WeTu Analytics

Huab Lodge

Guided Morning Walks

Erbjuds antingen före eller efter frukost, den bästa tiden att göra dessa promenader är innan solen når sin höjdpunkt eftersom temperaturen även på vintern kan stiga till 30 grader under dagen och de flesta djur föredrar att hitta skydd under den tiden på dagen. Längre vandringsleder för montören, eller mer äventyrlig gäst, kan dock erbjudas.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Scenic Drive, either AM or PM

En biltur erbjuds i ett spelvisningsfordon, avgår från lodgen efter frukost för att utforska naturreservatet och morgonens skönhet.

En annan biltur erbjuds sent på eftermiddagen, med den magnifika namibiska solnedgången, tillsammans med, naturligtvis, den obligatoriska solnedgången!

Vissa Mer
Vissa Mindre

Star Gazing

Stargazing behöver inte bara vara efter middagen: ibland kan du bäst se Saturnus, Venus eller Jupiter och hans månar, innan soluppgången.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Birding and Photography

Under åren, Huab Lodge, som ligger i livsmiljöer där flera endemiska eller nära endemiska namibiska fågelarter förekommer, har blivit ett ”Mecka” för både fågelskådare och fotografer.

Bland dess 210 fågelarter har området 9 av de endemiska ökenfågelarterna inklusive; Hartlaub spurfowl, Rüppels papegoja, Southern Violet trä hoopoe, Monteiros hornbill, Carp's tit, Barecheeked babbler, Damara rockrunner och White-tailed shrike.

I slutet av september anländer Madagaskars biätare för att föda upp i Namibia, stannar till mitten av april, medan den violettstödda starlingen, Rosiga ansikte kärleksfåglar, och den högljudda barkindiga babblaren kan ses från lodge själv året runt. Vid solnedgången, besökare som njuter av en sundowner i huvudbyggnaden är också för en mycket speciell överraskning!

Det finns också många däggdjur- och reptilarter som är av särskilt intresse för halvökenmiljön på Huab Lodge.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Full Day Ephemeral River Drive

Denna heldagsaktivitet börjar med ett snabbt kaffe klockan 07.00 före avgång. Eftersom staket för det mesta har tagits bort i Damaraland-området, är den ökenanpassade elefanten fri att ströva runt i hela området och morgonen kommer att tillbringas med att utforska både Huab- och Aba-Huab-floderna, på jakt efter dessa magnifika behemoter.

Vid lunchtid hittar vi en skuggig plats att stanna och ta en bit, innan vi börjar den långsamma slingringen tillbaka till lodgen, stannar vid några ovanliga och unika platser längs vägen, i syfte att återvända till lodgen före solnedgången.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Half Day Ephemeral River Drive

Avgår från lodgen, vid en förutbestämd tid, vi går in i den torra Huab-flodbädden. Vi tar en lugn resa, slingrande längs den flyktiga floden, letar efter de nästan endemiska fågelarterna samt flora och fauna. Kanske kommer vi till och med att upptäcka de illusiva ökenanpassade elefanterna som Damaraland-området är världsberömt för.

Vi kommer att ha gott om möjligheter att njuta av det fantastiska landskapet, sträcka benen och utforska innan vi återvänder till lodgen cirka 12:30.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Half Day Bushman Paintings and German war graves

På väg österut, bort från Huab River Valley, till den närliggande gården där det finns exempel på San-konst och berggravyrer. Damaraland har varit bebodd av inhemska stammar i mer än 2000 år och denna utflykt erbjuder en intressant titt på både den gamla och moderna historien i Namibia.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Huab Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor