WeTu Analytics

Karen Blixen Camp

Game drives

Karen Blixen Camp bjuder in våra gäster till speldrivenheter inom Mara North Conservancy för den mest exklusiva och privata safariupplevelsen. Besök Leopardravinen, ett viktigt plantskola för lejon, geparder och leoparder, som blev känd av BBC: s Big Cat Diary.

Som gäst på Karen Blixen Camp kan du njuta av spelenheter tidigt på morgonen, eftermiddagsspel, heldagsspel och spännande kvällsspel i Mara North Conservancy. Vi uppmuntrar dig att utforska den norra korridoren i vårt skyddsområde med de majestätiska Lemek Hills; en mycket viktig djurliv tillflykt särskilt till ett paket hotade afrikanska vilda hundar.

Under migrationssäsongen (eller på begäran) erbjuds gästerna möjligheten att gå för en hel dag spel enhet till Masai Mara National Reserve eller Mara Triangle för att få en chans att se de tusentals wildebeests och zebror korsar Mara River. Observera extra parkavgifter.

För den ultimata safariupplevelsen använder Karen Blixen Camp öppna Toyota Land Cruisers som våra föredragna safarifordon. Speldrivenheter utförs med en mycket erfaren förarguide som har åtagit sig att dela med sig av sina kunskaper om vilda djurs beteende och komplexiteten i Mara Ecosystem. Högst sex gäster i varje spelfordon försäkrar den mest bekväma upplevelsen med hänsyn till varje besökares djurliv intresse. Spelkörning på Karen Blixen Camp är en enastående safariupplevelse.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bush walk

Spelpromenader är allvarliga frågor som du kommer att gå mitt i det stora spelet land. Stå nära de mäktiga termitkullarna. Försök att få en nära överflöd av vanliga spel som bor savannen, titta på dig med blygsam nyfikenhet när du långsamt närmar dig dem.

Game walking är en fantastisk upplevelse. Det ger dig en intensiv känsla av storheten och det häpnadsväckande Masai Mara Ekosystemet. Gå nästan tyst genom de olika sorterna av gräs och njut av den friska lukten av slätterna och solens värmeutslag.

Vi kommer att spåra och försöka komma nära det vanliga spelet som giraffer, wildebeests, zebror, topis, Grant's gaseller, Thompsons gaseller, gula babianer och Kirks dikdik. Att lära sig om dessa fascinerande djur och att förstå de mycket unika beteendemässiga och anatomiska anpassningar hjälper dem att passa in i deras roll i Mara ekologi. Av säkerhetsskäl undviker vi all kontakt med de stora fem som elefanter, bufflar eller någon av de stora kattrovdjuren.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Birding

Fågelskådning är ett viktigt och intressant inslag i varje spelkörning och med över 550 fågelarter i Masai Mara, endemiker till Östafrika, att titta på fåglarnas beteende är verkligen ett äventyr på egen hand.

Ta dig tid att njuta av fågellivet i Masai Mara. Fåglar är en viktig del av Masai Mara Ekosystemet. Du kan förvänta dig att se många olika arter från de större kranarna och bustards till de färgglada rullarna och biätarna.

Man kan också njuta av den rika fågellivet runt lägret. De skuggiga träden och busket i trädgården ger en härlig fågelmiljö som lockar fåglar året runt. Fåglarna runt lägret är vana vid människor och det gör det lättare att se dem på nära håll än ute på fältet.

Kombinationen av flodens livsmiljö som lockar sjöfåglar som hamerkops, häger, gäss och sandpipers och den skuggiga trädgården som är en fristad för lila skoläst, vävare, starar, musfåglar, vitbrowed robin-chattar, sotiga chattar och scarlet-schested sunbirds gör Karen Blixen Camp till en idealisk plats för att njuta av underverk av kenyansk ornitologi.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Balloon safari

Det finns inget som att flyga högt över den magnifika afrikanska Savannah i en luftballong; att se naturen som bäst ur fågelperspektiv är ofattbart. Tills du faktiskt har provat det.

Det spännande äventyret börjar när de första rosa ljusstrålarna ses på himlen. Eftersom det tysta inflationssystemet fyller ballongen med varmluft, kommer kaptenen att be dig att klättra in i korgen, upphängd under ballongen.

Din ångest kommer att ersättas med en rush av adrenalin och spänning när ballongen tyst lyfter från marken och Masai Mara kommer att falla bort under dina fötter och en helt ny och fantastisk utsikt dyker upp med flockar av elefanter som trampar under dig.

Efter en timme av fascinerande långsam ballongkryssning kommer du att landa och en påkostad champagnefrukost mitt i busken väntar dig. Detta är en verkligt magisk och oförglömlig safariupplevelse.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Community visits

Upplev hur Masaifolket bor mitt i busken med zebror bete och lejon som ryter strax utanför sina hem och lär känna sin kultur och seder på ett besök i den traditionella byn Maasai, den lokala grundskolan eller den livliga marknadsdagen.

Majoriteten av Maasai utövar fortfarande sitt traditionella sätt att leva och lever som boskapsskötare med boskap i centrum för sin kultur och sociala liv. De är mycket stolta över att välkomna gäster och berätta om deras vardag i busken.

Karen Blixen Camp stödjer det lokala Maasai-samhället och gästerna kan besöka Mararienda Village, den lokala grundskolan och den livliga Maasai-marknaden.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Kikao Conference Centre

Ett unikt skräddarsytt konferenstält beläget i Karen Blixen läger, som ligger på stranden av Mara River och är väl lämpat för möten och evenemang med omfattande faciliteter och ett brett utbud av matställen, inklusive buske middagar.

Kikao Centre kan bekvämt rymma upp till 60 personer i teaterstil. Den är fullt utrustad med all nödvändig mötesutrustning som LCD-projektor, vägg stor skärm, White Boards och brevpapper. Det kan också rymma 40 personer i antingen styrelrum eller ett klassrum som inrättas.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bush wedding

Fira ditt bröllop på Karen Blixen Camp med en romantisk ceremoni som hålls på den imponerande Masai Mara savannen och njut av en privat middagsfest med utsikt över Mara River.

Bröllopet på Karen Blixen Camp är verkligen en romantisk upplevelse för de två som vill fira sin kärlek med familj och vänner mitt i den vackra Masai Mara.

Kom till lägret, upplev spännande spelenheter, perfekt ställa luncher, koppla av i den vackra poolen och njut av mysiga “före middagsdrinkar” vid brasan under den afrikanska stjärnljuskvällen.


På dagen för bröllopet bruden och hennes brudtärna är bortskämda med wellness behandlingar innan du kör till slätterna i Mara var brudgummen och festen väntar tillsammans med distriktschefen för Narok som ska utföra ceremonin.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Karen Blixen Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor