WeTu Analytics

Fugitives' Drift Lodge

Isandlwana Battlefield Tour

Berättelser om kriget i Anglo-Zulu har uthärdat och förtrollat i nästan ett och ett halvt sekel. De berömda striderna i Isandlwana och Rorke's Drift har fångat otaliga människors intressen och fantasi i generationer, som de gjorde i det viktorianska Storbritannien.

Den episka Isandlwana var en strid som skakade det kejserliga Storbritannien till sin kärna och ifrågasatte illusionen av europeisk överlägsenhet. Hur lyckades en styrka, beväpnad till stor del med spjut och sköldar, övervinna en modern brittisk armé?

Turnén avgår efter frukost, klockan 7:30. På väg till Isandlwana, gästerna lyssna på ett band berättat av David Rattray som ger en bakgrund till Anglo-Zulu kriget. Det finns ett stopp vid 9:00 för en bekväm paus och för att se museet på Isandlwana. Föreläsningen på slagfältet börjar kl. 9:45 och slutar omkring 11:30, när förfriskningar serveras. Ett annat band, denna gång beskriver historien om de överlevande och händelser efter slaget vid Isandlwana, spelas på väg tillbaka till Lodge eller Guest House, återvänder till lunch klockan 13:00.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Rorke's Drift Battlefield Tour

Berättelserna om kriget i Anglo-Zulu har utstått i nästan ett och ett halvt sekel. Slaget vid Rorke's Drift är en av de mest kända striderna i den engelsktalande världen och var senare föremål för 1964 Hollywood-storfilmen Zulu.

Ett modigt litet gäng brittiska soldater, många sjuka och funktionshindrade, höll ut hela natten mot en överväldigande zulustyrka. Douglas Rattrays känslomässigt laddade föredrag täcker striden vid Rorke's Drift genom erfarenheterna från de enskilda soldaterna som genom fantastiska osjälviska och mod lyckades hålla ut inför sådana ödesdigra odds.

Elva Victoria Crosses och fem Distinguished Conduct Medaljer tilldelades för handlingar på Rorke's Drift, återställde brittisk militär heder och säkrade sitt rykte som en av de mest anmärkningsvärda montrar i brittisk militärhistoria.

Turen till Rorke's Drift avgår kl. 15.00. Gästerna har tid att titta igenom museet på Rorke's Drift innan föreläsningen börjar kl. 16.00. Det är väldigt lite promenader inblandade. Föreläsningen avslutar en strax före 18:00 och gästerna ges sedan möjlighet att titta runt minnesmärken och kyrkogård innan du återvänder till Lodge och Guest House.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Guided Walk to the Graves of Melvill and Coghill

1879 invaderade britterna Zululand. Den centrala delen av de tre stora invaderande kolumnerna forded Buffalo River vid Rorkes Drift. Inom några dagar var Lord Chelmsfords invasion i fara. En del av hans centrala kolonn hade nästan förintats i Isandlwana, i en strid som klassades som en av de största militära katastroferna i brittisk kolonialhistoria. Några överlevande kämpade tillbaka in i Natal, korsade den mäktiga Buffalo River vid Fugitives' Drift.

Några hundra meter från vår stuga dog två officerare i ett heroiskt försök att rädda drottningens färg på deras regemente, och blev de första männen i historien som tjänade postumma Victoria Crosses. Vi har förmånen att ha dessa modiga män, löjtnanter Melvill och Coghill, begravda där de föll på vår egendom.

Gå med i en av våra kostnadsfria dagliga guidade promenader ner till gravarna Melvill och Coghill. Gravarna promenad tar ungefär en timme och inkluderar 3 km fantastisk utsikt över Buffalo River och, ofta, möten med vilda djur. Det är en relativt lätt promenad, men innebär en kort klättring.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Battlefield Kids Tour (for under 12's)

Fugitives' Drift är känd för att leverera imponerande slagfältsturer som väcker liv i striderna i Rorke's Drift och Isandlwana. Denna erfarenhet ger en djup och påtaglig inblick i några av de mest rörliga av Sydafrikas slagfält. Flyktiga Drift expanderar på dessa erfarenheter
med tillägg av särskilda turer för barn under 12 år.

Medan våra världsberömda turer går iväg med föräldrarna, kommer kortare, mer interaktiva turer på fastigheten, ledda av en guide, att engagera och inspirera sina barn med berättelser om mod och mod av de brittiska soldaterna och Zulu-krigarna. Dessa turer kommer att följas av en spelpromenad och ett mer kulturellt möte, som kan skräddarsys för att passa barnens individuella behov eller åldrar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Mountain Biking

Flyktingarnas drift har ett ständigt växande nätverk av enkelspår som sträcker sig från platt till brant, tekniskt och inte så tekniskt. Vi har massor av Jeep spår (två spår).

Njut av hisnande vyer och titta på den mängd slätter spel som lever på reserven - som giraff, zebra, blesbok, kudu, wildebeest, impala och mycket mer.

Du behöver ta med egen cykel och hjälm om detta är en aktivitet som du är intresserad av.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Nature Walks

Fugitives Drift Lodge och Guest House ligger inbäddat bland de gröna sluttningarna i naturreservatet Fugitives Drift. I reservatet finns ett överflöd av inhemska flora och fauna arter, inklusive zebra, giraff, olika typer av antilop och cirka 300 fågelarter.

Dessa vandringsleder kan avnjutas på din fritid, antingen med eller utan någon av våra utbildade fältguider.

Våra informativa guider är certifierade med Field Guide Association of Sydafrika och har en omfattande kunskap om alla aspekter av vår afrikanska bushveld. De guidade turer tar gästerna längs natursköna vandringsleder genom reserven omger, samtidigt som fokus på vegetation, spoor, spel (stora och små!) , fåglar, insekter, medicinska egenskaper och andra fascinerande fakta.

Gästerna kan uppleva mångfalden av vår reserv säkert till fots som en avslappnad och informativ aktivitet — längden och avståndet på promenaderna kan skräddarsys för att passa gästens individuella promenader preferens, men vanligtvis varar i 2 timmar, täcker 2 eller 3 km.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Fly Fishing - the Buffalo River

För dem som är angelägna om flugfiske gränsar vårt viltreservat till Buffalo River Gorge och ger en fantastisk fiskeplats. Tillbringa en morgon i spektakulära och lugna omgivningar med fiske efter Natal Yellow Fish. Vår guide knyter alla skräddarsydda flugor till linjen för dig, och är otroligt kunnig och erfaren.

Natal Yellowfish, även kärleksfullt känd som Scaly (Yellowfish), är en sötvattensfisk endemisk till östra Sydafrika, och KZN i synnerhet. De kan växa upp till 65 cm i längd och väga upp till 4,5 kg. Det är en otroligt stark kämpar fisk, och lätt ta en väl drivet fluga.

Vänligen observera att vår fiskeguide är outsourcad, så fisketurer måste bokas i förväg. Fiske i Buffelfloden är också säsongsberoende och kan endast göras mellan maj och oktober (med den bästa tiden är juni-september).

Observera också att allt fiske är strikt fångst-och-frisläppande.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Blood River Battlefield

En annan spännande utflykt är till Blood River. Det var här en strid utkämpades mellan boerna och Zulus den 16 december (nu en helgdag i Sydafrika), 1838. Denna resa är väl värt enheten: 64 levande stora fasta brons vagnar sitter nu på platsen för slaget och är ganska anmärkningsvärda.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Hartford Library

För konferensbruk - Inkluderar en te paus mitt på morgonen, vatten på flaska och mynta. Lunch och afternoon tea ingår i priset för övernattning. Skärm & projektor för användning. Priset debiteras per dag.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Fugitives' Drift Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor