WeTu Analytics

Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge

Horse Riding on the Reserve

Er is iets speciaals aan het zien van een plek te paard. Neem een langzame draf als je het uitzicht waardeert of rijd langs de veegende zandduinen, de frisse lucht die je longen vult en opwinding pompt door je aderen.

Paardrijden bij Grootbos is geschikt voor iedereen, of je nu een complete beginner bent of een meer ervaren ruiter. Ga voor een ontspannen rit door de fynbos of rijd één van onze speciale paarden die speciaal zijn opgeleid voor het strand. Onze 22 paarden op de Grootbos stallen zijn goed getraind en vakkundig opgeleid, terwijl al onze gidsen jarenlange ervaring hebben in het omgaan met deze edele dieren.

Toon meer
Toon minder

Beach Horse Riding

We bieden ook een 3 uur durende strandrit langs de kust van Walker Bay. De zachte rit begint in de fynbos door de duinen en vervolgens op het strand. Het strand is ideaal voor een galop of een zachte galop. De Strandoutride maakt geen deel uit van de standaard Grootbos activiteiten die zijn inbegrepen in de tarieven en deze activiteit wordt alleen aanbevolen voor ervaren renners.

Beach Paardrijden maakt geen deel uit van de standaard Grootbos activiteiten die bij uw tarief zijn inbegrepen.

Toon meer
Toon minder

Land-based Whale Watching (June- December)

De Southern Right walvissen bezoeken elk jaar Walker Bay en zijn getuige van hen in actie terwijl ze breken en blazen is een zeer speciale ervaring om te observeren. Deze vredige reuzen van de diepe komen naar Walker Bay om te matten en kalveren in het heiligdom van de baai. De rotsachtige rotsen van Walker Bay bieden nauwe kijkpunten vanuit verhoogde posities. De Grootbos-gidsen kennen de beste plekjes en deze begeleide ervaring is een ervaring van je leven.

Toon meer
Toon minder

Boat-based Whale Watching (June - December)

Het Natuurreservaat Grootbos heeft een exclusieve boottocht, door Dyer Island Cruises, die elke ochtend vertrekt vanuit de haven van Kleinbaai. Naast het zien van de verbazingwekkende walvissen, biedt deze reis een complete ervaring van de Marine Big5, waaronder de walvissen, dolfijnen, Afrikaanse pinguïns, Cape Fur Seals en het bekijken van de Grote Witte Haai. De boot biedt plaats aan 20 gasten, heeft een toilet, bovendekken, beschutting tegen de zon en snacks en drankjes aan boord. De boot heeft ook gespecialiseerde gidsen, die alle feiten over de walvissen kunnen verstrekken, evenals andere interessante informatie over het prachtige zeeleven. Omdat deze zachte reuzen erg nieuwsgierig zijn, zwemmen ze vaak tot aan de boot om een beter zicht te krijgen op de boot en de gasten. Deze reis duurt ongeveer 2 uur en is een maritieme ervaring die u niet mag missen!

Walvissen spotten is geen onderdeel van de standaard Grootbos activiteiten die bij uw tarief zijn inbegrepen.

Toon meer
Toon minder

Shark Cage Diving

Een van de meest opwindende ervaringen in Grootbos Private Nature Reserve is de Great White Shark kooi duiken. Gansbaai heeft de reputatie de haai hoofdstad van de wereld te zijn. Duikers en avonturiers reizen van over de hele wereld om dit prachtige wezen te bekijken in de wateren rond Dyer Island. Elke dag verlaten een aantal boten de haven van Kleinbaai om een paar uur op het water door te brengen om vanaf de boot de Grote Witte Haaien te bekijken of om te gaan duiken in een kooi met deze elegante en grote roofdieren. Dit is een once in a lifetime ervaring die je niet mag missen!

Cage Duiken (geen duikervaring vereist!)
Dit is echt een van de meest avontuurlijke activiteiten op onze planeet, die oog in oog komen met de Grote Witte Haai. Er is geen duikervaring vereist en alle apparatuur is aanwezig aan boord. Wanneer de haaien rond de boot zijn, komen de duikers in de kooi en wordt de haai naar binnen enkele meters van de kooi gelokt. Terwijl de haai nadert, duiken duikers onder water en bewonder je verbazing terwijl dit ontzagwekkende schepsel langs de kooi zwemt.

Oppervlakte bekijken
Grootbos gasten hebben de keuze om ofwel de kooi in te voeren op de haaienboot of deze prachtige wezens vanaf het bovendek van de boot te bekijken. Surface Viewing is normaal geschikt voor mensen die de haai uit het water willen zien en niet noodzakelijkerwijs oog in oog komen met het in het water. Er wordt echter vaak opgemerkt dat men vanaf het bovendek een beter zicht op de haaien krijgt.

Shark Cage Diving maakt geen deel uit van de standaard Grootbos activiteiten die bij uw tarief zijn inbegrepen.

Toon meer
Toon minder

4x4 Flower Safari

Blijf stil, luister aandachtig en je zult versteld staan van de dingen die je leert op een botanische safari. Met de rijkste gematigde flora ter wereld en zes compleet nieuwe soorten die nog nooit door de wetenschap zijn ontdekt, zal je tijd bij Grootbos betekenen dat je nooit meer op dezelfde manier naar planten en bloemen zult kijken.

De 800 geregistreerde plantensoorten in onze 2500 hectare ongerepte wildernis brengen het fascinerende verhaal van fynbos en bos tot leven als je de natuurlijke wonderen die je omringen aanraakt, ruikt en ziet. Leer hoe de snavel van een zonnevogel perfect in een bloem past, waarom de honing die onze bijen produceren volledig uniek is en hoe belangrijk verwoestende branden zijn voor het voortbrengen van nieuw leven.

Toon meer
Toon minder

Beach Excursion

Als gast bij Grootbos zijn er zoveel verschillende manieren om van het strand te genieten. U kunt een lange, ontspannende wandeling maken op een eenzame kust, luieren in de zon op het luxueuze witte zand of het unieke kustecosysteem verkennen terwijl u op zoek bent naar walvissen.

Onze gidsen weten precies waar ze je mee naartoe kunnen nemen voor het beste zwemmen, zonnen, wandelen, walvissen spotten, vissen en verschillende andere oceanische ervaringen. Wij vervoeren u van en naar het strand en voorzien u van een picknick lunch en alle strandaccessoires die u nodig heeft om van uw dag in de zon te genieten.

Grootbos biedt ook begeleide strandrondleidingen waar je kunt leren over het unieke intergetijdenecosysteem, het overvloedige zeeleven, de kustvegetatie en de geologische krachten die deze kust zijn dramatische vorm gaven.

Toon meer
Toon minder

Bird Watching

Een vogelperspectief van Vogelvogels bij Grootbos
Vogelen is verwant aan sterrenkijken. Op wolkenloze dagen zie je een groot aantal van deze juwelen flikkeren en zweven in de lucht, en als je eenmaal weet waar en waar je naar moet zoeken, word je getransformeerd door het etherische patroon en orde in hun eindeloze beweging.
Het Grootbos reservaat en de omliggende gebieden vormen een magneet voor een breed scala aan zeldzame en endemische vogelsoorten die voedt en fokken in de rijke en gevarieerde habitats. Vogelen is niet voor de vogels als je ziet hoe de Malachiet Sunbird, met zijn felgroene iriserende verenkleed, strijden om aandacht met de bloeiende aloes en proteas. Grootbos is een vogelvriendelijk etablissement goedgekeurd door Birdlife SA. Onze deskundige gidsen zijn erop gericht om vogelwachters van alle niveaus een gevleugelde overzicht te geven van deze prachtige wezens die onze hemel en flora verlevendigen met hun schoonheid en voortplanting activiteiten.
Laten we eerlijk zijn, het schitterende tapijt van fynbos wilde bloemen op Grootbos is niet bedoeld om toeristen aan te trekken - de kleurrijke displays van bloemblaadjes zijn de magie van de natuur om vogels en andere bestuivers naar hun nectar te lokken in ruil voor het verspreiden van hun stuifmeel.

De snavels van de opvallende endemische oranje-breasted Sunbird en de Southern Double-Collared Sunbird zijn op maat gemaakt om te nippen van het zoete spul uit de bloemenbuizen van de verschillende Erica soorten. De mannetje Cape Sugarbird, met zijn belachelijk lange staart (bijna 70% van zijn totale lengte), die zich voedt met de nectar van Protea soorten. De indrukwekkende staart is slechts een decoratief getuigenis van mannelijkheid - hoe langer, hoe beter! Ze slaan hun staarten om vrouwtjes aan te trekken en rivalen af te weren.
In het broedseizoen (september tot april) zullen gasten in Grootbos een aantal pittige en vriendelijke kerels tegenkomen die aan elkaar kleven hoewel ze niet van dezelfde veer zijn. De diverse habitats - van fynbos, Milkwood en Afromontane bossen tot rivierstruiken en berghellingen - bieden plaats aan ten minste 120 verschillende vogelsoorten, waarvan 30% endemisch is of bijna endemisch in zuidelijk Afrika. Deze omvatten specials zoals de Knysna Specht, Cape Clapper-leeuwerik en de zuidelijke Tchagra.

Vlaggenschip roofvogels van het gebied zijn de majestueuze Black Harrier, Jackal Buzzard, Forest Buzzard en African Fish-Eagle. De nabijgelegen landbouwvelden zijn de thuisbasis van Blue Cranes, de Agulhas Long Billed Leeuwerik en de Denham's Bustard.
Kustvogels Tours
Grootbos, in samenwerking met Dyer Island Cruises, neemt ook gasten mee op een “game viewing” cruise naar Dyer Island, waar endemen zoals de Afrikaanse Black Oystercatcher, Hartlaub's Gull, Crowned-, Cape- en Bank Aalscholver, Afrikaanse Penguin en de Cape Gannet bloeien. Pelagische soorten zoals de Verlegen Albatros, Sooty Shearwater en Reuzenstormvogels zijn ook van tijd tot tijd te zien.

Toon meer
Toon minder

Klipgat Cave - an echo of early man

De Klipgat-grot buiten De Kelders roept levendige beelden op van de prehistorische tijden, toen de moderne mens in symbiotische harmonie leefde met de natuur buiten de overvloed van land en zee toen de kustlijn nog kilometers ver weg was. Deze historische site in de Walker Bay was de thuisbasis van Middle Stone Age volkeren ongeveer 70 000 tot 80 000 jaar geleden toen grote antilope zoals zwarte gnoes en de uitgestorven “blaauwbok” nog steeds overvloedig in de baai waar dolfijnen, zeehonden en walvissen nu bloeien.

Archeologische vondsten wijzen erop dat deze primitieve mensen voornamelijk leefden van planten en kleinere dieren zoals duinmolratten, schildpadden en hazen. Ze jaagden op steenbok en eland, terwijl zeevogels, schelpdieren en zeehonden ook een belangrijk onderdeel van hun dieet vormden.

De klipgat-grot (steen met gat) wordt na de opmerkelijke vensterachtige openingen in de kalkstenen rotsformaties die een spectaculair uitzicht op de baai en de zee opleveren, de site is een van de belangrijkste culturele troeven in de Westelijke Kaap. Ontelbare verhalen over de gevaren en geneugten van de volkeren van weleer ontvouwen zich als laag op laag van afzettingen fascinerende geheimen onthullen van de getijden, temperaturen en levensomstandigheden van die vroege tijden. Later in de steentijd herders, vermoedelijk de Khoekhoen/Khoikhoi, hielden al 2000 jaar geleden schapen, en waarschijnlijk zelfs runderen en honden in dit gebied.

Ze hebben gereedschappen zoals “naalden” en “spatels” uit bot gebeiteld om ornamenten, schelpkralen en hangers te creëren. Struisvogel eieren werden gevormd in waterkolven, en schildpadschelpen dienden als kommen. Deze artefacten en botmonsters zijn te zien in het Kaapstad Museum.

Helaas is het grootste deel van de veelzeggende alledaagse details van de liefde en het verlies van de voorouders van de mens voor altijd begraven in de rotsen en spleten van dit vroege huis. Rond 1713 eiste een verwoestende pokkenepidemie het leven van de hele lokale bevolking. De Klipgat Cave is van Werelderfgoed belang en wordt beheerd door Cape Nature Conservation.

Toon meer
Toon minder

Spa Treatments

Voor degenen die gewoon willen ontspannen, bieden wij een scala aan spabehandelingen. Het is tijd om een langzamere wereld in te gaan waar de geest kan wegdrijven op de dampen van luxe geuren, zoals sandelhout, arnica en buchu, terwijl het lichaam smelt onder de rustgevende aanraking van onze volledig gekwalificeerde schoonheidstherapeut. Verwennerij vindt plaats in het comfort van uw eigen suite. Voor het vermoeide lichaam is een therapeutische volledige lichaamsmassage een duidelijke must, waardoor je in een staat van absolute rust blijft. Voor de vermoeide voeten zal reflexologie, inclusief een voetbad, zeker de truc doen. Manicures, pedicures, gezichtsbehandelingen en tal van andere behandelingen zijn beschikbaar op aanvraag in onze Bloom Beauty Salon of in de privacy van de suites van Grootbos.

Spa behandelingen maken geen deel uit van de standaard Grootbos activiteiten die bij uw tarief zijn inbegrepen.

Toon meer
Toon minder

Walks and Hikes

Geniet van een betoverende wandeling door ons Milkwood bos of een revitaliserende wandeling door onze fynbos-beklede bergen, terwijl je begint te begrijpen wat Grootbos zo bijzonder maakt. Van een zonnevogel nippend van een bloem tot een oceaanzicht dat je ademloos laat, wachten op je om elke hoek verrassingen.

De paden zijn allemaal goed gemarkeerd en u kunt kiezen tussen zelfbegeleide wandelingen of begeleide wandelingen, om meer te weten te komen over deze fascinerende en geheimzinnige ecosystemen. Kijk in de bloemblaadjes van een Koning Protea, adem de zwarte bessen geur van buchu in of luister gewoon naar de prachtige stilte die je omringt.

Toon meer
Toon minder

Lady Stanford River Cruise

Spring aan boord van de Lady Stanford rivierboot voor een iconische en rustige riviercruise die zachtjes langs de pittoreske Klein River slingert, richting de Hermanus lagune. Breng tijd door op het open boven- en onderdek van deze moderne, milieuvriendelijke rivierboot met zijn rustige viertakt bootmotoren, terwijl u een caleidoscoop van natuurlijke kleuren ziet voorbij gaan.

Er zijn geen kosten gespaard als het gaat om comfort en luxe aan boord van dit schip dat zeker onderscheidt van de rest. Een gekwalificeerde schipper en ervaren interactieve gids, die de rivier en alles wat het te bieden heeft, zal ervoor zorgen dat deze reis onvergetelijk is. De Klein River telt meer dan honderd vogelsoorten, waaronder majestueuze visarenden, een flamboyantie van roze flamingo's en de immer spectaculaire, blauwe kraan. Houd een oogje uit voor otters, bontebok en paarden grazen op de vruchtbare rivieroevers, als je je weg naar de lagune. Lady Stanford voert dagelijkse ritten voor individuele passagiers en is exclusief beschikbaar voor privéevenementen. De boot is geschikt voor 26 passagiers.

De River Cruise maakt geen deel uit van de standaard Grootbos activiteiten die bij uw tarief zijn inbegrepen.

Toon meer
Toon minder

Living the Future Tour

Neem een rondleiding met hart en ontdek hoe de hele Grootbos-ervaring is ontworpen om te profiteren van de gemeenschap en omgeving om je heen. Leer en verbind terwijl je getuige bent van hoe onze verschillende projecten levens veranderen en deze beschermde wildernis beschermen.

Wat is progressief toerisme? Het is een term die we bedacht hebben om een nieuwe manier van leven uit te leggen die centraal staat in de hele Grootbos-ervaring. Het gaat om elke actie die we ondernemen om iemand anders ten goede te komen of om een positieve impact op het milieu te hebben.
Van de vers geteelde tomaten die je eet tijdens de lunch, tot de gerecyclede kaarsen in je kamer, tot de oorbellen die je koopt in de cadeauwinkel — we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om duurzaam levensonderhoud te creëren voor de mensen die dit unieke gebied thuis noemen.

Toon meer
Toon minder

Fat Biking

Dit is de ultieme rit van het Natuurreservaat Grootbos naar de top van de zandduinen. Het pad naar de duinen is bijzonder, loopt op een smal zandpad door het Fynbos.
Bij het bereiken van de duinen maken we onze weg omhoog en over om een fantastisch bergafwaarts gedeelte te bereiken waar we snelheid oppikken voordat we de top van ons eerste verticale duingezicht bereiken. Na een briefing over hoe we over de duin rijden we langs het gezicht, maar voor degenen die gewoon een makkelijke rit willen kun je langs de kant gaan waar het een makkelijke helling is. Het duingezicht voelt misschien onmogelijk en gevaarlijk om te doen, maar de rit is in feite zeer gecontroleerd en het zand zal de fiets vertragen.

Wat je geest je vertelt is onmogelijk zal in feite heel plezierig en gemakkelijk zijn. Ik zal op de bodem van de duinen je uitdagingen filmen, dus vergeet niet te glimlachen. Ik zal je ook leren hoe je slalom moet doen als een skiër op een sneeuwskipiste. Dit is uitstekend leuk op een fiets en niet al te moeilijk te bereiken. Na de duinen halen we een 4x4 trail af naar het strand. Vanaf daar gaan we terug naar de parkeerplaats, maar voor degenen die al moe zijn kan ik de 4x4 naar de rotsen brengen zodat je niet hoeft te rijden.

Fat Biking maakt geen deel uit van de standaard Grootbos activiteiten die bij uw tarief zijn inbegrepen.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen