WeTu Analytics

Sanctuary Gorilla Forest Camp

Gorilla Trekking

Gorillaene er helt vill, men har blitt vant til å se noen mennesker etter år med tilvenning. Mange av ekspertguider har vært involvert i denne prosessen siden begynnelsen og er i stand til å forklare den kompliserte etiketten som er involvert i å møte en gigantisk silverback. Dette er en mulighet som bare gis til noen få utvalgte, da bare åtte besøkende får se hver gruppe hver dag. Sporing gjennom tett skog med bratte bakker betyr at deltakerne må være fysisk skikket for å kunne nyte sporet. Når gorillaene er plassert, tilbringer maksimalt en time med dem før du går tilbake til leiren. Kun barn på 15 år og oppover kan spore gorilla.

En sporingstillatelse må kjøpes på forhånd personlig i Bwindi.

Vis mer
Vis mindre

Batwa Tribe Experience

Lær om og samhandle med de lokale Batwa People. Denne heldagsaktiviteten innebærer en tre timers spasertur etterfulgt av omtrent en time tilbrakt med Batwa. Turen tilbake til leiren er to timer. Besøket inkluderer en musikkforestilling, gudinne besøk, jakt og samling demonstrasjon og en mulighet til å se hvordan de lever. Twa-stammen som også er kjent som Batwa er de eldste innbyggerne i Great Lakes regionen i Sentral-Afrika. De taler samme sprog som hutu- og tutsi grupper i Rwanda. Som de fleste stammene i Afrika, har de flyttet fra sted til sted og er nå funnet i Rwanda, Burundi, Uganda og østlige deler av DRC. Statistikken viser at i 2000 var tallene omtrent 80 000 mennesker, noe som gjør dem til en betydelig minoritetsgruppe i disse landene. De første opptegnelsene til Batwa ble laget av egypterne for over 4000 år siden. De beskrev dem som korte statuerte mennesker som bor i nærheten av «Månens fjell» og utrykker sine evner som dansere og historiefortellere.

Vis mer
Vis mindre

Community Walk

Bwindi er omgitt på Buhoma-siden av Bakiga samfunnet og Batwa folk samfunnet. Turen tar omtrent to timer og begynner med en spasertur gjennom et lite teoppdrettsprosjekt. Her kan du stoppe for å møte teplukkere og kanskje til og med lære å plukke teblader underveis. Deretter kan du besøke et lokalt ølbryggeri og se hvordan de mash bananer for å lage en gjæret brygge som blandes og destilleres for å lage bananøl - en populær lokal drink i området. Herfra gå en kort avstand til det lokale sykehuset som Sanctuary Gorilla Forest Camp støtter gjennom ulike prosjekter. Lær om hvordan det startet og arbeidet de gjør for fellesskapet. Fortsett turen til en nærliggende landsby og besøk en tradisjonell medisinmann. Kunnskapen om å bruke urter til helbredelse har blitt videreført fra generasjon til generasjon, og han vil vise deg noen av urter som vokser i skogen og snakke om hvordan de brukes. Senere kan du slappe av og nyte en forestilling av Batwa-samfunnet før du kommer tilbake til leiren.

Vis mer
Vis mindre

Birding Walk

Bwindi har over 350 fuglearter, inkludert 24 som er endemiske til disse høylandet straddling Uganda, Rwanda og Kongo - den såkalte «Albertine Rift Endemics». For ivrige birdere kan vi arrangere en lokal ekspert for å veilede deg på en fascinerende 2-3 timers spasertur gjennom parken.

Vis mer
Vis mindre

Forest Walk

Bwindi er et UNESCOs verdensarvliste og et spektakulært sted å besøke. I tillegg til gorillaene er Bwindi også hjem til sjeldne skogelefanter, gigantiske skogsvin og elleve typer primater, for eksempel røde tailed og blå aper, svart og hvit kolobus, bavianer og sjimpanser. Du kan også finne skogduikerantiloper, bush buck antiloper og over 200 arter av sommerfugler. Vi kan tilby en guidet skogstur på Munyaga-fossen. Denne stien starter fra parkkontoret og slutter ved den praktfulle Munyaga-fossen. Turen til og fra fossen tar omtrent tre timer og er en god måte å øve eller kjøle seg ned en dag før eller etter gorilla sporing.

Vis mer
Vis mindre

Queen Elizabeth National Park Drives

Mens du bor på Gorilla Forest Camp gjester er i stand til å dra ut på spill stasjoner til Ishasha, som ligger i den sørlige delen av den velkjente Queen Elizabeth National Park populær for sine treklatring løver, savanne elefanter, bøfler, topi, flodhester, ulike fuglearter, warthogs og den occational leopard.

Ishasha Sector er kjent for sin befolkning av treklatring løver. Lions er normalt sett latent ligge i grenene til de store fikentrærne og stirrer ned på de mange Uganda Kobs beite på de åpne Ishasha-slettene. Dette er vanligvis en hel dag utflukt hvor gjestene kan stoppe for lunsj ved flodhest bassenget. Avreise er 18.30 om morgenen.

Vis mer
Vis mindre

Spørreskjema

Sanctuary Gorilla Forest Camp

*Obligatoriske felt

Fornavn *
Etternavn *
Epost Adresse *
Telefonnummer *
Hjemland
By
Omtrentlig Avreise
Hvor mange netter
Kommentarer eller Spørsmål