WeTu Analytics

Huab Lodge

Guided Morning Walks

Tidig morgonpromenad: Erbjuds antingen före eller efter frukost, den bästa tiden att göra dessa promenader är innan solen når sin höjdpunkt eftersom temperaturen även på vintern kan stiga till 30 grader under dagen och de flesta djur föredrar att hitta skydd under den tiden på dagen. Längre vandringsleder för montören, eller mer äventyrlig gäst, kan dock erbjudas.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Scenic Drive

Natursköna och/eller Sun-downer Drive: En enhet erbjuds i ett spelvisarfordon, avgår lodgen efter frukost för att utforska naturreservatet och morgonens skönhet.

En annan enhet erbjuds på sen eftermiddag och tar in den magnifika namibiska solnedgången, naturligtvis med den obligatoriska solnedgången!

Vissa Mer
Vissa Mindre

Star Gazing

Stargazing behöver inte bara vara efter middagen: ibland kan du bäst se Saturnus, Venus eller Jupiter och hans månar, innan soluppgången.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Birding and Photography

Under åren, Huab Lodge, som ligger i livsmiljöer där flera endemiska eller nära endemiska namibiska fågelarter förekommer, har blivit ett ”Mecka” för både fågelskådare och fotografer.

Bland dess 210 fågelarter har området 9 av de endemiska ökenfågelarterna inklusive; Hartlaub spurfowl, Rüppels papegoja, Southern Violet trä hoopoe, Monteiros hornbill, Carp's tit, Barecheeked babbler, Damara rockrunner och White-tailed shrike.

I slutet av september anländer Madagaskars biätare för att föda upp i Namibia, stannar till mitten av april, medan den violettstödda starlingen, Rosiga ansikte kärleksfåglar, och den högljudda barkindiga babblaren kan ses från lodge själv året runt. Vid solnedgången, besökare som njuter av en sundowner i huvudbyggnaden är också för en mycket speciell överraskning!

Det finns också många däggdjur- och reptilarter som är av särskilt intresse för halvökenmiljön på Huab Lodge.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Ephemeral River Drive in surge of desert elephants

Denna heldagsaktivitet börjar med ett snabbt 07:00 kaffe före avgång. Från lodgen, du avgår i riktning mot den flyktiga Huabfloden, passerar Khorixas, mot den förstenade skogen där stora trädstammar har, över miljoner år, ”vände sig till sten”. En packad frukost avnjuts på väg under ett enormt sandstenberg, varifrån resan fortsätter mot Huabfloden. Efter att ha förvandlats till Huab stannar vi för ett mellanmål på morgonen längs en av dess bifloder och diskuterar planerna för dagen.

Med staket som för det mesta har tagits bort i Damaraland-området, är den ökenanpassade elefanten fri att vandra i hela området och morgonen kommer att spenderas på att utforska både Huab- och Aba-Huab-floderna, på jakt efter dessa magnifika behemoter.
Vid lunchtid, vi hittar en skuggig plats att stanna och ta en bit, innan du börjar den långsamma slingrande tillbaka till lodgen, stannar vid några ovanliga och unika platser längs vägen, syftar till att återvända till lodgen före solnedgången.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Huab Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor