WeTu Analytics

Bakers Lodge

Safaris in Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park i nordvästra delen av landet är Ugandas största nationalpark, och tillsammans med angränsande naturreservat bildar en stor vildmark som täcker över 5 000 km2. Det är hem till ett brett utbud av vilda djur, skogsprimater och 450 fågelarter.

Den mäktiga Nilen, den längsta floden i världen, rinner genom hjärtat av parken på ett avstånd av 120 km, på sin 6 500 km resa från Victoriasjön till Egypten och Medelhavet. Parkens mittpunkt är det explosiva, 40 meter höga Murchison Falls där Nilen tvingas igenom en 8 meter lång lucka i Rift Valley. Nedströms flyter Nilen lugnt mot Albert Lake som den går in genom ett stort papyrusdelta. Det är denna fridfulla 40 km sträcka av floden som ger parkens främsta djurliv skådespel.

Schimpansspårning i närliggande Budongo Forest är tillgänglig, och definitivt värt att spendera en extra dag för, och fågelskådare kommer att bli glada över mångfalden av lokala arter, inklusive Shoebill. För fiskarna finns utmaningen att fånga den massiva Nilabborre.

Njut av spelenheter i Murchison Falls National Park, samt en minnesvärd båtkryssning uppför Nilen till foten av Falls. Vattnets enorma kraft och utsikten över Falls är spektakulära från närbilder. Förbättra din parkupplevelse genom att kombinera flodresor med en safari. Resa med båt till Nildeltat och återvända med en spelenhet genom spelrika Buligi området. Kör till toppen av fallen och vandra ner till botten av Fajao Gorge, innan du återvänder till Bakers Lodge med båt.

Vi driver vår egen flotta av flodbåtar — varierande i storlek för olika aktiviteter som spelvisning, fågelskådning och fiske. Vi kan ordna privata middagar, lunch, frukost och snacks ombord på båten. Baker's Lodge är en utmärkt bas för dem som är intresserade av fiske efter Nile Abborre. Vi arbetar med en strikt policy för fångst och frisläppande.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Boat Safaris to Murchison Falls

Vår flotta av vattenfarkoster kör schemalagda och privata resor dagligen, direkt från vår privata lodge brygga till parkens mittpunkt — de fantastiska Murchison Falls i Fajao Gorge. En cirka 3 timmar på vattnet erbjuder utmärkt safari visning till och från fallen, båtarna erbjuder möjlighet att bevittna nära de myllrande flod- och krokodilpopulationerna på floden samt en uppsjö av djur och fågelliv på flodstranden. Kryssningen kan kombineras med en safari-enhet, en vandring uppför sidan av fallen eller en solnedgångskryssning.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Boat Safaris to the Victoria Nile Delta

Victoria Nile-deltat, en 17 km resa nedströms från Baker's Lodge, är hem för sällsynta våtmarksfåglar, inklusive skonotor och papyrus endemiska arter. Morgonkryssningar erbjuder ett visuellt spektakel av dimma stiger upp från spegeln lugnt vatten när vårt hantverk navigerar papyrus kanaler i deltat. Schemalagda och privata delta-kryssningar avgår från lodge med en “frukost ombord” alternativ erbjuds på morgonen (med förbehåll för lägsta antal).

Vissa Mer
Vissa Mindre

Fishing

Nilfloden vid Murchison är känd för sitt spännande sportfiske. Stora, starka Nilabborre som lever i turbulenta vatten under hösten samt flera arter av kattfiskar fiskas och en mängd mindre arter som vanligtvis används som levande bete för de större fiskarna. Fiske sker enligt ett strikt “fånga and release” -system och kan göras med våra erfarna lokala fiskeguider; från stranden eller från våra båtar som är idealiskt stora och utrustade för att klara av förhållandena och komma åt de avlägsna flodpoolerna.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Bakers Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor