WeTu Analytics

TSWALU The Motse

Your own private safari

Med din egen guide och fordon kan du uppleva Tswalu precis som du vill. Det finns inga fasta scheman eller tidsgränser vid särskilda iakttagelser — under din vistelse är sanddynerna och gräsmarkerna dina att utforska hur du vill, och varje djurliv möte kan utvecklas i sin egen takt.

Precis som Kalaharis sand förstår vi att dina prioriteringar kan skiftas under din tid på Tswalu. Det är därför vi aldrig kommer att försöka att shoehorn din upplevelse till ett fast schema.

Tswalu är otvivelaktigt en av de bästa platserna i södra Afrika att se gepard i naturen — Kalaharis vidsträckta öppna ytor och antilophjordar lämpar sig lätt för snabba sysslor. När du besöker Tswalu får du även sittplatser på första raden för observationer av arter som visar sig vara svårfångade på andra håll, från aardvark och pangolin till Hartmanns berg Zebra.

Tswalus ekoturism har en märkbart låg ekologisk inverkan samtidigt som de bidrar avsevärt till reservens hållbarhet och uppnåendet av dess bevarande- och samhällsupphöjningsmål. Genom att vara ärliga mot våra vägledande principer kan vi leverera en safariupplevelse av häpnadsväckande äkthet.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bush walks

Mycket av Tswalus skönhet återfinns i de mindre detaljerna: de krusningar som lämnas av vinden på krönet en sanddyn, en gul blomma som öppnar mot solen, eller spåren av en piggsvin som gräver efter rötter. Vandring på Tswalu ger dig möjlighet att se dessa och andra tecken på överflöd av södra Kalahari, samt följa spåren av större arter.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Horseback riding

Ett annat spännande spel visning alternativ på Tswalu är en rida

Med hästsafari kan gästerna utforska sanddynerna och savannerna på våra välskolade och välskötta hästar, som passar alla åldrar och alla nivåer av erfarenhet.

Det finns inget bättre sätt att komma nära naturen och djurlivet. På en hästsafari i Tswalu blir du en del av landskapet och många av djuren reagerar annorlunda på din närvaro. Ingen som upplever denna typ av närhet med vilda djur glömmer det någonsin.

Våra ridguider är välutbildade i Kalahari ekologi och leder dig på en riktig safari där du kan rida tillsammans med antilop, buffel, zebra och giraff, eller titta på dem på avstånd utan att upptäcka dem.

Barn är välkomna på hästryggen safaris. Både Trail och engelska sadlar finns tillgängliga och alla nödvändiga utrustningar finns i alla tänkbara storlekar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Junior Ranger's Programme

Barn är välkomna på Tswalu och reserven är väl rustad för att tillgodose dem. Tswalu anser att de också kan vara en del av bevarandevisionen.

Ungdomarna kommer att introduceras till Junior Ranger programmet och få en ryggsäck med guider och verktyg som hjälper dem att lära sig om Kalahari. Under sin vistelse kommer de att göra sin egen båge och pil för bågskytte, lära sig att identifiera spor och spåra spel till fots.

Mellan spelpromenader och drivenheter finns aktiviteter på The Motse speciellt utformade för att ockupera barnen medan mamma och pappa slappnar av. Tswalus stall kommer att skapa ett speciellt “ponnyläger” för alla barn som delar sin passion för hästar. Det finns ingen malaria i denna del av Kalahari och poolen är en stor attraktion. De kan chatta med rangers, dekorera mugkakor och till och med laga sin egen buske middag i speciella barnboma. En separat barnmeny tillgodoser deras individuella smak.

Barnvakter kan ordnas för yngre barn om föräldrarna vill ha tid ensam.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Tswalu Spa

Spa och Gym på The Motse ger både avkoppling och stimulans för kropp och själ, med inspiration från savannens vyer och användningen av ekologiska material både i byggandet av detta utrymme och i spabehandlingar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Habituated meerkats

Gå med i en grupp vanliga meerkats när de dyker upp ur sina hålor och värmer sig i den uppgående solen eller möts med dem när de återvänder hem i slutet av dagen och brudgummen och leker i skymningen.

Deras sällskapliga natur och underhållande upptåg (tänk tidigt på morgonen sola och leka kyckling med skorpioner) har gjort meerkats extremt populära som ämnen av djurlivsdokumentärer. Våra två vanliga kolonier har accepterat närvaron av människor utan att låta det störa den viktiga verksamheten med grooming och födosökande.

Meerkats är bara ett av de mindre rovdjur som finns i överflöd på Tswalu: aardwolf, afrikansk vildkatt och karacal ses också ofta.

Vissa Mer
Vissa Mindre

San petroglyphs

Gå med i din guide för att försöka pussla ut de dolda betydelser i tusenåriga stengravyrer av djur, fåglar och abstrakta former. Idag vet ingen om de skapades som minnen, böner eller kartor, men deras skönhet och mysterium uthärdar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Dining

Varje ögonblick av varje måltid på Tswalu återspeglar Sydafrikas kulinariska arv och är noggrant utformad för att vara så inkluderande som möjligt. Hållbarhet är nyckeln: vi föder Kalahari ingredienser och arbetar med lokala leverantörer som delar vår låga miljöpåverkan.

Vi tror att lyx finns i kontextuella, relevanta smaker snarare än slöseri överflöd. Vårt matutbud hjälper till att berätta historien om Tswalu — det är inspirerat av och fångar Kalaharis essens.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Community

Förutom att vara en otrolig gemenskap av flora och fauna, är Tswalu också en utökad mänsklig familj av människor från Kalahari och utanför. Vi finner styrka i vår mångfald, och eftersom vi alla delar samma vision för Tswalus framtid kan vi kombinera vår energi och passion för att förverkliga Tswalus vision.

Tswalu samhället består av våra anställda och deras familjer, forskare, besökande läkare som stödjer vårdcentralen, besöker konstnärer i bostad och var och en av våra gäster, tillsammans med ett större samhälle av grannar, naturvårdare och alla som bryr sig om restaureringen av Kalahari.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Tswalu Foundation

Tswalu-stiftelsen finns främst för att stödja ekologisk forskning vid Tswalu. Genom att samla en växande mängd kvalitetsproduktion på faunan, floran och den unika livsmiljön i södra Kalahari har vi kunnat fatta välgrundade beslut om bevarande för att bättre stödja vår gemensamma vision.

Denna information har gjorts fritt tillgänglig för våra grannar och andra berörda parter, så att även de, när vi försöker öka vår gemensamma förståelse för detta rika och mångskiftande landskap, kan ta hand om sin mark i Kalaharis djurs och människors intresse på lång sikt.

Under din vistelse på Tswalu får du möjlighet att interagera med forskare som studerar både ikoniska och mer obskyra arter och bevittna vetenskapligt bevarande pågår.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Naledi sleepout

Naledi, som betyder ”stjärna” i det lokala Tswana-språket, är Tswalus back-to-natur-upplevelse av stjärnbädden i Korannabergs berg. Upphöjd ovanför en dal med omlottad utsikt, är Naledi för den sanna äventyraren som längtar efter att sova under södra Kalaharis lysande filt av stjärnor i säkerhet och avskildhet. Att tillbringa en natt i en stjärnsäng, med ingenting mellan dig och natthimlen, har blivit alltmer eftertraktade när resenärer söker efter autentiska, ofiltrerade upplevelser nedsänkta i naturen. Naledi har avsiktligt hållits mycket enkel för att inte förringa dess privata och avlägsna miljö i de södra delarna av reservatet. Att sova i det öppna, under stjärnorna, är lika gammal som tiden.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Malori

En mild sommarnatt är en perfekt tid att sova under stjärnorna mitt i Kalahari. Malori är Tswalus upplevelse under duk med bekväma sängar, ett utomhusbadrum och ett rymligt däckområde för middagar, drömmer och stirrar.

Oavsett om det är reserverat för romantik eller för familjebindningstid, en Malori-sömn handlar om att ställa in så att du kan njuta av ensamheten, ställa in tystnaden och räkna skjutstjärnor. Med bekväma sängar, ett utomhusbadrum och ett rymligt däckområde för middagar, drömmar och stjärnskådning, tältet är perfekt för två men tillräckligt rymligt för att bjuda in familjen. Malori-sömnen är en av de upplevelser som en gång i livet du aldrig kommer att glömma.

En natt på Malori måste bokas i förväg, mot en extra kostnad och erbjuds i mån av tillgång och rådande väderförhållanden.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

TSWALU The Motse

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor