WeTu Analytics

Ol Pejeta Bush Camp

Game drives

Lär dig mer om olika djurarter och fågelliv av bevarandet på en spelenhet från Ol Pejeta Bush Camp. Låt våra expertguider inspirera dig med deras kunskap när du utforskar denna mångsidiga vård. Fordonen är öppen och har plats för upp till 6 gäster.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Night game drives

Skymning och tidig kväll strax efter solen har fallit under horisonten är en spännande tid att vara på safari. Antilop kommer ut för att mata i den svala luften, rovdjur dra nytta av mörkrets mantel för att förfölja sitt byte, och nattliga arter som aardvark, zorilla och vit-tailed mungo kommer ut. Gå med i en kunnig guide på en nattfärd och leta upp den handling som äger rum efter mörkret faller.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Walking safaris

Upptäck sevärdheter, ljud och dofter i busken på en vandrande safari. Till fots kommer buskens magi verkligen till liv och att gå genom storspelslandet är en upplevelse som inte får missa. Minimiåldern för promenader: 16 år. på delad basis. Barn under 12 år enligt särskilda arrangemang endast och och på privat basis.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Visits to the Endangered Species Enclosure

Idag finns bara två nordliga vita noshörningar kvar i världen och båda finns på Ol Pejeta Conservancy i ett 700 acre hölje skyddat av 24 timmars beväpnad säkerhet. Passa på att besöka inhägnaden, lära av djurhållarna om de ansträngningar som görs för att bevara den sista av denna mycket utrotningshotade art, samt se Grevy's zebra och Jacksons hartebeest i en privat och intim miljö.

Morgonbesök: 08h30 eller eftermiddagsbesök: 16h00 — varaktighet 45 minuter. Maximalt 6 personer per besök och fysisk interaktion med noshörningar är relativt begränsad. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Canine Anti-Poaching Unit visit

Besök förmyndarens blodhundkennlar och lär dig om den träning som förvandlar dessa hundar till anti-tjuvjakt patrullerare. Efter din turné kan du spela en omgång människa-hund kurragömma, försöka kringgå hundarna och hitta en plats att gömma sig i Morani Information Centre. Ett bra sätt att interagera, få lite motion för dig och hundarna samt hjälpa till med deras träning.

Endast morgon besök: 08h30, maximal gruppstorlek 6, lägsta ålder 12år. Stängda tå skor rekommenderas. Om hundarna används kommer vi att återbetala pengar eller försöka boka om aktiviteten. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Lion Tracking

Flera lejon på reservatet har försetts med radiokragar, och du kan lära dig att spåra dem med forskarna med en speciell spårningsanordning. När du hittar en stolthet lär du dig att identifiera individerna genom att hak på deras öron, whisker mönster och andra kännetecken. All data skickas till Ol Pejeta Ecological Monitoring team för att ytterligare förstå dessa magnifika rovdjur. Gästerna stannar alltid i fordonet.

Morgonaktivitet: 06h30 och eftermiddagsbesök: 15h30 — varaktighet ca. 2timmar, max 6 personer. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Horse riding with rhinos: Endangered Species Enclosure

Möjligheten att rida bland de utrotningshotade arterna, inklusive de nordliga vita noshörningarna, är en upplevelse en gång i livet. Detta rovdjursfria område är underbart att utforska på hästryggen, med chansen att också stöta på andra utrotningshotade arter som sydliga vita noshörningar, Grevys zebra eller Jacksons hartebeest.

Morgontur: 10h00 eller eftermiddagsresa: 15h00 - varaktighet ca 1 timme. Ridning hattar och tack finns. Ryttare måste bära lämpliga skor, långbyxor och ärmar. Maximalt 9 ryttare i en grupp. Resorna kommer endast att vara öppna för erfarna ryttare och vissa bevis på körförmåga kommer att krävas vid bokningstillfället. Besökare som bedöms vara otillräckliga kommer inte att tillåtas utföra denna aktivitet av säkerhetsskäl. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Cultural and Community visits

Personalen på Ol Pejeta Bush Camp är alla hämtade från de samhällen som omger vårdnad och är alltid angelägna om att dela med sig av sin kultur och historia. Se första hand hur dessa samhällen drar nytta av bevarandet, besöker jordbruksprojekt som vattenuppsamling och plantskolor, eller Jiko Energy Project för att minska användningen av ved. Under term-tid på vardagar är det också möjligt att besöka en lokal skola.

Besök: 10h30-12h30 - Förbokning rekommenderas. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Visits to Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary

Fullt införlivat i Ol Pejeta Conservancy, Sweetwaters schimpans Sanctuary är den enda platsen i Kenya där denna mycket utrotningshotade arter kan ses. Över 40 schimpanser som räddas från buskköttsindustrin lever i trupper på vardera sidan av floden Ewaso Nyiro, i ett projekt som syftar till att bevara schimpanser och deras livsmiljöer genom offentlig utbildning. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Junior Ranger Programme

Är du mellan 4 och 12 år? Är du redo att gå med i Ol Pejeta Team? Bli en Ol Pejeta Junior Ranger genom att köpa ett av våra spännande Junior Ranger-paket som innehåller ett aktivitetshäfte, en låda med kritor och fem klistermärken som alla finns i en väldigt cool Ol Pejeta väska. När du reser genom Conservancy, är tanken att arbeta igenom alla frågor och spel i häftet. I slutet av din resa väntar turistteamet på Morani Information Centre på dig och kommer att be dig att upprepa den officiella rangereden innan du presenterar dig med en rangerhatt, ett certifikat och en hedersnål. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Running with the rangers

Håll dina träningsnivåer uppe medan du är på safari genom att gå med i Ol Pejeta Conservancy Rangers på deras tidiga morgonlopp. De gör det dagligen för att hålla sig i form, och vi kan ordna så att våra gäster kan gå med i dem och njuta av chansen att ta en kaffe med dem efteråt för att lära sig mer om deras arbete för att hålla djurlivet på vårdnadens säkerhet. Ett roligt och givande sätt att börja dagen!

Tillgänglig på måndagar och onsdagar kl 07h00, max 6 pax, lägsta ålder 12år. Lämpliga löparskor behövs samt möjligheten att köra minst 5kms utan att stoppa. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Gym in the wild

Att gå till gymmet kommer aldrig att vara detsamma igen efter att ha provat det i naturen! I dessa entimslånga klasser kan du njuta av funktionell kondition som inkluderar styrka, uthållighet, rörlighet, smidighet och flexibilitet, men som skalas till din träningsnivå och förmåga.

Öppet måndagar och torsdagar. Sessioner tillgängliga på timmen från 10h00 till 16h00. Måste boka i förväg. Maximalt 10 personer i en klass. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Cycling Safaris

Är du en cykelentusiast som letar efter en unik åktur? Titta då inte längre! Vi erbjuder en vecka 84km resa från Nanyuki till Mpala Research Centre och tillbaka, inklusive ett stopp för lunch på Big Rock och några icke-tekniska bergsklättring.

Avgår med bil varje söndag från Ol Pejeta till Nanyuki klockan 9:00 och återvänder klockan 17:00. Cyklar och hjälmar erbjuds också. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Nanyuki Market Day

Bege dig in i den närliggande marknadsstaden Nanyuki med personal från Ol Pejeta Bush Camp för att besöka den enorma utomhusmarknaden på Mutumba. Plocka upp veckans förnödenheter till lägret och njut av det liv och rörelse innan du beger dig till den lokala restaurangen, Mulima View, för en traditionell nyama choma-lunch — rostad get, majsmjöl ugali och lokala grönsaker. Återvänd till lägret i mitten av eftermiddagen i tid för en eftermiddagsaktivitet om du vill.

Tillgänglig onsdag och lördagar. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wildlife – Livestock Integration

Ol Pejeta driver en unik integrationsmodell för vilda djur och djur; balansera över 6000 boskap med bevarande. Under aktivitetens gäster kommer att lära sig om skapandet av den biologiska mångfalden hotspots och antingen hjälpa till att flytta en av bevarelsens rovdjurssäkra boskapsbomas eller hjälpa till med en kreatursspraytävling.

Morgonaktivitet: 9h00 varaktighet 2timmar. Stängda skor rekommenderas. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Horse riding in the Conservancy

Bär fler minnen hem genom att rida på hästryggen över Ol Pejeta slätter. Du kommer att rida genom utrotningshotade arter inhägnad, sedan ut porten till Ol Pejeta-slätterna och till noshörningen, Sudans viloplats. Ridning ger dig ett unikt perspektiv på landskapet och låter dig komma närmare djurlivet än i ett safarifordon. Du kommer att känna en känsla av tyst isolering mitt i det stora landskapet i Ol Pejeta Conservancy. Beroende på väderförhållanden och ryttare erfarenhet kan det finnas ett dopp i Pelican Dam.

Morgontur: 800-10h00 eller eftermiddagsresa: 14h00 — 16h00 — varaktighet ca 2 timmar. Ridning hattar och tack finns. Ryttare måste bära lämpliga skor, långbyxor och ärmar. Maximalt 9 ryttare i en grupp. Resorna kommer endast att vara öppna för erfarna ryttare och vissa bevis på körförmåga kommer att krävas vid bokningstillfället. Kunder som bedöms vara otillräckliga kommer inte att tillåtas att utföra denna aktivitet av säkerhetsskäl. (Till en extra kostnad)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Ol Pejeta Bush Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor