WeTu Analytics

[DISABLED]Leleshwa Hiking

Hiking - 2-6 days

Resor börjar på Kanunka som är ungefär 3 timmars bilresa från Leleshwa Camp för att påbörja din vandring. Du kan också köra från Nairobin till utgångspunkten.

När du når startpunkten för din vandring, kommer du att möta din Maasai vandringsguide, bärare och åsnor som kommer att transportera vår utrustning och campingutrustning. Dagspaket tillhandahålls av Leleshwa Camp, och du packar bara det du behöver för vandringen — allt annat bagage lagras för att vänta dig i slutet av din vandring. Varje routing planeras enligt längden på vandringen och gruppens fysiska förmåga.

Vi börjar vår vandringssafari i 3-4 timmar den första eftermiddagen, vandra genom Maasai jordbruksmark och trasig buske. Efter ett stopp för lunch under ett klassiskt paraply taggträd, fortsätter vi vår promenad mot bergen. I takt med att byarna blir allt mer avlägsna och grusspåren minskar till gångstigar lämnar vi så småningom de sista bosättningarna bakom oss och går in i skogen innan vi når vår första campingplats.

Under de närmaste dagarna kommer vi att gå upp till 6 timmar om dagen efter elefant- och buffelstigar in i skogen, passera små vattenhål och korsa skogsgläntor, släppa ner i dalar för att gå längs massiva träsk som löper längs dalens golv. På en klar dag kan vi se hela vägen till läsksjöarna i Magadi och Natron där Afrikas berömda rosa flamingos rasar; 6 600 fot Ol Donyo Lengai, Tanzanias enda aktiva vulkan; och höjderna av Gale och Shompole. För de mer äventyrliga, besök Alarsu vattenfall, en 300 fot droppe i en enorm pool. Rutten öppnades av vår Maasai-vandringsguide, Robert Rerende, som leder vägen när vi förhandlar om den klippiga vägen nedför dalmuren. Det är en svår promenad men, när vi når botten och belönas med en chans att svalka sig i den stora avsvalkningspoolen, är det väl värt ansträngningen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Masai Olympics

Medan du är ute i vildmarken, varför inte prova på några “traditionella “aktiviteter? Lär dig att kasta ett spjut, tända en eld och till och med dansa dansen med dina Masaai-guider.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

[DISABLED]Leleshwa Hiking

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor