WeTu Analytics

The Victoria Falls Hotel

Victoria Falls Hotel, populärt känd som ”the grand old lady of the Falls”, ligger i Victoria Falls National Park, ett världsarv, och är medlem i de exklusiva Leading Hotels of the World. Det är ett av endast tre IS0-ackrediterade hotell i Zimbabwe.

Det femstjärniga hotellet i edwardiansk stil, byggt 1904, kombinerar den gamla charmen med bekvämligheten av det nya. Ställ i frodiga tropiska trädgårdar med liljedammar, palmer och semi-tropiska buskar, det ger lugn och avskildhet som många gäster söker. De berömda Victoria Falls ligger bara tio minuters promenad bort och ”röken som dundrar” eller ”Mosi-O-Tunya” på den lokala dialekten, är tydligt hörbar och synlig från detta lyxiga landmärke.

Service i världsklass, och mat- och dryckesval och förberedelse oöverträffad, gör hotellet till en magnet för både internationella besökare och lokalbefolkningen. Det överdådiga Livingstone-rummet för god mat och dans, Jungle Junction med sina berömda frukost- och middagsbufféer och etnisk underhållning på kvällarna, erbjuder variation och brett urval. Stanleys terrass, med sin tydliga utsikt över Victoria Falls Bridge, som förbinder Zimbabwe och Zambia, är känd för sina cocktails och eftermiddagste. Terrassen har varit ett möte för äventyrare i Afrika i över ett sekel.

Atmosfären på hotellet är genomsyrad av den historien med alla sviter inredda i den nådiga edwardianska stilen i Zimbabwes koloniala tid. Små verkställande möten och privata matställen ordnas enkelt för dem som vill kombinera ett litet företag med mycket nöje, och allt i en avskild och diskret miljö.

En stor pool, en lyxig lounge och kapell är en del av komplexet. Golfare kan njuta 18 hål på mästerskapsbanan på det närliggande systerhotellet, Elephant Hills Resort.

Men det är Victoria Falls Hotel som förblir den största attraktionen för besökare. Att vakna upp till ljudet av ”röken som dundrar”, se solen stiga upp under dimman av ett av världens sju naturunderverk och månregnbågen på natten, samtidigt som man njuter av historien och atmosfären i en svunnen tid, är mer än oförglömligt - det är unikt.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

The Victoria Falls Hotel

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor