WeTu Analytics

Cape St Francis Resort

Canal/River Cruises And Farm

Ervaar de prachtige St Francis Bay Canals en de Kromme rivier op een luxe 12-zits schip dat is ontworpen en licentie voor het vervoeren van maximaal 12 passagiers op de waterwegen van niet alleen de grachten, maar ook de Kromme en Geelhout Rivieren.

River Break activiteiten zijn afgestemd op de behoeften van de individu of groep met reizen variërend van een 1 uur durende rondvaart rond het kanaal systemen tot een volledige dag excursie langs de rivier de Kromme. Dit rivierstelsel maakt deel uit van een serre en is een toevluchtsoord voor vogels en dieren. Bij het verlaten van de Kromme neemt uw reis u mee langs de pittoreske wateren van de Geelhout rivier tot uw eindbestemming... uw eigen privéboerderij.

Bij aankomst op de boerderij bekend als de 'Bat and the Boerboon' heeft u de rest van de dag om te ontspannen bij het zwembad, peddelen over het stille water in een kano, of een SUP nemen, wandelen door het fynbos struikgewas of gewoon zitten en chillen terwijl uw lunch wordt bereid.

Geniet van voorgerechten gevolgd door een volle, traditionele Zuid-Afrikaanse braai (barbecue) en een heerlijk dessert om deze geweldige maaltijd te beëindigen. Op uw gemak, aan boord van de boot voor een nieuwe ontspannen cruise terug naar St Francis.

Voor de hele dag rivier- en boerderijavontuur is minimaal 6 personen vereist.

Toon meer
Toon minder

Betty's Tour

Kleding, klaslokalen en cultuur allemaal in één dag.Al 4 jaar neemt het Cape St Francis Resort gasten mee op een prachtige rondleiding door lokale gemeenschapsprojecten en bedrijven. Deze inzichtelijke excursies bieden deelnemers de mogelijkheid om alle betrokkenen te ontmoeten en echt te leren kennen wat, wie en waarom is van elk individueel bedrijf en de betrokkenen.

Interactie met lokale kinderen op een kinderschool in Talhado Montessori School, die werd gestart om tegemoet te komen aan de behoeften van kansarme kinderen in het gebied van St Francis Bay. Pre-basisonderwijs en een veilige plek om te spelen, onder volwassen zorg, waren nodig. Via 'Betty's Tour' ontmoet je deze prachtige kinderen en de leraren die voor hen zorgen.

Ontmoet enkele getalenteerde lokale bewoners en misschien een kledingstuk of twee kopen - Hoewel Nomvulas nog steeds een klein bedrijf is, heeft het een sterke klantenbasis ontwikkeld die het tempo van het werk consistent houdt en zorgt voor een duurzaam inkomen voor het personeel. U krijgt een persoonlijke rondleiding door een van de breiers. De geproduceerde producten zijn gewoon verbluffend en u zult verwend worden met het brede scala aan kleding en accessoires.

Toon meer
Toon minder

Baviaanskloof

Op slechts 1 uur rijden van Cape St Francis ligt ongeveer 270 000 ha. ongerept, ruig bergachtig terrein bekend als The Baviaanskloof.

De natuurgebieden adembenemende landschappen omvatten bezienswaardigheden van diepe kloven, kronkelende beekjes en rivieren en torenhoge bergkliffen. Open plateau en valleien zijn verspreid over het gebied, wat resulteert in werkelijk prachtige en gevarieerde schilderachtige vergezichten. Het hoogste punt in de bergketens is de Cockscomb in het Groot Winterhoekgebergte dat tot een hoogte van 1 758 meter boven de zeespiegel stijgt.

We raden een bezoek aan het Baviaanskloof en alles wat het te bieden heeft en nu kun je het doen stijl:
In onze volledig airconditioned personendrager nemen we u mee op een prachtige reis door de citrusvallei van Patensie.U vervolgt dan uw reis langs een adembenemende bergweg met landschap dat u nooit zult vergeten aan Poortjies. Verschillende wandelingen zijn beschikbaar met ongelooflijke uitzichtpunten om echt te genieten van de ware schoonheid van Het Baviaanskloof.

Uw lunchpauze is de majestueuze setting van Rooihoek, diep in de Baviaanse bergen. Met een schone, frisse rivier, perfect om te zwemmen, en ongerepte witte zandstranden is Rooihoek de perfecte locatie om te rusten en te tanken.Bij uw terugkeer bezoekt u ook een typische boerderijkraam genaamd Padlangs waar thee en koffie worden geserveerd.

Toon meer
Toon minder

Golf

Bunkers, meren, lange ritten en prachtig aangelegde greens trekken golfers jaar na jaar naar het gebied!
Het St Francis Bay gebied is beroemd om zijn surfen en biedt ook 2 uitstekende, en zeer verschillende golfbanen.

Ten eerste is er 'The St Francis Bay Golf Club' gelegen in het hart van het pittoreske dorpje St Francis. Deze volledige 18 holes baan biedt uitdagende gaten voor alle niveaus, van korte holes tot lange coureur par 5s. Het 19e hole of clubhuis biedt een breed scala aan snacks, maaltijden en drankjes met een prachtig uitzicht over de golfbaan. Leun achterover en kijk hoe de golfers hun ronde eindigen op de 18e.


De populariteit van 'The St Francis Bay Golf Course' en de 'Calamari Classic' (een driedaagse toernooirun in september van elk jaar) is duidelijk gebleken wanneer men kijkt naar de lijst van spelers die de Club bezoeken. Deze lijst bestaat uit ingezeten leden, maar ook uit up-country leden en bezoekers die vanuit het hele land en het buitenland reizen om te komen spelen bij 'The St Francis Bay GC'

'St Francis Links', het tweede parcours in St Francis Bay, is misschien geen grasland voor schapen en konijnen geweest, maar een natuurlijke koers tussen het strand en akkerland het is. Jack Nicklaus heeft het genoegen gehad om Moeder Natuur's beste stukje links land te nemen en zijn naam te ondertekenen voor iets unieks. 'St Francis Links' daagt iedereen uit die het speelt en beloont degenen die het respecteren.

Toon meer
Toon minder

Hiking/Walking Nature Trails

Ervaar de natuurlijke schoonheid van Cape St Francis en de omgeving via prachtige reservaten en kustwandelingen

Cape St Francis is de thuisbasis van maar liefst vier prachtige natuurgebieden, Cape St Francis Nature Reserve, Seal Point Nature Reserve, Seal Bay Nature Reserve en Irma Booysen Flora Reserve.
Deze reservaten bieden een breed scala aan wandelingen die geschikt zijn voor alle niveaus van fitness en ervaring. Deze wandelingen, wandelingen en paden voeren u door natuurlijke kustgebieden vol inheemse planten en wild leven.

Wat is er zo speciaal aan deze gebieden?

Zuid-Afrika is buitengewoon rijk aan planten- en dierenleven en wetenschappers hebben de verschillende soorten vegetatie in het land ingedeeld. De zuidwestelijke Kaap regio is vooral gezegend in plantensoorten, zozeer zelfs dat het wordt erkend als een van de slechts zes Plant of Floral Kingdoms in de wereld. Het is bekend als het Kaap Floral Kingdom en strekt zich ongeveer uit van Port Elizabeth tot Kaapstad en het binnenland, met een oppervlakte van 90.000 km2 en is de thuisbasis van 9.000 plantensoorten, waarvan 70% nergens anders in de wereld groeit (d.w.z. endemisch op de Kaap).

Deze planten zijn niet willekeurig verspreid over het landschap. In plaats daarvan groeien er van de ene heuvel naar de andere verschillende plantensoorten samen in hun eigen gemeenschappen. Dit betekent dat de hele regio is onderverdeeld in deze vegetatietypes, bestaande uit plantensoorten die groeien in hun specifieke gebied en nergens anders.

Onze lokale vegetatie type is het St Francis Fynbos/Thiket Mozaïek en groeit alleen op de kalkrijke kustzandplaatsen verspreid tussen Tsitisikamma in het westen en Port Elizabeth in het oosten. De omstandigheden waaronder dit vegetatietype kan groeien is een relatief klein gebied dat 0,2% van het Kaapgebied omvat. Botanici van over de hele wereld hebben het gebied bezocht en nieuwe plantensoorten ontdekt die alleen in dit gebied voorkomen.

Houd die ogen gepeld voor het wild leven

Kijk uit voor bushbuck, grysbok, gewone duiker, bushpig, stekelvarken, vervet aap, caracal, gele en grijze mangoest en otters. Soms zie je de zeldzame Afrikaanse zwarte oestervanger en af en toe een bedreigde Jackass pinguïn. Knelingen en gewone dolfijnen worden vaak offshore gezien en van augustus tot december kunnen zuidrechtse walvissen worden gespot.

Toon meer
Toon minder

Many other activities to enjoy

Er zijn vele andere activiteiten aangeboden, zoals walvis- en dolfijnen excursies, surflessen met video, een hit met kinderen, fietsen te huur, vogels te spotten, grachten- en riviercruises, kitesurfen, paardrijden, diepzeevissen vanuit Port St Francis op Fiona M.

Allemaal te boeken via Resort Adventures.

Toon meer
Toon minder

Calamari Tasting

Of u nu een fijnproeverij bent, geïnteresseerd bent in zeedieren of onze lokale gemeenschap, de unieke Calamari Tasting is een must op elke route.

Port St Francis is de enige particuliere werkende haven in Zuid-Afrika en de thuisbasis van de

inktvis (inktvis) industrie. Meer dan 60 vriesschepen komen en gaan gedurende 8 maanden van het jaar, en vertrekken tot 21 dagen met bemanningen tussen 14 en 26 om te vinden wat plaatselijk bekend staat als Chokka.

Combineer dus een strandwandeling of Betty's Tour met een calamariproeverij waar je kunt horen over de duurzaamheid van de industrie, de manier van vangen en tonen van de gasten het rauwe product en vervolgens de proeverij zelf, vers bereid. Het toont niet alleen het verschil tussen de lokale en geïmporteerde calamari, maar ook de elementen van de vis.

Een must do, een unieke kans om de beste lokale calamari te proeven die ons land te bieden heeft om te waarderen waarom het “wit goud” wordt genoemd.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Cape St Francis Resort

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen