WeTu Analytics

Okonjima Plains Camp

The Okonjima Experience

Het natuurreservaat Okonjima strekt zich uit over 200 vierkante kilometer aan golvende vlaktes, bergachtige ontbosingen en rivierstruikgewas, en het is hier dat luipaard (Panthera pardus), de meest aanpasbare van alle wilde katten, gedijen. Lees meer over ons Leopard Research.

Deze intelligente, eenzame roofdieren komen in hoge dichtheid voor in de uitgestrektheid van de veelzijdige topografie van het natuurreservaat Okonjima. Het roofdieronderzoeksprogramma van de Reserve heeft drie decennia lang gespannen, en de bevindingen ervan hebben een groot inzicht gegeven in de gedragspatronen van luipaard en een vrolijke prognose gegeven voor een duurzame toekomst voor de soort in het huidige Afrika.

Een tweedaags verblijf in Okonjima biedt de beste kans om wilde luipaard in Namibië te bekijken, evenals degenen die voor onderzoeksdoeleinden zijn gesleuteld, in hun natuurlijke habitat. Onderzoeksprogramma luipaard wordt actief gevolgd en hun halsbanden zijn van onschatbare waarde om katten te lokaliseren en vervolgens terug te keren naar de Reserve, die zijn gemigreerd naar omliggende landbouwgronden waar ze worden gezien als bedreigingen voor het vee.

Het natuurreservaat Okonjima, een enorm beschermd gebied tussen de ruige commerciële landbouwgronden van centraal Namibië, bestaat uit een gevarieerd ecosysteem dat representatief is voor zowel de grote als kleine zoogdieren van Namibië, evenals de meeste endemische vogels van het land.

Game drives en begeleide bush wandelingen bieden bezoekers een intiem, van dichtbij perspectief op Namibië's wilde dieren en vooral de meest beschermde soorten.

Het natuurreservaat Okonjima is de thuisbasis van, en voert uitgebreide onderzoeksprojecten uit op zeldzame en bedreigde diersoorten, groot en klein.

Toon meer
Toon minder

Okonjima Nature Trails

Gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een begeleide off-the-Beaten-Track wandeling & drive activiteit.

Deze niet veeleisende combinatie van een kort wandelpad en natuurrit in het natuurreservaat Okonjima is vooral geliefd bij onze jongere gasten en gezinnen, dankzij interactieve en informatieve demonstraties.

Deze twee uur durende ervaring geeft een stimulerend inzicht in de flora, fauna en cultuur van Namibië.

Zelfgeleide wandelingen langs onze natuurpaden:

Gasten worden aangemoedigd om wat zelfreflectie en troost te zoeken in de Namibische wildernis, omgeven door de opvallende natuurlijke schoonheid van Okonjima en de overvloedige wilde dieren. Tussen's ochtends vroeg en's middags kunnen gasten een zelfbegeleide wandeling maken langs een van de drie goed aangelegde wandelpaden. De paden variëren tussen vier en zes kilometer en, duidelijk aangegeven, kronkelen ze langs spectaculaire landschappen waar dieren in overvloed aanwezig zijn.

De paden beginnen op korte afstand van een van de kampen van Okonjima Lodge.

Maak kennis met allerlei soorten wilde dieren en vogels terwijl je jezelf onderdompelt in de wildernis van Okonjima.

Nature Game-Drive, op zoek naar luipaard: ochtend of middag

Off-the-Beaten-Track: ochtend of middag

AfriCat Carnivoor Care en Informatie Centrum: Ochtend, na de brunch, of middag

Winter: Lodge Activity Times: Ochtend — vertrek om 6:30 Middags — vertrek om 15:30

Zomer: Lodge Activiteiten tijden: Ochtend — vertrek om 6:00 Middags — vertrek om 16:00 uur

Toon meer
Toon minder

Okonjima Nocturnal Game Drives

Nadat de zon is ondergegaan en de temperaturen zijn gedaald, komt de Afrikaanse struik weer tot leven: vleermuisvossen zwerven rond, aardwolven jagen op insecten, uilen observeren hun omgeving vanaf een hoogte, terwijl luipaarden en bruine hyaena op zoek gaan naar nietsvermoedende prooi. Gasten worden uitgenodigd op een nachtelijke game drive, geleid door onze deskundige gidsen rond het natuurreservaat Okonjima.

Toon meer
Toon minder

Okonjima - Bird Watching

Het landschap in het natuurreservaat Okonjima, met zijn hoge zandplateau tussen de grote hellingen van het Omboroko gebergte, heeft gemengde bossen en acacia doornveld vlaktes, waardoor het de perfecte vogelbestemming is. Houd uw verrekijker bij de hand en geniet van de kans om meer dan 250 vogelsoorten te identificeren...

Toon meer
Toon minder

Okonjima - The AfriCat Foundation

Het natuurreservaat Okonjima in het centrum van Namibië is de thuisbasis van The AfriCat Foundation. Het is aanzienlijk gegroeid sinds het begin van de jaren negentig als welzijnsorganisatie werd opgericht en in 1993 als non-profitorganisatie werd geregistreerd. Vandaag is AfriCat's missie het behoud op lange termijn van enkele van Namibië's grote carnivoren — zoals bruine hyaena, luipaard en cheeta, die allemaal te zien zijn tijdens een milieueducatie bezoek aan Okonjima.

Toon meer
Toon minder

Okonjima Carnivore Care Program

UW AFRICAAT CARNIVOOR ZORGCENTRUM ERVARING...
Bezoek ons project in AfriCat's Carnivore Care and Information Centre.

Een hoogtepunt op Okonjima is leren over onze grote passie. Het natuurreservaat Okonjima is de thuisbasis van het hoofdkantoor van The Africatat Foundation www.africat.org, een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren op lange termijn.

AfriCAT is in de afgelopen drie decennia geëvolueerd en wat primair begon als welzijnsorganisatie, heeft in de loop der jaren de noodzaak vastgesteld om een focus op onderwijs op te nemen en een voortdurende samenwerking te ontwikkelen met onderzoekers, wetenschappers en natuurbeschermingsautoriteiten. Dit gebeurt door middel van praktisch onderzoek naar soortspecifieke ecologie en gedrag, alsook door de ontwikkeling van effectieve instandhoudings- en beheersstrategieën.

AfriCat's Carnivore Care Centre is een bijproduct van het Rescue and Release Programme dat begin jaren negentig van start ging.

Sommige van AfriCat's captive carnivoren in onze zorg vandaag zijn te oud of gewend om opnieuw in het wild te worden geïntroduceerd en zullen daarom onder de deskundige zorg van het AfriCAT-team blijven. Deze dieren hebben de rol aangenomen van Species Ambassadeurs voor hun wilde tegenhangers.

Lees meer over onze ambassadeurs en hoe u kunt helpen door een carnivoor te sponsoren.

Na een informatief middagpad eindigen we de dag met een zonsondergang in een gebied van het Okonjima Natuurreservaat dat een hoge dichtheid heeft van de heimelijk sociale en zelden zichtbare bruine hyaena.

AfriCat Carnivoor Verzorging en Informatiecentrum:

Ochtend, na Brunch, of middag (ACC + IC pm-trail: inclusief een korte rit en sundowner in de ONR)

Winter: Lodge Activity Times: Ochtend — vertrek om 6:30 Middags — vertrek om 15:30

Zomer: Lodge Activiteiten tijden: Ochtend — vertrek om 6:00 Middags — vertrek om 16:00 uur

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Okonjima Plains Camp

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen