WeTu Analytics

Zambezi Queen by Mantis

Water-based game viewing

Att stanna ombord på Zambezi Queen är som att vara på ett permanent spel visningsfordon, men med en mycket högre komfortfaktor. Beläget i hjärtat av Chobe-regionen med tillgång till floden i nationalparken Chobe, erbjuder vi också vattenbaserade spelenheter med anbudsbåt, så att du kan uppleva den enorma mångfalden och koncentrationen av vilda djur upp ännu närmare.

Spelvisning på Chobefloden är som mest exceptionell från mars till november när vädret är torrare och djuren är mer rörliga när de söker mat och vatten. Sommar och vår erbjuder även unika möjligheter, när du ser landskapet brista i livet efter säsongens första regn. Fånga sikte på enorma elefantbesättningar när de simmar över vattnet, liksom buffel, lejon, krokodil, lechwe, puku, giraff, zebra, sobel, kudu och enstaka leopard när de samlas för att släcka sin törst vid vattningshål. Förutom djurliv ser du också ett enormt utbud av fågel- och växtliv när du lyssnar på ljudet av en flodhäst som grymtar och andas in den söta doften av afrikanskt gräs.

Chobe är känd som fotografens paradis och av goda skäl. Det mjuka tidiga morgonljuset och solnedgångarna i skymningen, kombinerat med slående djurbeteende, skapar dramatiska och ovanliga fotomöjligheter. Innan du tittar på spelet, kom ihåg att applicera solskyddsmedel och bära hatt, eftersom temperaturen kan nå över 40 grader. Du bör också ta med en jacka för de kyligare temperaturerna tidigt på morgonen och kvällarna.

Njut av den ultimata spelvisning safari dekadens när du smuttar på en drink och kryssning längs floden i ett av de mest skiftande ekosystem på planeten.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Fishing

Ingen resa till Chobe är komplett utan att prova på en fiskessafari där om du har tur kan du till och med fånga en tigerfisk. En av de största stridsfiskarna i världen, är tigerfisken det mest eftertraktade priset i dessa vatten och är känd för sin vildsinta anda. Det handlar inte bara om tigerfisk. Du kan också koppla ihop en av de många braxarterna, afrikansk gädda, tilapia, havskatt eller övre Zambezi-gulfisken när du utforskar över 100 km från floderna Chobe och Zambezi, liksom den slingrande Kasaikanalen och spännande Chobe- och Mambova-forsen.

Vi erbjuder både konventionell utrustning och flyfiske utrustning för våra fiskesafari, eftersom vi vet att området är känt över hela världen för sitt flyfiske. Vi levererar stavar, flugor, beten, linjer, ledare och rullar och all utrustning ingår i vårt pris.

På grund av vårt unika läge erbjuder vi utmärkta fiskessafari året runt — från de årliga översvämningarna som börjar i mars till de matningsfreneterna under vintermånaderna. Våra kunniga guider, den tackling och bete vi levererar samt välfyllda kylboxar gör fisket i Afrika till en upplevelse att minnas. Land en åtta pounder eller mer och tjäna skrytningsrättigheter i många år framöver, när du njuter av en fisketur som är oöverträffad.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Birding

Med över 450 arter, en blandning av terräng och en dramatisk afrikansk bakgrund är Chobe River den perfekta miljön för en mycket givande fågelsafari. Fågelsäsongen börjar i september, när de första migranterna anländer, vilket ökar fågelpopulationen ibland med 20% jämfört med vintermånaderna. Från december till mars är fågellivet på Chobe extremt upptagen och den färgstarka avelsfjäderdräkt som visas är en fantastisk syn.

Erfarna fågelskådare och till och med ivriga amatörer kommer att glädja sig åt att upptäcka distinkta fåglar som afrikanska skimmers, rockpratincoles och den afrikanska finfoten, antingen genom kikaren eller med blotta ögat. Med tillgång till din egen kunniga guide och anbud båt kan du spendera många timmar på din fågelsafari också titta på boskapshägrar, fiskörnar, öppna storkar, mindre randiga svalor, pied kingfishers och den slående karminbiätaren. Den långsamma driften av anbudsbåten innebär att du inte kommer att störa den fridfulla tystnaden och kan också komma upp nära fåglarna och observera deras fascinerande beteende.

Sitt tålmodigt och absorbera skönheten omkring dig och snart kommer du att belönas med en unik observation som du vill fotografera. Eftersom du har tillgång till nationalparken Chobe och Caprivi våtmarker får du exponering för en mängd olika arter som du kanske aldrig har sett förut. De distinkta ljuden från samtalet av en afrikansk fiskörn som minglar med flodhästar kommer att stanna hos dig långt efter att din Chobe River fågelskådning safari är över.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Photo safaris

Oavbruten tillgång till vilda djur. Absolut tystnad. Gyllene ljus. Chobe River är en oförglömlig fotografisk safari destination, och en av vilda fotografernas hotspots i Afrika. För att hjälpa dig att fånga det perfekta ögonblicket, finns våra specialdesignade fotografiska safaribåtar tillgängliga på begäran och tillgodoser 6 kunder i enskilda fotografiska platser. Båten innehåller specialdesignade svängbara stolar som ger dig större stabilitet och 360-graders utsikt för ett bredare ämnesområde. Varje sittplats är utrustad med en montering för vila SLR-kameror av alla typer och du får din egen erfarna safari guide som hjälper dig att hitta det perfekta skottet.

Ta med din egen fotoutrustning eftersom vi inte levererar detta - den optimala linsen att ta med är en 80 - 400 mm zoom. Eftersom detta är en vattenbaserad safari, kommer du att kunna ta unika bilder i en säker miljö, att kunna se djuren i Chobe National Park omgiven av det magiska gyllene ljus Afrika är känt för. Te och kaffe erbjuds på morgonen under vintermånaderna och läsk, lokala öl och viner serveras på eftermiddagen. Lättare tilltugg serveras också under din utflykt, vilket ger dig en fotografisk upplevelse som också handlar om ren komfort.

Avgångstiderna är tidigt på morgonen och sen eftermiddag och safarien tar tre timmar. Meddela oss när du bokar din semester om du vill använda vår skräddarsydda fotografiska safaribåt. Fånga din vistelse med hisnande bilder av det unika afrikanska landskapet och de vilda djur som omger dig.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Cultural tours

Ett av de bästa sätten att lära sig mer om ett land är att uppleva dess kultur. En bytur medan du ombord på Zambezi Queen tar dig med anbud båt till en lokal Namibisk by som heter Ijambwe, som ligger på flodslätterna i östra Caprivi. Möt byäldste och lokalbefolkningen och få en större förståelse för hur invånarna i denna 100-åriga by bor, inklusive deras dagliga utmaningar och traditioner.

Bär en stor solhatt och applicera solkräm, ta med en flaska vatten med dig och ha bekväma skor. Du börjar med att ta en långsam, icke-ansträngande men sandig promenad genom byn när du tar några fotografier och träffar huvudmannen i byn och hans barn. Byns män fiskar antingen för att ge mat åt sina familjer, medan kvinnor och yngre barn utför sysslor och producerar handgjorda hantverk. Plocka upp en vävd korg, pärlstav smycken eller ett snidat trädjur som ett minne från din resa. Försäljningen av dessa hantverk gör att byinvånarna kan försörja sig. Om du vill ge barnen i byn gåvor, ta med skolbrevpapper, böcker eller kläder — allt kommer att uppskattas. Slutligen, njuta av en visning av traditionell dans och sång i slutet och delta i det roliga!

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Zambezi Queen by Mantis

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor