WeTu Analytics

Primate Lodge Kibale

Birding

Tillsammans med en guide, kommer du att följa skogsstigarna och se upp för olika typer av fåglar. Av de 325 som registreras i denna nationalpark, 6 arter av fåglar är endemiska till Albertine Rift regionen, inklusive svart-tak Apalis, Blue-headed Sunbird, Collared Apalis, Dusky Crimsonwing, Lilple-breasted Sunbird och Red-faced Woodland Warbler.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Chimpanzee Tracking

Skogen öppnar dörrarna för en sensationell schimpspårning! Njut av en guidad primatvandring i frodiga utgifter i den tropiska regnskogen, på jakt efter de vilda schimpanser. Ranger-guiden kommer att förklara dig mer om de djur och växtarter som du möter på din väg. Se även upp för andra primater som röd-Colobus apor och Mangabey, fåglar, däggdjursspår och mycket mer!

Vissa Mer
Vissa Mindre

Forest Walk

Bli utbildad och underhållen av erfarna ranger guider. Denna promenad riktar sig särskilt till barn som är för unga för att delta i schimpspårningen. Medan föräldrarna njuter av sin schimpansupplevelse kommer de unga att gå på en skogspromenad och lära sig mer om ekosystemet, följt av kreativa aktiviteter och spel.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bigodi Village Walk

Ett annat projekt som initierats av samhället är Village Walk. Denna guidade promenad tar dig till ett närmare möte med Bigodi Trading Centre. Tillsammans med en guide, som kan berätta allt om den traditionella seder och livsstil denna stam, kommer du att följa byvägen och besöka en grundskola, katolsk kyrka, traditionella gårdar, lära sig om grödorna och lyssna på berättelsen berättar om en Mzee (äldre man).

Vissa Mer
Vissa Mindre

Exploration of the Crater Lakes

När du kör från Fort Portal till Kibale Forest kommer du att passera området i Bunyaruguru krater Lakes regionen. Här kan du helt enkelt njuta av skönheten i de många små sjöarna, omgiven av mjuka kullar, och den fantastiska utsikten. Ta en vandring vid sjön Nkuruba för att möta olika arter av primater och fåglar. Eller besök de dolda Mahoma Falls medan du möter lokalbefolkningen när du går genom deras byar och lär dig mer om seder i stammen Batoro.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Sebitoli Forest

Denna del av Kibale-skogen ligger 12 km från Fort Portal i riktning mot Kampala. Området erbjuder olika vandringsleder för utmärkt fågel- och primatvisning i fuktig vintergrön skog.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Hike at the slopes of the Rwenzori Mountains

Kibale Forest ligger nästan vid foten av “bergen av månen”. Här kan du njuta av en guidad naturpromenad med vacker utsikt över böljande kullar, gröna dalar och stora bananplantager. Du kommer att få en glimt av bylivet och besöka en traditionell healer i detta hem.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Visit to the tea estates

Kibale Forest omges av stora, gröna teplantager, och därför kan din vistelse på Primate Lodge Kibale inte gå utan ett besök i en av tegårdarna. Tryck på färska teblad och titta på arbetarna tippa, plocka och ogräsrensning. Naturligtvis är du inbjuden att delta! På tefabriken kommer du att bevittna framstegen med att omvandla bladen till svart (gjort) te och du kommer att få en smak av slutprodukten!

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Primate Lodge Kibale

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor