WeTu Analytics

Sanctuary Gorilla Forest Camp

Gorilla Trekking

De gorilla's zijn helemaal wild, maar zijn gewend geraakt aan het zien van een paar mensen na jaren van gewenning. Veel van de deskundige gidsen zijn al vanaf het begin betrokken bij dit proces en zijn in staat om de gecompliceerde etiquette te verklaren die betrokken is bij het ontmoeten van een gigantische zilverback. Dit is een kans die slechts aan een select paar wordt geboden, aangezien slechts acht bezoekers elke dag elke groep mogen bekijken. Tracking door dichte bossen met steile hellingen betekent dat deelnemers fysiek fit moeten zijn om van de baan te genieten. Zodra de gorilla's zich bevinden, breng dan maximaal een uur met hen door voordat ze terugkeren naar het kamp. Houd er rekening mee dat alleen kinderen van 15 jaar en ouder gorilla kunnen volgen.

Een volgvergunning moet van tevoren persoonlijk in Bwindi worden gekocht.

Toon meer
Toon minder

Batwa Tribe Experience

Meer informatie over en interactie met de lokale Batwa People. Deze hele dag activiteit omvat een wandeling van drie uur, gevolgd door ongeveer een uur doorgebracht met de Batwa. De wandeling terug naar het kamp is twee uur. Het bezoek omvat een muziekvoorstelling, bezoek door de godin, jacht en verzameldemonstratie en een kans om te zien hoe ze leven. De Twa-stam die ook bekend staat als de Batwa zijn de oudste inwoners van het gebied van de Grote Meren in Centraal-Afrika. Ze spreken dezelfde taal als de Hutu en Tutsi groepen van Rwanda. Net als de meeste stammen in Afrika zijn ze van plaats naar plaats verhuisd en worden ze nu gevonden in Rwanda, Burundi, Oeganda en oostelijke delen van de DRC. Statistieken tonen aan dat hun aantal in het jaar 2000 ongeveer 80.000 mensen was, waardoor ze een belangrijke minderheidsgroep in deze landen waren. De eerste gegevens van de Batwa zijn gemaakt door de Egyptenaren meer dan 4000 jaar geleden. Ze beschreef hen als mensen met korte standbeelden die in de buurt van de “Mountains of the Moon” wonen, die hun capaciteiten als dansers en vertellers vertolken.

Toon meer
Toon minder

Community Walk

Bwindi ligt aan de Buhoma kant door de Bakiga gemeenschap en de Batwa volksgemeenschap. De wandeling duurt ongeveer twee uur en begint met een wandeling door een klein theekwekerproject. Hier kun je stoppen om de thee plukkers te ontmoeten en misschien zelfs leren hoe je thee bladeren langs de weg plukken. Bezoek dan een lokale bierbrouwerij en zie hoe ze bananen pureren om een gefermenteerd brouwsel te maken dat gemengd en gedistilleerd is om bananenbier te maken - een populaire lokale drank in de omgeving. Vanaf hier loopt u op korte afstand naar het plaatselijke ziekenhuis dat Sanctuary Gorilla Forest Camp ondersteunt door middel van verschillende projecten. Lees meer over hoe het is begonnen en het werk dat ze doen voor de gemeenschap. Vervolg uw wandeling naar een nabijgelegen dorp en bezoek een traditionele medicijnman. De kennis van het gebruik van kruiden voor genezing is doorgegeven van generatie op generatie en hij zal u enkele van de kruiden die groeien in het bos en praten over hoe ze worden gebruikt. Later kunt u ontspannen en genieten van een optreden van de Batwa-gemeenschap voordat u terugkeert naar het kamp.

Toon meer
Toon minder

Birding Walk

Bwindi beschikt over meer dan 350 vogelsoorten, waaronder 24 die endemisch zijn voor deze hooglanden die in Oeganda, Rwanda en Congo liggen - de zogenaamde “Albertine Rift Endemics”. Voor enthousiaste vogelders kunnen we een lokale expert regelen om u te begeleiden op een fascinerende 2-3 uur durende wandeling door het park.

Toon meer
Toon minder

Forest Walk

Bwindi is een UNESCO werelderfgoed en een spectaculaire plek om te bezoeken. Naast de gorilla's is Bwindi ook de thuisbasis van zeldzame bosolifanten, gigantische boslakken en elf soorten primaten, zoals rode staart en blauwe apen, zwart-witte colobus, bavianen en chimpansees. U vindt er ook bos-duiker antilopen, struikbuck antilopen en meer dan 200 soorten vlinders. We kunnen een begeleide boswandeling aanbieden op de Munyaga waterval trail. Deze route begint vanaf het kantoor van het Park en eindigt bij de prachtige Munyaga waterval. De wandeling van en naar de waterval duurt ongeveer drie uur en is een goede manier om te oefenen of af te koelen een dag voor of na de gorilla tracking.

Toon meer
Toon minder

Queen Elizabeth National Park Drives

Tijdens uw verblijf in Gorilla Forest Camp kunnen gasten op game drives naar Ishasha, gelegen in het zuiden van het bekende Queen Elizabeth National Park, populair om zijn boomklimmende leeuwen, savanne olifanten, buffels, topi, nijlpaarden, verschillende vogelsoorten, wrattenzwijn en de occationele luipaard.

De Ishasha Sector staat bekend om zijn populatie boomklimmende leeuwen. De leeuwen worden normaal gezien lui gezien in de takken van de enorme vijgenbomen die naar beneden kijken naar de vele Oeganda Kobs die grazen in de open Ishasha vlaktes. Dit is meestal een daguitje waar gasten kunnen stoppen voor de lunch bij het nijlpaard zwembad. Vertrek is 6:30 in de ochtend.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Sanctuary Gorilla Forest Camp

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen