WeTu Analytics

Floreana Lava Lodge

Day 1.- Floreana Arrival

Floreana Ankomst

Denna fridfulla ö är hem för Galapagos minsta befolkning, bara 150 personer, och är också den minst utvecklade och mest naturliga av de fyra bebodda öarna. Floreana var en gång piraternas lya, den första bebodda ön i Galapagos och ättlingar till den ursprungliga befolkningen bor fortfarande här tillsammans med de mystiska berättelser och legender som omger deras förfäder.

På Floreana kommer vi att vandra, lära oss om lokalbefolkningens fascinerande historia, och se några av Galapagos speciella djurliv (gigantiska sköldpaddor, fregattfåglar, Darwins finkar, sjölejon och petrels). Vi checkar in på vår lodge med utsikt över Galapagos vackraste och avskilda vik.

Efter det kommer vi att gå i 30 minuter mot La Loberia (en sjölejon grogrund) och sedan för vår första marina möte, snorkling och simning i det varma ljusa vattnet med havssköldpaddor, sjölejon, spektakulära strålar och massor av skimrande fiskar På eftermiddagen återvänder vi till lodge för en trevlig varm dusch och rekommendera middag i byn.

Nattaktivitet (vädret tillåter): stjärna tittar
Övernattning i Lava Lodge
Måltider: Inkluderas inte

Vissa Mer
Vissa Mindre

Day 2.- Exploring the Floreana Highlands

Dag 2: Utforska Floreana Highlands

Efter frukost lämnar vi för att utforska Floreana höglandet på vår utomhusbuss (chiva), ett oslagbart, historiskt och bekvämt sätt att se ön.

På vägen kommer vår Naturalist Guide att peka ut djurlivet och ge oss en uppfattning om den färgstarka historien för några av Floreanas första invånare, såsom Wittmers (vars ättlingar fortfarande lever på ön),” baronessan” och de pirater som en gång besökte här. De kommer också att berätta om “Enigma of Floreana”, som involverar de mystiska dödsfallen hos flera av öns invånare, en gåta som aldrig har lösts.

Efter att ha kört in i höglandet når vi Asilo de la Paz (Peace Haven) där vår vandring börjar. Vi går upp till denna historiska plats, utforskar piratgrottor och besöker sötvattenskällan som ger vatten för hela ön. Längs vägen kan du förvänta dig att se gigantiska sköldpaddor virka runt i vegetationen eller till och med på stigen. Vi lämnar Asilo de Paz gå ner genom ett landsbygdsområde där lokalbefolkningen odlar produkter för egen konsumtion: detta är ett fascinerande exempel på hur dessa ömänniskor överlevde på denna avlägsna plats och genom åren kunnat utveckla en förståelse för den lokala miljön och nu arbeta för att bevara sin unika jordbrukskunskap.

Väl tillbaka på kusten kommer vi att kunna titta på det extraordinära beteendet hos fregattfåglarna som “dansar” när de tvättar sina salta vingar i sötvatten. Med lite tur kanske vi kan se hanar blåsa upp de röda påsarna på sina kistor i ett försök att locka kvinnor.

Från La Primavera fortsätter vi genom Chiva ner mot Las Palmas, där öns första permanenta invånare, den excentriska Dr Ritter, bodde och begravdes. Framme 1926 trodde denna tyska läkare att med en kombination av motion och rätt vegetarisk kost skulle han leva för att vara 150 år gammal. Det gjorde han inte, men hans historia är en av de många konstiga episoder som fortfarande finns kvar på ön. På vägen kommer vi att se spektakulär utsikt över Floreana strandlinjen, och vid ankomsten sitta ner till en speciell BBQ.

Övernattning i Lava Lodge
Måltider: B, Special BBQ

Vissa Mer
Vissa Mindre

Day 3.- Marine Exploration

Dag 3 - Marin Prospektering

Idag är det dags för lite marin prospektering, snorkling, kajakpaddling och stå upp paddling, SUP, vår nyaste vattenaktivitet. Det är roligt, så kom och lär dig att gå på vatten. Det finns tid för en snabb lunch (ingår ej) på din föredragna restaurang i samhället och återvända via motorbåt mot Puerto Ayora.

Observera att du kan behöva överväga ytterligare tjänster i Santa Cruz innan ditt flyg tillbaka till kontinenten via Baltra.

Måltider: B

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Floreana Lava Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor