WeTu Analytics

Marataba Conservation Camps Founders Camp

Land & water safari experiences

Utforska Marataba på dag- och nattspel och båtkryssningar med din guide och upptäcka det bosatta djurlivet mot Waterbergs spektakulära bakgrund. Båda verksamheterna ger en allmän miljöförståelse för området, inklusive insikt i det moderna bevarandearbetet och -övningarna. Framför allt båtkryssningar erbjuder ett utmärkt tillfälle för fågelskådning.

Alla åldrar | Ingen träning krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

Hiking & walking safaris

Genom att korsa Marataba till fots tar du dig till platser som väldigt få har varit förut. Gå genom raviner, floder och bergsområden och njut av simmar i bergpooler, picknick och ytterligare insikt i bevarandepraxis Marataba. Våra promenader är skräddarsydda för en mängd olika träningsnivåer och åldrar och kan vara korta promenader på plan mark, familjevänliga promenader med en introduktion till spårning eller längre vandringar i bergen.

Alla åldrar | Skräddarsydd för att passa träningsnivåer

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wildlife interventions

Övervakning och förvaltning av vilda djur är en central funktion i Maratabas bevarandeteam och om tidpunkten är rätt kan gästerna engagera sig. Timing spelar en stor roll i interventioner, så dessa garanteras inte heller är i fokus för en vistelse på Marataba. Vissa djurlivsinsatser kan dock förplaneras och bokas; kontakta oss för mer information. En tilläggsavgift kan tillkomma.

Alla åldrar | En viss grad av lämplighet som krävs för vissa insatser

Vissa Mer
Vissa Mindre

Predator management

Gå med i övervakningsteamet och telemetri spår collared gepard. Gå in i observationen, bedöma djurens beteende och rapportera resultaten tillbaka till bevarandegruppen. Denna aktivitet är tillgänglig året runt och är bäst tidigt på morgonen eller sen eftermiddag.

15 + år | En viss grad av kondition krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

Elephant management

Hjälp att sammanställa individuella identikits för elefanter och bestämma tillväxttakten. Informationen samlas in och utvärderas årligen tillsammans med elefantens konsekvensbedömningar och resultat från flygundersökningar. Resultaten används sedan för att informera pågående åtgärder och insatser.

Sammanställning av elefantidentitikits: alla åldrar | Ingen kondition krävs
Konsekvensbedömning av elefant: alla åldrar | genomförs för närvarande två gånger om året; fråga efter detaljer.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Camera trap set up & analysis

Ta en titt bakom kulisserna på vad som händer i parken under dagen och natten med
analys av bilder från kamerafilor. Deltagande i valet av lämpliga platser för
placering av kamerafällan är en informativ och rolig upplevelse för alla åldrar, och inkluderar
identifiering av djurspår och beteendemässiga tecken, som alla måste beaktas när
placera en fälla.

Denna aktivitet är platsberoende och ålder och konditionskrav varierar beroende på plats.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Ecology experiences

Delta i regelbundna undersökningar om veld condition (VCA) och tillbringa en informativ morgon med tanke på vad som går till att se till att Maratabas livsmiljö förblir lämplig för de arter som bevaras här. Interventionen innebär att alla gräsarter och biomassa identifieras och registreras vid 100 punkter längs en linjesekter. Biomassa bestäms med en specialbyggd enhet som kallas en skivbetesmätare, som effektivt mäter mängden tillgängligt gräs för bete.

Alla åldrar | Ingen konditionsnivå krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

Area integrity & protection

Delta i övervakning och gå stängslet linjen för en virvelpatrull kontroll. Denna aktivitet börjar med att lära sig hur lätt snaror görs, hur de sätts upp och de skador och dödsfall som orsakas av vilda djur. Detta är inte bara livräddande för potentiella virveloffer, utan också ett välkommet stöd till de fältvaktare som bär ett stort ansvar på sina axlar.

Alla åldrar (anpassningar tillgängliga för barn) | En viss grad av träning krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

Community outreach

Besök vår samhällsdrivna köksträdgård och träffa Lucas Monyeki. Från att skörda produkter till att njuta av en växtbaserad lunch är detta en rolig interaktion med lokalsamhället.

Alla åldrar | Ingen träning krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

Mindfulness

Andas. Sakta ditt sinne, var närvarande och uppskatta verkligen var du är. Varje gästtält har yogamattor för avkoppling och mindfulness.

Alla åldrar | Varierande träningsnivåer (observera att detta inte är en guidad aktivitet; fråga efter wellness och meditation retreater)

Vissa Mer
Vissa Mindre

Rhino ear notch identification

Lär dig hur du identifierar noshörningar genom öronskåror. Denna erfarenhet kan göras när som helst på en spelkörning och från att bara titta på dessa magnifika djur, börjar du förstå en del av det arbete och övervakning som sker.

Alla åldrar | Ingen konditionsnivå krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

3-day rhino conservation safari

Denna erfarenhet är endast tillgänglig från 01 feb till 31 oktober. En tilläggsavgift tillkommer.

DAG 1: Anländer och njut av en lätt lunch innan en genomgång om målen och syftena med noshörning. Din
guide kommer att tilldela individuella ansvar och uppgifter för under processen, innan du beger dig ut på en noshörning identifiering enhet sent på eftermiddagen. Denna enhet gör att du kan identifiera specifika noshörningspersoner och lära dig om den sociala interaktionen och sminken av noshörningsgrupper.

Ett tidigt väckningssamtal för att lokalisera noshörningen! Bevaringsgruppen kommer att informeras och förbereda sig för åtgärder, och när helikoptern kommer in kommer du att dra dig tillbaka till ett säkert avstånd och noshörningen kommer att vara
darted. Du kommer sedan att utföra ditt fördefinierade ansvar innan noshörningen vaknas och övervakas i 30 minuter efter darting. En uppföljning och ytterligare övervakning efter stansning kommer att äga rum på eftermiddagen.

DAG 3: Om ogynnsamma förhållanden upplevs på dag 2, kommer du att använda idag som din hack dag.
Annars väljer du andra upplevelser att njuta av på morgonen och eftermiddagen.

Alla åldrar | En viss grad av kondition krävs

Vissa Mer
Vissa Mindre

Star Camp Out

Koppla bort från den moderna världen och återkoppla med naturen på Star Camp Out. Beläget i ett avlägset hörn av parken, bevakad av de branta Diamantbergen, ligger de fyra tälten miles från allt och vem som helst, och erbjuder en perfekt flykt in i vildmarkens rytmer. Lägg till en natt (eller flera) till en vistelse på Founders Camp och tillbringa dina dagar promenader i naturen och utforska kullarna och ravinerna runt lägret. Återvänd för en iskall G&T vid elden och somna under den oändliga stjärnhimlen.

Tillgänglig 1 mars - 31 oktober | Ålder 12 + | 4 tält

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Marataba Conservation Camps Founders Camp

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor