 hektar privat reserv i Okavango Delta. På grund av sitt läge vid de norra delarna av Okavangodeltat domineras omgivningen av permanent floodplain, varvas med säsongsbetonade flodslätter och gräsmarker och fickor av mopan och akacia skogsmarker. Under en baldakin av mogna jackalberry, leadwood, mangostan och sycamore fikonträd har lägret året runt skugga. Lägret läge ger tydlig, fri utsikt över de omgivande vattenkanalerna och tillåter svala vindar genom lägret och gästtälten.

Lägret, som är en del av vår Explorers Collection och designad av Dereck och Beverly Joubert, utforskare själva, förkroppsligar guldåldern av safaris och prospekteringsandan. Lägret består av fem tält av luftig duk på upphöjda trall stilfullt inredda med kampanj skrivbord, privat veranda och badrum. Gästerna vaknar upp till panoramautsikt över Delta floodslains och under översvämningssäsongen kopplas vattenkanalerna till öppet vatten fyllt med blommande näckrosor och höga papyrus. Huvudområdet ligger under svepande markeringsduk, på upphöjd trall med en öppen planlösning matsal och lounge. Lägret är en del av en flodslätt under större delen av året och ligger på en ö omgiven av vackra landskap och vattendrag. Lägret är tillgängligt endast av två, tuggummi pole broar. Under din siesta, koppla av på dagbädden på verandan och absorbera lugn och ro i din omgivning. Under översvämningssäsongen kan du till och med ha tur att få syn på fläckiga nackuttrar simma och äta. Lyssna på det produktiva fågellivet. På natten, låt flodhästarna sjunga dig för att sova. Ibland bruset från ett lejon spricker genom natten när han ropar till sin stolthet.

Under en vistelse på Duba Explorers Camp kliver gästerna in i de tidiga äventyrarnas skor. Utforska vattenkanalerna i samband med Ngoga flodsystemet med båt eller traditionella kanoter (mekoro), slingrar sig genom kanaler skapade av flodhästar och elefant. Med mekoro kan du glida tyst genom kanalsystemen och uppleva en ostörd vattenvärld omkring dig. Med över 400 fågelarter är fågelskådning oöverträffad, med spektakulära arter som malakitkungsfiskaren blixtar förbi dig i en explosion av färg. Fordonssafaris i detta paradis möjliggör spännande möten med rovdjur som är bosatta i området. På guidade promenader utforska öarna, våtmarkerna och slätterna, följa spåren och tolka tecken på det vilda. Gästerna kan till och med ha turen att få en glimt av en sällsynt sitatunga eller en svårfångad leopard. Njut av spänningen i fångst och släpp fiske där man kan studera de olika delta fiskarterna på nära håll.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Duba Explorers Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor