WeTu Analytics

Borana Lodge

Game Drives

Speldrivenheter utförs av utbildade kenyanska fältguider som har en bred lokal kunskap om området tillsammans med dess flora och fauna. Spelet ses bäst tidigt på morgonen eller på eftermiddagen, nattdrivenheter kan ordnas för avgång efter middagen vilket ger gästerna möjlighet att ha interaktioner med nattliga djur som piggdjur och aardvark.

Det finns en rad aktiviteter för att hålla barnen sysselsatta på enheter, inklusive noshörningskort och spotkort för lejonwhisker.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Rhino Tracking on Foot

Borana Conservancy Rangers krävs för att se varje enskild noshörning en gång om dagen. Gästerna har möjlighet att bege sig ut med rangers, till fots, första sak på morgonen, för att spåra och identifiera en individuell noshörning.

Att se sådana stora varelser till fots ger en spännande upplevelse och en inblick i livet för en medlem av Borana Conservancy anti-tjuvjakt team.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Horse Riding

Borana Conservancy är utrustad med två uppsättningar stall, som alla vänder sig till ryttare med varierande erfarenhet.

Våra större stall tillgodoser den mer avancerade ryttaren, med ex-poloponnyer som leder åkattraktioner i över två timmar. Detta är ett fantastiskt sätt att se vilda djur utan ljudet av en motor.

Stall för mindre avancerade ryttare (små barn ingår) ligger på östra sidan av Borana Conservancy och körs i en mycket långsammare takt. Brudgummen är mycket glada att ta barn för korta turer på bly regerar vilket är ett bra sätt att bygga upp deras självförtroende.

Alla gäster under 21 år måste bära ridhjälmar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Mountain Biking

För de mer äventyrliga är mountainbike ett måste. Vi har ett utbud av vuxna cyklar tillgängliga tillsammans med en mindre cykel lämplig för barn som är 9 år eller äldre.

Gästerna måste vara relativt passform och säker med off road bike ridning. Kullarna och dalarna ger den perfekta terrängen för adrenalindrivna cykelturer.

Hjälmar tillhandahålls.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Deployments with the Borana Conservancy anti-poaching team

Borana Lodge gäster får möjlighet att gå med i vårt anti-tjuvjakt team på deras kvälls utplaceringar. Detta gör det möjligt för gästerna att få en bakom kulisserna utsikt över hur bevarande på Borana fungerar.

Gästerna kommer att få en rundtur i ranger huvudet kvartal samt träffa cheferna för säkerhet. Efter en introduktion till teamet och hur de fungerar, kommer gästerna sedan att hjälpa till med att släppa av rangers på olika platser på Borana där dessa män sedan kommer att tillbringa natten, hålla ett vakande öga på skötsel.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Guided Bush Walks

Bush promenader utförs av en erfaren fältguide tillsammans med en beväpnad Borana Conservancy ranger.

Medan du går, gäster har chansen att uppskatta de mindre aspekterna av Borana ekosystem. Borana guider är extremt kunniga och ger en inblick i medicinska och praktiska usses för inhemska växter.

Vandringar runt på lodge området kan ordnas för barn medan föräldrarna njuter av lite tid. Barnen kommer att lära sig om fåglar och växter samt spåren av mindre varelser som bor på lodge.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Visit to the Ngare Ndare forest

Ngare Ndare ligger på den södra gränsen av Borana Conservancy, och visar den starka kontrasten mellan de olika ekosystemen i norra Kenya.

Den 13 000 tunnland inhemska skogen, som består av afrikanska oliver och cederträd, ger en fristad för elefant och andra större däggdjur samt en fantastisk samling exotiska fåglar och fjärilar. Genom skogen ligger en kristallklar turkosflod, matas av den underjordiska glacialkällan av berget Kenyas smältvatten. Med hisnande vattenfall och inte en annan människa runt, är det den perfekta platsen för ett stärkande dopp under dagens hetta.

Skogen Ngare Ndare erbjuder också en imponerande baldakin promenad. Denna hängbro är upphängd på 30 m över marken och går för 400 m genom skogen. Att gå längden på bron är en verkligt uppslukande upplevelse, med vilda djur bälg och vackra fåglar som sjunger en dans ovan, det måste ses för att tro. Det finns en stor plattform som ligger i slutet av trädkronorna, där lunch serveras, med en fantastisk utsikt över floden bälg - där elefant och buffel ofta finns dricka eller simma själva.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Local school visits

Borana Conservancy finansierar stolt sju grundskolor och tillhandahåller stipendier för över tjugo gymnasiebarn.

Att besöka en av grundskolorna i området är en fantastisk inblick i det kenyanska livet. Barn är oerhört glada att dela sina skoldagar med besökare och älskar att visa människor runt tomten. Skolans huvudmästare ger gästerna en guidad tur innan du går in i ett av klassrummen. Det kommer att finnas möjlighet att se hur barnen tillbringar sina dagar och hur glada de är att lära sig.

Skollärarna uppmuntrar besökare att ta en konstklass eller delta i en sport på eftermiddagen. Fotboll och volleyboll är mycket populära i Kenya, så löparskor är ett måste!

Detta är en fantastisk aktivitet för familjer, besökande barn och lokala barn skapar ofta bra vänskap, det är en upplevelse som inte lätt glöms bort.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Local Maasai Village Visits

Borana har en nära relation med en av de samhällen norr om bevarandegränserna som är angelägna om att dela med sig av sin kultur.

Du kommer att mötas av en Maasai äldre som kommer att ge dig en rundtur i byn samt beskriva historien om Maasai stammen. Olika medlemmar i samhället kommer att visa dig sina seder, sätt att leva och traditioner. Turen slutar vanligtvis med en traditionell stamdans som du kommer att uppmuntra att delta i.

Detta är en fantastisk nedsänkning i traditionell kenyansk kultur.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Borana Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor