WeTu Analytics

Sanbona Dwyka Tented Lodge

Nature Drives

Interactieve natuurritten, die tot 3 uur duren, vinden plaats in de rustige sferen van zonsopgang en zonsondergang. Je wordt begeleid door je game ranger in een open game viewing voertuig en je bent

gevraagd om bepaalde interesses te delen met uw ranger, die zal proberen deze op te nemen in uw game drive. Tijdens de game drives kunt u genieten van een drankje bij zonsondergang bij zonsondergang en koffie/thee in

zonsopgang. Personen jonger dan 4 jaar mogen niet deelnemen aan gamedrives.

Toon meer
Toon minder

Guided Nature Walks

Ontdek de geest van de Little Karoo te voet en zie de vele schatten op het reservaat.

Een optionele wandeling met de begeleiding van een ranger kan worden geregeld om tegemoet te komen aan individuele behoeften. Van zachte wandelingen, genieten van de adembenemende schoonheid van de inheemse fauna en flora, tot uitdagende paden die geïsoleerde vergezichten ontdekken, onthullen de schoonheid van het Sanbona Wildlife Reserve.

Of het nu een zachte wandeling is, of een uitdagende route naar een afgelegen rotszwembad dat uitnodigt om onder te dompelen in zijn verkwikkende gelukzaligheid en vervolgens terug te keren naar uw lodge voor een heerlijke maaltijd, Sanbona Wildlife Reserve heeft dit alles en nog veel meer te bieden.

Toon meer
Toon minder

Relaxation Retreats

Bij onze Relaxation Retreats wordt Moeder Natuur binnenshuis gebracht voor een heerlijke verwennerij. Ons lichaam assortiment is gebaseerd op eigenschappen van het wereldberoemde inheemse “Fynbos” plantenrijk, het elimineren van gifstoffen, het kalmeren van de ziel en het verjongen van het lichaam.

De ontspanningsretraites van Sanbona bieden uitzicht op oude rotsformaties en golvende bergen en vlaktes. Terwijl de verjongende krachten van de natuur je wiegen, bieden we een scala aan behandelingen van wereldklasse en holistische modaliteiten om je wezen in balans te brengen en te energiseren. Stap in de privacy van onze rustige retraites - laat de zachte sfeer omhullen en omarmen uw lichaam, geest en ziel...

Toon meer
Toon minder

Sanbona Boat Safari

De Sanbona bootsafari-ervaring draagt bij aan de vele andere unieke ervaringen die in dit natuurreservaat van Karoo worden aangeboden.

De boot heet Peregrine, vernoemd naar de slechtvalk, een roofvogel uit de familie valk. Peregrine neemt de gasten mee op een “watersafari” op de indrukwekkende Bellair Dam in het midden van dit uitgestrekte reservaat om het tot nu toe onbekende gebied te bereiken. Het biedt gasten een nieuwe ervaring en perspectief van de Big 5 wilde dieren, mariene en vogelleven.

Peregrine is in staat om door zelfs ondiep water te navigeren en bieden toegang tot de meeste delen van de dam. Het biedt plaats aan 12 gasten in volslagen stijl, terwijl ze genieten van een vroege ochtend of een cruise bij zonsondergang, die deel uitmaakt van een game drive, als het weer het toelaat.

Een van de hoogtepunten op de bootsafari is om mogelijk dicht bij een pod van nijlpaard te komen, die kan worden gezien zwemmen in de dam.

De Bellair Dam werd bijna 100 jaar geleden gebouwd en vogels spotten is ongelooflijk productief omdat meer dan 40 soorten vogelleven alleen naar de dam gaan. Gasten krijgen de kans om de “nieuw gebouwde” dam muur te zien en op een warme zomerdag te zwemmen terwijl ze genieten van de vergezichten die alleen in de Karoo te vinden zijn.

Peregrine kan ook worden gereserveerd voor alleen gebruik, tegen een toeslag, voor gasten die een speciale gelegenheid vieren, zoals een jubileum of huwelijksreis of gewoon om te genieten van wat privé tijd op de dam tijdens hun verblijf.

Toon meer
Toon minder

Fauna & Flora at Sanbona

Sanbona Wildlife Reserve heeft ongeveer 600 soorten planten en het is intrigerend om te weten dat verschillende soorten bloeien op verschillende tijdstippen gedurende het jaar, hoewel sommige meer vruchtbaar tussen augustus en september.

Ongeveer de helft van de reserve was vroeger vee- en landbouwbedrijven en alle aspecten van de landbouw worden systematisch verwijderd. Er zijn verschillende florale koninkrijken die deel uitmaken van de Reserve. Deze omvatten Acacia Thikets, Nama, Karoo, Renosterveld, Succulent Karoo en Central Mountain Fynbos. Vetplanten zijn bijzonder gevarieerd en fascinerend met namen als Baby's Bottoms, Struisvogeltenen en Pig's Oars.

Dieren die door het gebied rondzwerven en leefden tussen de San, maar werden uitgeroeid, worden opnieuw geïntroduceerd. De Big 5 — Leeuw, Leopard, Buffalo, Olifant en neushoorn, evenals verschillende andere soorten zoals Gemsbok, Springbok, Hartebeest, Eland, Kudu, Zwarte Wildebeest en Zebra zijn te zien op Sanbona Wildlife Reserve. Natuurlijk klein spel zoals jakhals, Caracal, Aardwolf, Antenbeer, Brown Hyena, Grey Rhebuck, Steenbuck, Klipspringer, Grysbok en Common Duiker blijven gedijen.

Toon meer
Toon minder

Rock Art at Sanbona

De San bevolking van Afrika zwierf duizenden jaren door het gebied tot 100 jaar geleden.
De /Xam stam, de nomadische jager-verzamelaar die in harmonie met de natuur leven, besefte toen dat mens en natuur samen duurzaam zijn.

Er zijn 7 opgenomen sites in het hele Sanbona Wildlife Reserve, maar er zijn nog veel meer te vinden. Rock art sites dateren uit meer dan 3500 jaar en verbeelden de spirituele overtuigingen en levens van deze fascinerende mensen. Tijdens hun reizen kwamen leden van de groep samen rond een gemeenschappelijk vuur, verhalen weven en het geschenk van het leven vieren, terwijl de sjamaan mediteerde door ritmisch dansen, zingen en klappen en terwijl ze in een trance visioenen en begeleiding kregen. Deze medicijnman of -vrouw zou zorgen voor het welzijn van de stam, hen beschermen tegen kwaad en ziekte, de toekomst voorspellen en zorgen voor goede jacht en regen. Bepaalde dieren zoals de bidsprinkhaan en de Eland werden geëerd en vereerd en werden beschouwd als grote spirituele krachten.

Het enige bewijs dat overblijft van deze kleine mensen is de delicate rotskunst gevonden op Sanbona Wildlife Reserve, hun onuitwisbare voetafdrukken achtergelaten van hun aanwezigheid in dit uitgestrekte landschap voor de komende generaties.

Toon meer
Toon minder

Stargazing at Sanbona

Met de afwezigheid van kunstlicht, is het sterrenkijken naar Sanbona Wildlife Reserve fenomenaal en een van de beste in zuidelijk Afrika.

Interpretaties over de sterrenbeelden van het zuidelijk halfrond worden gegeven door deskundige gidsen. Romantische verhalen over goden en godinnen die naar de hemel zijn verbannen, worden verweven in astronomische feiten en ontvouwen zich voor de ogen. Ontdek de oude mythen van de verhalen verteld door de San over hun visioenen van de sterren.

Hoe beter om een gelukzalige dag in Sanbona af te sluiten, maar om te zitten reflecteren onder de sterrenhemel van de Afrikaanse hemel, de uitgestrektheid van oneindige sterrenstelsels die zich uitstrekken voor één.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Sanbona Dwyka Tented Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen