WeTu Analytics

Magashi

Plats: Ligger på Magashihalvön, Magashi Camp ser ut över natursköna sjön Rwanyakazinga, mot Mutumba-bergen i väster. Magashis hem är 6 000 hektar med exklusiv användning (14 826 tunnland) av Akagera National Park, som Rwanda själv, en mirakulös historia om överlevnad och förnyelse. Beläget i landets nordöstra del förstördes Akagera av folkmordet 1994 och dess efterdyningar, med en ökning av tjuvjakt och återvändande bosatte sig med sina boskap på parkmark. Under de senaste tio åren, parken har rehabiliterats avsevärt och erbjuder idag en av de mest spännande safariupplevelserna i Afrika.

Wildlife: Vyllrande av slättspel, Akagera har nu också en hälsosam befolkning av lejon, som återinfördes i parken 2015 efter en 20-årig frånvaro. Svart noshörning återinfördes 2017 och vit noshörning 2021. Gästerna har möjlighet att se en rad vilda djur på expertstyrda spelenheter, och båtturer. På halvöns västra sida, vattenbock, impala och vårtsvin kan ofta ses bete, medan på östra flanken, eland ofta sjöstranden. Själva stranden erbjuder utsikt över flodhäst, stora krokodiler och en chans till elefanttjurar. Andra observationer kan inkludera buffel, giraff, fläckig hyaena, zebra, topi, roan, och eland - och ofta till och med den annars svårfångade leoparden. Parken har en imponerande 520 fågelarter.

Boende: Lägrets intima, avslappnade atmosfär är mycket välkommen efter en vistelse i den livliga huvudstaden, Kigali, eller efter en spännande gorilla vandring i Volcanoes National Park. Jordnära toner med inslag av rosa råder, liksom äkta rwandisk gästfrihet. Sex rymliga och luftiga tältboende erbjuder oavbruten utsikt över sjön Rwanyakazinga. Huvudområdet består av en lyxig lounge och matplats, bar och pool, samt ett expansivt visningsdäck med gemytlig eldstad. Magashis varma och välkomnande personal älskar att dela sin traditionella Kugisha-kvällsmat med gästerna, åtföljd av boskapssånger och berättelser.

Syfte: Magashi grundades i samarbete med Rwanda Development Board (RDB) och African Parks, vilket bekräftar vårt engagemang för banbrytande hållbar och autentisk bevarandeturism i Rwanda. Vårt kärnsyfte här är att hjälpa till att bevara Rwandas sista skyddade savannekosystem, och arter som svart noshörning, liksom den sällsynta och svårfångade skobillen. Dessutom kommer vår närvaro i Akagera National Park att bidra till att göra det möjligt att bli ekonomiskt självförsörjande för första gången.

Unika försäljningsställen

Perfekt tillfälle och utmärkt kombination i landet till en extraordinär gorillaupplevelse medan du är på Bisate Lodge med en spektakulär savannsafari på Magashi Camp
Det enda exklusiva användningsområdet i Akagera National Park, vilket möjliggör privata safarier som underlättas av expertguider endast för vildmarksgäster
Visa östafrikanska specialerbjudanden, både fågelliv och vilda djur (den eftertraktade shoebill, topi och Defassa watercuk, Masai giraffer), från expertstyrda spelenheter eller båtturer (”dubbeldäckare” sittplatser på båtarna möjliggör högre höjd spel visning)
Citizen Scientist - Gästerna uppmuntras att gå med oss i vårt syfte genom att bli ”Citizen Scientists” som deltar i rovdjursidentikits och rörelsestudier

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Magashi

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor