WeTu Analytics

Londolozi Founders Camp

Game Drives

Speldrivenheterna på Londolozi tas av professionella, passionerade och kunniga rangers och trackers, som bland dem har en mängd av 350 års erfarenhet. Med över 15 000 hektar korsar vildmarken är inga två spelenheter någonsin desamma. Trackers sitter på framsidan av Land Rover och letar efter färska djurspår, medan rangers kör med häpnadsväckande skicklighet in i raviner och genom snår i jakten på svårfångade djur samtidigt som gästerna med sin enastående kunskap och oförglömliga historier.

Många av rangers och trackers vid Londolozi växte upp levande utanför landet i dessa delar och har därför en oöverträffad kunskap om både området och naturelementen i detta vildmarksunderland. Londolozi har två av Sydafrikas enda 17 master trackers, vilket bara bidrar till lagets excellens och den erfarenhet de kan leverera.

Kom till Londolozi och inleda upplevelsen av en livstid. Låt våra fältguider få dig att imponera med sin kunskap, flytta dig med sina berättelser och ta dig ett steg närmare naturen.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Bush Walks

Lämplig för de vackra balmy bushvelddagarna i maj, juni och juli; det finns inget som att gå i en vintervildmark. Driva ner ett spel spår i en torr flodbädd. Känn Afrikas skarpa morgonrytm med varje steg på den slingrande vägen när du låter naturen fängsla dig i hennes väsen. Det finns inget fordon, inget ljud och inga distraktioner. Det är då naturen talar till dig.

Vissa Mer
Vissa Mindre

The Cubs Den

Vårt barnprogram är unikt skräddarsytt för varje barn, varav många är spirande junior game rangers. Vårt tillvägagångssätt bygger på en personlig interaktion med varje barn och är energisk och flexibel. Vi betraktar naturen som den stora pedagogen och utan uppsatta rutiner tillåter vi barnet att upptäcka världen i utomhusklassrummet som omger dem. Naturen sätter dagordningen och vi gör det möjligt för dessa ungdomar att upptäcka något av sig själva.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Birding

Fågellivet på Londolozi representerar en magi av mångfald i evig rörelse och erbjuder besökaren en helt ny gräns i vildmarkens engagemang. Ett brett utbud av solfåglar som söker nektar från blommande aloes är vinterens gåva till den kräsna fågelaren, för att inte tala om de övriga 450 arterna

som finns i överflöd i dessa landskap. Många fina ornitolog guider bor på Londolozi.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Yoga

Yoga betyder “union” på sanskrit och hänvisar till sammanförandet av sinne, kropp och själ. Asanas, också ett sanskrit ord, hänvisar till de poser och ställningar som utvecklats i Indien för att förena sinnet och kroppen i andlig medvetenhet.

På Londolozi har vi lagt till de kraftfulla elementen i naturen till yogaupplevelsen, med både den naturliga energin på platsen och skräddarsydda Asanas, för att skapa en yoga-form som är lämplig för nybörjare och mellanaktiva utövare.

Du är fri att schemalägga en privat yoga-session i ditt rum eller i skuggan av ditt däck. Alternativt hålls dagliga klasser på yogastäcket på Founders Camp. Fråga din läger manager för klasstider. Vi ser fram emot att du ansluter dig till oss för att hälsa solen och stärka kroppens vitala liv.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Londolozi Healing House

“Londolozi kan mycket väl vara ett av de mest framåtblickande emotionella-wellness erbjudandena i södra Afrika just nu” - Condé Naste Traveller Magazine, The Spa Guide, 2019


På Londolozi tror vi på att hedra uråldriga sätt, harmoni i flöde och naturens rytmer.

Efter fyra decennier av att leverera en fotografisk safari-nedsänkning till kräsna internationella safariresenärer, tror vi att tiden nu är att skapa ett nytt utrymme som gör att Londolozi-vildmarken kan bli vår bestående källa till välbefinnande.

Vår förhoppning är att vid Londolozi Healing House, beläget i Varty Camp, kommer du att återupptäcka vad det innebär att vara människa, och anpassad till den naturliga världen.

Londolozi Healing House är en plats att minnas, en övergång från världen att göra till varelsens värld, en chans att återupptäcka din egen natur och få tillgång till en djup och naturlig intelligens som ligger inom den stilla kärnan i ditt eget vilda jag.

Londolozi Healing House erfarenhet kommer att hjälpa dig att kombinera kärn safari utflykter med artful vila, kurerad karosseri och yoga i omger Londolozis expansiva vildmark närvaro. Vi har skapat några speciella aktiviteter för sann föryngring, restaurering och omvandling.

I samarbete med våra utbildade Wellness Practitioners, terapeuter och Vildmarksguider inbjuder vi dig att kommunicera med den afrikanska vildmarken och att hitta en känsla av välbefinnande inom dig. I dagens skyndade värld är sann lyx dags för sig själv på jakt efter självläkning och anslutning till naturen. Londolozi Healing House är en plats där tiden kommer att tillåta immateriell magi, stillhet och kontemplation att röra sig djupt inom dig.

“Vildmark påminner oss om vad det innebär att vara människa, vad vi är kopplade till snarare
än vad vi är åtskilda från.” — Terry Tempest Williams

Vissa Mer
Vissa Mindre

Fitness Room

Londolozis fullt utrustade gym erbjuder löp-, cykel- och roddmaskiner som möjliggör ett perfekt träningspass, kompletterat med en daglig rutin för att äta bra och koppla av i harmoni med naturen. Gymmet ligger i Varty Camp och är öppet för alla gäster.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Campfires - Storytelling

Lägereldar, berättande, rött vin och gott sällskap är kännetecknande för alla vintersafari. Londolozis historia kommer från en lång rad historieberättare och är genomsyrad av traditionen av lägereldgarner som berättas sent in på natten. I var och en av de 5 exklusiva läger kan du höra viskningar av våra förfäder och förkroppsligas i vår historia, är legender och myter av mysterier och äventyr safari. Varje läger har sin egen anda och alla har sin egen lägereld som väntar dig.

Vissa Mer
Vissa Mindre

In the Footsteps of Nelson Mandela

På besök Londolozi 1992 såg Mandela den vision som levde av de anställda och ledningen i samarbete med naturen.

“Under min långa promenad till frihet hade jag det sällsynta privilegiet att besöka Londolozi. Där såg jag människor i alla raser som lever i harmoni mitt i den skönhet som moder natur erbjuder” - Nelson Mandela

Det är mot denna bakgrund som konstinstallationen Freedom's Way har slutförts för att uppmärksamma de värderingar som Nelson Mandela lade fram för vår nation och för att komplettera den Londolozi bypromenad som alla gäster uppmuntras att uppleva.

Från 1926 års Sparta Camp, beläget i hjärtat av Varty Camp, byn promenad i Nelson Mandela fotspår leds av Linah Lamula. Denna korta promenad från Varty Camp tas bäst efter frukost. Byn promenad gör det möjligt för gäster att interagera med många av vår personal och deras familjer som har bott och arbetat på Londolozi i över 30 år.


Även om det är viktigt att erkänna Mandelas soloprestationer är det viktigt att vi tar hans passion in i våra egna liv och tar fram elementen i det stora ledarskapet för att läka den mänskliga lidanden i världen. Nelson Mandela är en ikon och ledare som är älskad av alla sydafrikaner, unga, gamla, rika och fattiga. Han är känd och respekterad över hela världen. Genom allt han lidit och uppnått och genom sin attityd och värderingar har han lärt oss de mest värdefulla lärdomarna som ett land och var och en av oss individer.

Mod: “Jag lärde mig att mod inte var frånvaron av rädsla utan triumf över det. Den modiga mannen är inte den som inte känner sig rädd men den som erövrar den rädslan.”

Frihet: “Jag har gått den långa vägen till frihet. Jag har försökt att inte vackla. Jag har gjort misstag på vägen. Men jag har upptäckt hemligheten efter att ha klättrat en stor kulle, finner man bara att det finns många fler kullar att klättra.”

Resilience: “Den största ära i att leva ligger inte i att aldrig falla utan i att stiga varje gång vi faller.”

Förtroende: “Vi signalerar att gott kan uppnås bland människor som är beredda att lita på, beredda att tro på människors godhet.”

Unity: “Utbildning är det mäktigaste vapnet som du kan använda för att förändra världen.”

Empati: “Jag står här framför er inte som en profet utan som en ödmjuk tjänare av er, folket. Dina outtröttliga och heroiska uppoffringar har gjort det möjligt för mig att vara här idag. Jag placerar därför de återstående åren av mitt liv i dina händer.”

Vision: “Fantasinens kraft skapade illusionen att min vision gick mycket längre än det blotta ögat faktiskt kunde se.”

Tålamod: “Tålamod väntar, inte passivt väntar. Men att fortsätta när det är svårt och långsamt.”

Vissa Mer
Vissa Mindre

Londolozi Photographic Safari

Londolozi är hem för fotografisk safari och har länge varit erkänd som en utmärkt plats för djurliv fotografering, specialiserat sig på de stora katterna. Otroligt ljus, varierat landskap och en uppsjö av afrikansk djurliv sätter grunden för oöverträffad fotografisk teater.

Det finns många sätt att dra nytta av denna otroliga plats.


Privat fordon
För fotografiska veteranen, eller någon som letar efter privatliv medan du är på spel enhet, vill ha ett fordon helt för sig själva.

Ett privat safarifordon kan reserveras för privatpersoner och familjer. Ett hängivet Ranger och Tracker team kommer att fokusera på att skräddarsy safariupplevelsen kring gästens specifika behov och intressen (t.ex. fågelskådning, botanik, stora katter, fotografering etc.). Detta är idealiskt för erfarna safari-besökare eller för dem som njuter av lite mer avskildhet.

Inkluderat:

En morgon och en eftermiddag spelkörning per dag
Ett dedikerat Ranger och Tracker team


Londolozi Wildlife Fotografisk upplevelse
Perfekt för nybörjare och entusiastfotografer som vill göra fotografering till huvudfokus för sin safari. För detta safarialternativ kommer vi att para dig med en fotografisk handledare som hjälper dig både på fältet och i efterbearbetning och redigering.

Londolozi är känd över hela världen som en destination som erbjuder anmärkningsvärda fotografiska djurliv möjligheter och är den perfekta platsen att lära sig och tillverka denna otroliga konstform.

Inkluderat:

En privat safari fordon
En professionell fotografisk handledare med avancerad kunskap inom:
Kameran & bästa inställningar
Fordonets positionering
Expertis i användning av ljus (särskilt svagt ljus)
Efterbearbetning och bildorganisation
Ett hängivet Ranger och Tracker team med fokus på att få dig in i de bästa fotografiska positionerna som möjligt
Full tillgång till Londolozi Photography Studio för efterbehandling och redigering.
Denna safarityp måste begäras och bokas före ankomst


Hyra fotoutrustning
Fotografiska Studio erbjuder gästerna chansen att hyra en mängd professionella fotografiska kroppar, linser och tillbehör. Borta är dagarna av att släpa tunga kamerakläder runt om i världen. Nu är det lika enkelt som att förboka din utrustning och hitta den redo att användas vid din ankomst till stugan.

Första gången fotografer kan också prova den senaste teleobjektivet och karossen genom att begära utrustningen på lodge. Om du vill fånga en närbild av en leopard i ett träd, en fiskörn under flygning eller zebror grooming varandra, har fotostudion rätt lins för att ge dig det perfekta skottet.


Fotografiska Studio- på plats på Londolozi- är mycket populär bland Londolozi gäster, som kan styra och producera sitt eget kreativa arbete. Med undervisning från en kvalificerad Lightroom-instruktör kan du spendera tid mellan spelenheter redigera och skriva ut dina bästa safaribilder på bredformat duk eller högkvalitativt fotopapper, tillsammans med de slutliga redigerade bilderna på ett minne.

Londolozi Fotografiska Studio vid en blick

Öppet dagligen (bokning krävs)
Redigera dina bilder med Lightroom CC på den senaste widescreenskärmen iMac - en otrolig process som skulle förbättra alla vilda bilder
Skriv ut dina personliga bilder på wide-format duk eller fotopapper
Ta dina redigerade bilder med dig på en minnessticka

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Londolozi Founders Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor