WeTu Analytics

Twyfelfontein Country Lodge

Ephemeral (Dry) River Drive

Förundras över den rika vegetationen med möjlighet att möta ökenanpassade elefanter i den torra Aba-Huab River dalen. Våra erfarna fältguider tar dig med på en spännande naturdrivning, fylld med intressanta fakta om området, dess historia och djurliv. Var på jakt efter att upptäcka rovfåglar, antilop, fairy cirklar, Welwitchia Mirabilis och många andra intressanta geologiska formationer. Våra guider har ett utmärkt rekord för att spåra upp hjordar med gratis roaming ökenanpassade elefanter och kommer att göra sitt bästa för att möta dessa magnifika jättar. Gott om tid får ta bilder och utbyta information om endemisk fauna och flora.

Naturdrivningen återvänder över dalar av savannen, små sanddyner, den torra flodbädden och intressanta geologiska formationer. Ett stopp vid Welwitchia Hill gör att du kan stiga av fordonet och njuta av en härlig sundowner i en orörd naturmiljö. Ta så många bilder som du vill av solen går ner över de ökenliknande savannslätterna och avlägsna berg. Detta är Afrika som bäst.

Efter sundowner återvänder gästerna till lodge för att fräscha upp och njuta av en läcker buffé middag.

Gästerna måste träffa sin guide i receptionen 15 minuter före avgångstid för en möte- och hälsningspass. Guiden kommer att ge en allmän introduktion av turnén och lyfta fram specifika säkerhets- och miljöbestämmelser som måste följas. Gästerna uppmuntras att utnyttja denna möjlighet att informera sin guide om specifika områden av intresse som fotografering, fågelskådning, djurbeteende etc. Guiden kommer att strukturera turnén för att fokusera på dessa områden av intresse.

Avgångstid: 15h00

Ingår: Mineralvatten, läsk, öl och mousserande vin.
Längd: 3,5 — 4,0 timmar

Du rekommenderas att ha tillräckligt skydd mot solen och att ta med varma kläder under vintern.

Bokningar kan göras i förväg eller i receptionen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Rock Engravings & Petroglyphs

En resa till Rock gravyrer & målningar, The Burnt Mountain och The Organ Pipes tillsammans med en bosatt guide. Många av klippformationerna är produkterna av förhistorisk vulkanisk verkan. Fascinerande växter i området inkluderar Welwitschia Mirabilis, Moringa och en mängd olika arter av Commiphora.

Stengravyrerna: Gravyrerna har väldigt få skildringar av människor; de allra flesta gravyrerna på Twyfelfontein avbildar djur och deras spor. Stengravyrerna vid Twyfelfontein visade en djupare förståelse av världen för de jägare och samlare som bodde där tidigare.

Orgelrör: Dessa massor av vinkelräta doleritpelare ligger nedför flodbädden och bildas av intrång av vulkanisk bergsdolerit cirka 120 miljoner år sedan.

Burnt Mountain: Ligger ett par kilometer från Organ Pipes och synlig från vägen. Karoo-kalkstenarna som bildade berget deponerades för cirka 200 miljoner år sedan. För ungefär 120 miljoner år sedan, samma period som orgelpiporna bildades, inkräktade vulkanisk lava på kalkstenarna och metamorfism som gav berget en distinkt färg.

Avgångstid: 08:00 (efter frukost)
Ingår: Mineralvatten & läskedrycker
Längd: Cirka 3 timmar

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Living Museum of the Damara

1. Traditionellt liv i byn:
Upplev den dagliga rutinen i ett traditionellt museum, inklusive traditionell smed (tillverkning av vapen och verktyg), garvning av läder (produktion av traditionella kläder), smycken och hantverk, dans, sång och traditionella spel, Holy Fire och brand making och mycket mer.

2. Bushwalk:
Följ oss på en buskpromenad där kvinnorna samlar växter från busken för mat, parfym och medicin och där männen visar hur man sätter upp fällor, snaror och hur de brukade jaga i gamla tider.

3. Traditionellt liv & Bushwalk:
Kombinerar program 1 & 2 för den fullständiga traditionella Damara-upplevelsen.

Policy för barn
0 - 2 år gratis
3 - 12 år halva priset

Vissa Mer
Vissa Mindre

Guided Hiking Trails

Guidade vandringsleder på morgonen och eftermiddagen erbjuds. Under dessa stigar kan du möta fascinerande växter i området, inklusive Welwitschia mirabilis, Moringa och en mängd olika arter av Commiphora.

Morgonstigar startar 30 minuter före soluppgången. Eftermiddagsspår börjar ca 1 timme före solnedgången för att ge gästerna tid att komma tillbaka till Lodge innan mörkret.Varaktigheten av promenad kommer att bestämmas av guiden, med tanke på hastigheten och kapaciteten hos varje gäst.

Minst 2 gäster och högst 10 gäster per guide.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Real Adam & Eve

Detta är en enhet till Adam & Eve Rock för att se gravyrer och en liten buskmanmålning innan du fortsätter till Real Adam & Eve målning. Historien bakom målningarna och gravyrerna kommer att förklaras av guiden.

Avgångstid: Endast morgnar - Vänligen fråga i receptionen för avgångstiden.
Ingår: Mineralvatten & läskedrycker
Längd: Ungefär 1,5 timmar
Avstånd: 20km & sedan en 10 minuters promenad till platsen & igen 10 minuters promenad till parkeringen
Höjd: 12 meter

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Twyfelfontein Country Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor