WeTu Analytics

[DISABLED]Leleshwa Camp

Guided bush walks

Området kring Leleshwa Camp inom Siana Conservancy erbjuder en rad terräng att utforska. Vi kan skräddarsy korta promenader över slätterna eller längre vandringar på två till fyra timmar genom skogen och över de omgivande kullarna för våra mer aktiva gäster. Du kommer att eskorteras av din guide och spårare som kommer att peka ut spår och tecken kvar av djuren samt ge insikt i olika växter som används som näring eller traditionella läkemedel av Maasai herdar. Du kanske också föredrar att kombinera din promenad med en “lägerkväll” på en noggrant utvald campingplats tillsammans med din guide och kock.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Day & night game drives

Njut av en hel eller halv dag av upptäckt i det världsberömda Masai Mara Game Reserve som ligger inom bekvämt köravstånd från Leleshwa Camp. Din guide och tracker kommer att ställa in rutten för din spelenhet beroende på säsong och deras lokala kunskap om var den bästa djurlivet visas. Eftersom djuren är mest aktiva under de tidiga timmarna på dagen rekommenderar vi en tidig start med en middagspicknick frukost pausa till lunch under ett skuggat träd på stranden av Mara River. Din guide och tracker kommer att ställa ut en traditionell picknick med iskalla drycker varefter du kan njuta av en siesta på filtar och kuddar vi ger innan du fortsätter din eftermiddag spel kör tillbaka mot Camp.

Utforska Leleshwa Conservancy som ståtar med en rik mångfald av vilt- och fågelarter. Spelenheter i vår vård är privata och ostörda därför kommer gästerna sällan att stöta på andra fordon. Många gäster njuter av att avsluta sin vistelse på Leleshwa Camp genom att stiga tidigt på sin sista morgon för att se soluppgången över de afrikanska slätterna med en ångande kopp kaffe och varm muffins. I slutet av eftermiddagen, på din spelenhet, stanna för en “sundowner” cocktail för att titta på solen gå ner och förbereda dig för din nattfärd tillbaka till lägret. Där kommer du att upptäcka många olika nattliga djur samt rovdjur som kommer ut för att jaga.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Children's bush activities

Leleshwa Camp är ett barnvänligt läger med en miljö som ger oändligt utrymme för roliga och interaktiva aktiviteter som fokuserar på att helt fördjupa och uppmuntra dem i natur, djurliv och kultur. Medan pareenter kopplar av tillsammans på en tidig mrornign spel enhet eller dela en fantastisk buske lunch under vidden av en akacia träd, kommer vår vänliga personal att glädja sig åt att underhålla sina barn lämnar dem fria att njuta av tiden tillsammans omgiven av skönheten i Leleshwa Conservancy.

Tillsammans med sin guide och Maasai spanare kommer de att njuta av:
- Bush promenader för att identifiera spår och tecken
- hjälpa till att göra handgjorda spjut och pilbågar och lära sig att använda dem
- besöka vår kock i köket och göra djurbröd
- ha kul att beading sina egna mönster med Maasai-damerna
- med hjälp av en rad konstmaterial för att återskapa sina dagars äventyr
- rostning marshmallows runt en lägereld
- skattjakt runt lägret

För de mer äventyrliga i hjärtat kan du njuta av en familjevandningssafari bland slätspelet och skönheten i ditt flygläger för en natt - camping under stjärnorna och njuta av en rejäl måltid runt elden medan din Maasai-guide delar butiker om sin barndom.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Visit to the Maasai Manyatta

Leleshwa Camp har åtagit sig att främja ansvarsfulla kulturresor som förbinder gästen med lokalbefolkningen på ett ömsesidigt respektfullt och fördelaktigt sätt. Ett besök på en autentisk Masai manyatta är en spännande kulturell upplevelse och ger en möjlighet att utforska sitt gamla traditionella sätt att leva. Besöken i byn ger dig möjlighet att se hur deras traditioner har utvecklats kring deras boskap. Vår spanare personal kommer att introducera dig till sin familj och välkomna dig till deras hem

Vissa Mer
Vissa Mindre

School visits

Alla gäster som bor på Leleshwa Camp gör det i vetskapen om att de bidrar direkt till upphöjningen av Masai-gemenskapen. Dessa förbättringar av det lokala livet omfattar infrastruktur, hälsa, utbildning och miljö. Vi har skapat Leleshwa Camp Community Fund (LCCF) för detta ändamål och det primära målet är att hjälpa barn i området med att uppnå läskunnighet för att ge dem en sund grund för ytterligare personlig utveckling och utveckling.

Vi uppnår detta genom att hjälpa en etablerad skola, Mpopongi grundskola, för att säkerställa att den befintliga anläggningen fungerar till sin maximala potential. Vi hjälper de mest behövande familjerna inom Siana-området samtidigt som vi främjar jämställdhet mellan könen i skolan. Barnen får också lära sig värdet av bevarandeprinciper som visar hur samhället direkt drar nytta av att tillåta turismaktiviteter på deras mark.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Camp Out on Leleshwa Conservancy

Gör minnen för en livstid på en vandrande safari med en kulturell twist. Oavsett om du är ensam, i grupp eller vill ha en unik familjeupplevelse finns det ingen toppning på denna afrikanska safari med roliga aktiviteter för alla åldrar som är inställda på spänning, ännu mer när du upplevs till fots med dina egna lokala Maasaiguider. Upplevelsen av vandring din väg genom Hidden Mara, Leleshwa Conservancy, över slätterna med sitt överflöd av vilda djur, genom svala akacia skogar, förbi bubblande strömmar och tvärgående sluttningar med spektakulär utsikt över slätterna i Greater Mara du kommer att ha dig törst efter äventyr verkligen aktiverad.

Din resa kommer att göra en oförglömlig kulturell twist när du gräver in i den antika kulturen i Maasai. Lev, andas och lär av denna berömda stam, besök deras by, träffa lokala herders, dela med sig av deras unika seder och traditioner och låt dina sinnen komma till liv till livfullheten på deras veckohandelsmarknader.

Och i slutet av varje actionfylld dag hittar du din campingplats ivande att ta emot dig. Orkanlampor låser upp, varmt vatten för de trötta fötterna, bubblande krukor med rejäl mat och en lägereld som kommer att förnya dina energi- och kraftberättelser om din dag långt in i natten.
I en värld av snabbt försvinnande naturskatter är chansen för dig, dina vänner eller familj att uppleva Afrikas underverk tillsammans en oöverträffad gåva.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Weddings & Blessings

Masai Mara är en idealisk plats för ditt bröllop, smekmånad eller förnya dina äktenskapslöften. Din ceremoni kommer att bli ett av de största tillfällena under ditt livs resa och Leleshwa Camp ser till att du firar med stil och gör din dag minnesvärd. Vi erbjuder en flexibel service skräddarsydd efter dina exakta behov, oavsett om det är för en grupp vänner och familj som kommer med dig eller bara för er två.

I Maasaikulturen handlar bröllopet om brudens resa till brudgummen på hans manyatta (by) och hennes välkomnande. Dessa traditioner och tillhörande välsignelser ingår i er ceremoni. Var och en av bruden och brudgummen möts av en grupp dansande krigare och damer och ledde till Masai Laibon (andlig ledare) som utför välsignelsen, när du förbise de omgivande slätterna. Dagen avslutas med cocktails (eller en lokal brygd om du föredrar), en afrikansk solnedgång och ytterligare fester runt eldstaden innan en stjärnmiddag med nya vänner.

På begäran ordnar vi Maasai huvudplagg för bruden och ett rungu & spjut och traditionella Maasai kast för brudgummen. Alla intäkter från din ceremoni kommer att doneras till Masai-samhället.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bush dining

För en verkligt minnesvärd upplevelse kom och äta ute i vildmarken. Fantastisk trerätters måltider tillagade för dig under skuggan av ett akacia träd eller under en stjärnfylld himmel. Helt romantiskt med bara dig och din partner eller full av skratt med vänner och familj detta är en måltid som du inte kommer att glömma när som helst snart...

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

[DISABLED]Leleshwa Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor