WeTu Analytics

Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge

Horse Riding on the Reserve

Det er noe spesielt med å se et sted på hesteryggen. Ta en langsom trav mens du setter pris på utsikten eller ri ned de feiende sanddynene, den friske luften som fyller lungene dine og opphisselse pumpe gjennom årene dine.

Ridning på Grootbos er velegnet til alle, uanset om du er en komplet nybegynder eller en mere erfaren rytter. Ta en avslappet tur gjennom fynbos eller ri en av våre spesielle hester som er spesielt trent for stranden. Våre 22 hester på Grootbos stall er godt trente og fagmessig trent, mens alle våre guider har mange års erfaring med å håndtere disse edle dyrene.

Vis mer
Vis mindre

Beach Horse Riding

Vi tilbyr også en 3-timers strandhestetur langs Walker Bay-kysten. Den milde turen starter i fynbos gjennom sanddynene og deretter på stranden. Stranden er ideell for en galopp eller en mild galopp. Strandturneringen er ikke en del av de vanlige Grootbos-aktivitetene som er inkludert i prisene, og denne aktiviteten anbefales kun for erfarne ryttere.

Strandridning er ikke en del av de vanlige Grootbos-aktivitetene som er inkludert i prisen din.

Vis mer
Vis mindre

Land-based Whale Watching (June- December)

Southern Høyre hval besøker Walker Bay hvert år, og å være vitne til dem i aksjon mens de bryter og blåser er en veldig spesiell opplevelse å observere. Disse fredelige gigantene i dypet kommer til Walker Bay for å pare seg og kalve i helligdommen i Bay.. Walker Bay steinete outcrops tilbyr nære utsiktspunkter fra forhøyede posisjoner. Grootbos guider kjenner alle de beste stedene, og denne guidede opplevelsen er en opplevelse av livet.

Vis mer
Vis mindre

Boat-based Whale Watching (June - December)

Grootbos naturreservat har en eksklusiv båttur gjennom Dyer Island Cruises, som går hver morgen fra Kleinbaai havn. I tillegg til å se de fantastiske hvalene, tilbyr denne turen en komplett opplevelse av Marine Big5, som inkluderer hvaler, delfiner, afrikanske pingviner, Cape Fur Seals og overflatevisning av Great White Shark. Båten har plass til 20 gjester, og har et toalett, øvre dekk, ly fra solen samt snacks og drikke ombord. Båten har også spesialiserte guider, som kan gi alle fakta om hvalene samt annen interessant informasjon om det fantastiske marine livet. Siden disse milde gigantene er veldig nysgjerrige, svømmer de ofte helt opp til båten for å få bedre utsikt over båten og gjestene. Denne turen tar ca 2 timer og er en marine opplevelse ikke å gå glipp av!

Båtbasert hvalsafari er ikke en del av de vanlige Grootbos-aktivitetene som er inkludert i prisen din.

Vis mer
Vis mindre

Shark Cage Diving

En av de mest spennende opplevelsene på Grootbos Private Nature Reserve er Great White Shark buret dykking. Gansbaai har rykte for å være verdens haihovedstad. Dykkere og eventyrere reiser fra hele verden for å se denne fantastiske skapningen i vannet rundt Dyer Island. Hver dag forlater en rekke båter Kleinbaai havn for å tilbringe noen timer på vannet for å se de store hvite haiene fra båten eller å dykke i et bur med disse elegante og store rovdyrene. Dette er en opplevelse som ikke må gå glipp av en gang i livet!

Cage Diving (Ingen dykkeropplevelse kreves!)
Dette er virkelig en av de mest eventyrlystne aktivitetene på planeten vår, som kommer ansikt til ansikt med Great White Shark. Ingen dykkeropplevelse er nødvendig, og alt utstyr tilbys om bord. Når haiene er rundt båten, kommer dykkerne inn i buret og haien lokkes til innen meter fra buret. Når haien nærmer seg, dykkere dukke under vann og undre seg i forbauselse som denne ærefrykt inspirerende skapningen svømmer forbi buret.

Overflate-visning
Grootbos gjester har valget mellom enten angi buret på hai båt eller se disse fantastiske skapningene fra toppen dekk av båten. Surface Viewing er normalt egnet for folk som ønsker å se haien fra tom for vann og ikke nødvendigvis komme ansikt til ansikt med den inne i vannet. Det er imidlertid ofte kommentert at man får bedre oversikt over haiene fra toppdekket.

Shark Cage Diving er ikke en del av standard Grootbos aktiviteter inkludert i prisen din.

Vis mer
Vis mindre

4x4 Flower Safari

Hold deg stille, lytt nøye og du vil bli overrasket over det du lærer på en botanisk safari. Med verdens rikeste tempererte flora og seks helt nye arter som aldri ble oppdaget av vitenskapen før, vil tiden din hos Grootbos bety at du aldri vil se på planter og blomster på samme måte igjen.

De 800 registrerte planteartene i vår 2500 hektar uberørt villmark vil bringe den fascinerende historien om fynbos og skog til liv når du berører, lukter og ser de naturlige miraklene som omgir deg. Lær hvordan en solfuglens nebb passer perfekt inn i en blomst, hvorfor honningen våre bier produserer er helt unik og hvor viktige herjende branner er for å bringe frem nytt liv.

Vis mer
Vis mindre

Beach Excursion

Som gjest på Grootbos er det så mange forskjellige måter å nyte stranden på. Du kan ta en lang og avslappende spasertur på en ensom strand, slappe av i solen på den luksuriøse hvite sanden, eller utforske det unike kystøkosystemet mens du ser etter boltret hval.

Våre guider vet nøyaktig hvor du skal ta deg med til best mulig svømming, soling, turgåing, hvalsafari, fisking og flere andre havopplevelser som tilbys. Vi transporterer deg til og fra stranden og gir deg en pikniklunsj og alt strandtilbehøret du trenger for å nyte dagen i solen.

Grootbos tilbyr også guidede strandturer hvor du kan lære om det unike intertidale økosystemet; det rike marine livet, kystvegetasjonen; og de geologiske kreftene som ga denne kysten sin dramatiske form.

Vis mer
Vis mindre

Bird Watching

Et fugleperspektiv av Birding på Grootbos
Birding er beslektet med stjerneskuing. På skyløse dager ser du en myriade av disse juvelene som flimrer og flyter i himmelen, og når du vet hvor og hva du skal se etter, blir du forvandlet av det eteriske mønsteret og orden i deres endeløse bevegelse.
Grootbos reserve og omkringliggende områder er en magnet til et bredt utvalg av sjeldne og endemiske fuglearter som fôrer og avl i de rike og varierte habitatene. Du vet at fugling ikke er for fuglene når du ser hvordan malakitt Sunbird, med sin lyse grønne iriserende fjærdrakt, konkurrerer om oppmerksomhet med blomstrende aloes og proteas. Grootbos er et fuglevennlig etablissement støttet av Birdlife SA. Våre kunnskapsrike guider er rettet til å gi fuglevoktere på alle nivåer en overblikk over disse fantastiske skapningene som gir liv til vår himmel og flora med sin skjønnhet og prokreative aktiviteter.
La oss innse det, det blendende tapetet av fynbos villblomster på Grootbos er ikke ment å tiltrekke seg turister - de fargerike utstillingene av kronbladene er naturens magi for å lokke fugler og andre pollinatorer til nektar i bytte mot spredning av pollen.

Nebbene til den iøynefallende endemiske oransje-breasted Sunbird og Southern Double Collared Sunbird er skreddersydd for å nippe de søte tingene fra de blomsterrørene til de forskjellige Erica artene. Du kan ikke gå glipp av den mannlige Cape Sugarbird, med sin latterlig lange hale (nesten 70% av sin totale lengde), fôring på nektar av Protea arter. Den imponerende halen er utelukkende et dekorativt vitnesbyrd til manndom - jo lengre jo bedre! De pisker haler for å tiltrekke seg kvinner og avverge rivaler.
I hekkesesongen (september til april) vil Grootbos gjester møte en mengde freisty og vennlige karer som stikker sammen om de ikke er av samme fjær. De ulike habitatene - fra fynbos, Milkwood og Afromontane skoger til elvekratt og fjellskråninger - rommer minst 120 forskjellige fuglearter, hvorav 30% er endemiske eller nær endemiske til Sør-Afrika. Disse inkluderer spesialtilbud som Knysna hakkespett, Cape Clapper-lark og Southern Tchagra.

Flaggskip raptorer i området er majestetiske Black Harrier, Jackal Buzzard, Forest Buzzard og African Fish-Eagle. De nærliggende landbruksfeltene er hjem til Blue Cranes, Agulhas langfakturert Lark og Denhams Bustard.
Kyst fugleturer
Grootbos, i samarbeid med Dyer Island Cruises, tar også gjestene på et «game view» cruise til Dyer Island, hvor endemics som African Black Oystercatcher, Hartlaubs Gull, Crowned-, Cape- og Bank Cormorant, afrikansk Penguin samt Cape Gannet blomstrer. Pelagiske arter som Shy Albatross, Sooty Shearwater og Giant Petrels ses også fra tid til anden.

Vis mer
Vis mindre

Klipgat Cave - an echo of early man

Klipgat Cave utenfor De Kelders vekker levende bilder av forhistorisk tid da det moderne mennesket levde i symbiotisk harmoni med naturen utenfor bounty av land og hav når kystlinjen fortsatt var kilometer unna. Dette historiske stedet i Walker Bay var hjemsted for middelalderfolk rundt 70 000 til 80 000 år siden da store antiloper som svart gnu og den utdødde «blaauwbok» fortsatt florerer i bukta der delfiner, sel og hval nå blomstrer.

Arkeologiske funn tyder på at disse primitive menneskene hovedsakelig levde av planter og mindre dyr som sanddyne muldvarp rotter, skilpadder og harer. De jaktet på steenbok og land, mens sjøfugl, skalldyr og sel også dannet en viktig del av kostholdet.

Kalt Klipgat Cave (stein med hull) etter de bemerkelsesverdige vindulignende åpningene i kalkstein fjellformasjoner som gir spektakulær utsikt over bukten og havet, er området en av de viktigste kulturelle eiendelene i Vestkapp. Utallige historier om farene og gledene til fjorårets folk utfolder seg som lag på lag av innskudd avslører fascinerende hemmeligheter av tidevannet, temperaturen og levekårene i disse tidlige tider. Senere steinalderen pastoralister, antas å være Khoekhoen/Khoikhoi, allerede holdt sauer, og sannsynligvis til og med storfe og hunder, i dette området så tidlig som 2 000 år siden.

De meislede verktøy som «nåler» og «spatler» ut av bein for å lage ornamenter, shell perler og anheng. Strutseegg ble formet til vannflasker, og skilpaddeskall tjente som boller. Disse gjenstandene og beinprøvene er utstilt i Cape Town Museum.

Dessverre er hoveddelen av fortellingen hverdagslige detaljer om kjærlighet og tap av menneskets tidlige forfedre for alltid begravet i klippene og sprekkene i dette tidlige hjemmet. Rundt 1713 krevde en ødeleggende koppeepidemi livene til hele den lokale befolkningen. Klipgat Cave er av Verdens Heritage betydning og forvaltet av Cape Nature Conservation.

Vis mer
Vis mindre

Spa Treatments

For de som bare ønsker å slappe av tilbyr vi en rekke spa-behandlinger. Det er på tide å tip-toe inn i en tregere verden hvor sinnet kan drive bort på damper av luksuriøse dufter, som sandeltre, arnica og buchu, mens kroppen smelter under den beroligende preg av vår fullt kvalifiserte skjønnhetsterapeut. Du kan skjemme deg bort i din egen suite. For den slitne kroppen er en terapeutisk full kroppsmassasje et klart must, og etterlater deg i en tilstand av absolutt ro. For de slitne føttene vil refleksologi, inkludert et fotbad, absolutt gjøre trikset. Manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlinger og en rekke andre behandlinger er tilgjengelig etter avtale i Bloom Beauty Salon eller i personvernet til suitene på Grootbos.

Spabehandlinger er ikke en del av de vanlige Grootbos-aktivitetene som er inkludert i prisen.

Vis mer
Vis mindre

Walks and Hikes

Nyt en inngående spasertur gjennom vår Milkwood-skog eller en mer revitaliserende tur opp våre fynbokledde fjell, når du begynner å forstå hva som gjør Grootbos helt så spesiell. Fra en solfugl som nipper fra en blomst til et hav vista som etterlater deg pustløs, venter overraskelser på deg rundt hvert hjørne.

Stier er godt merket, og du kan velge mellom selvstyrte turer eller guidede turer, for å lære mer om disse fascinerende og hemmelighetsfulle økosystemene. Se inn i kronbladene til en konge Protea, pust inn solbærduften av buchu eller bare lytt til den utsøkte stillheten som omgir deg.

Vis mer
Vis mindre

Lady Stanford River Cruise

Hopp ombord på Lady Stanford elvebåt for et ikonisk og rolig elvecruise som snur seg forsiktig langs den pittoreske Klein-elven, mot Hermanus-lagunen. Tilbring tid på de åpne øvre og nedre dekkene på denne moderne, miljøvennlige elvebåten med sine stille, firetakts båtmotorer, mens du ser på et kaleidoskop av naturlige farger.

Ingen kostnader har blitt spart når det gjelder komfort og luksus ombord på dette fartøyet som definitivt skiller seg ut fra resten. En kvalifisert skipper og erfaren interaktiv guide, som kjenner elven og alt den har å tilby, vil sikre at denne reisen er minneverdig. Klein-elven har mer enn hundre fuglearter som inkluderer majestetiske fiskeørn, en flamboyance av rosa flamingoer og den stadig spektakulære blå kranen. Hold øye med oter, bontebok og hester som beiter på de fruktbare elvebreddene, mens du tar veien mot lagunen. Lady Stanford kjører dagsturer for individuelle passasjerer, og er kun tilgjengelig for private tilstelninger. Båten kan komfortabelt rumme 26 passagerer.

River Cruise er ikke en del av standard Grootbos-aktiviteter inkludert i prisen din.

Vis mer
Vis mindre

Living the Future Tour

Ta en tur med hjertet mens du oppdager hvordan hele Grootbos-opplevelsen har blitt designet for å dra nytte av samfunnet og miljøet rundt deg. Lær og kontakt når du ser hvordan våre ulike prosjekter forandrer liv og bevare denne beskyttede villmarken.

Hva er progressiv turisme? Det er et begrep vi laget for å forklare en ny livsstil som er kjernen i hele Grootbos-opplevelsen. Det handler om hver handling vi tar nytte av noen andre eller har en positiv innvirkning på miljøet.
Fra nydyrkede tomater du spiser til lunsj, til de resirkulerte lysene på rommet ditt, til øredobber du kjøper i gavebutikken — vi søker stadig nye måter å skape bærekraftige levebrød for folk som kaller dette unike området hjemme.

Vis mer
Vis mindre

Fat Biking

Dette er den ultimate turen fra Grootbos naturreservat ned fjellet til toppen av sanddynene. Stien til klitterne er speciel, der går på en smal sandhestesti gennem Fynbos.
Når vi kommer til sanddynene, vil vi komme oss opp og over for å nå en fantastisk nedoverbakke seksjon hvor vi vil plukke opp fart før vi når toppen av vårt første vertikale sanddyne ansikt. Etter en briefing om hvordan å ri ned sanddynen vi ned i ansiktet, men for de som bare ønsker en enkel tur kan du gå rundt på siden der det er en enkel skråning. Dune ansiktet kan føles umulig og farlig å gjøre, men turen er faktisk veldig kontrollert og sanden vil bremse sykkelen ned.

Det hjernen din forteller deg er umulig, vil faktisk være veldig hyggelig og enkelt. Jeg vil være på bunnen av sanddynene videoere utfordringene dine, så husk å smile. Jeg vil også lære deg hvordan du gjør slalom som en skiier på en snøskibakke. Dette er utmerket moro på en sykkel og ikke for vanskelig å oppnå. Etter sanddynene vil vi plukke opp en 4x4 sti ned til stranden. Derfra vil vi hodet tilbake opp til parkeringsplassen, men for de som allerede er sliten kan jeg ta 4x4 ned til steinene slik at du ikke trenger å ri opp.

Fat Biking er ikke en del av standard Grootbos aktiviteter inkludert i prisen din.

Vis mer
Vis mindre

Spørreskjema

Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge

*Obligatoriske felt

Fornavn *
Etternavn *
Epost Adresse *
Telefonnummer *
Hjemland
By
Omtrentlig Avreise
Hvor mange netter
Kommentarer eller Spørsmål