WeTu Analytics

Zarafa Dhow Suite

De Zarafa Dhow Suite is een intieme, prachtige suite met twee kamers, gelegen op het 130.000 hectare grote Selinda Reserve in het noorden van Botswana, een gebied dat de Okavango Delta en de Chobe/Savute-gangen met elkaar verbindt. Er zijn maar weinig eigendommen die wedijveren met de locatie van dit juweeltje dat volledig onder canvas is gebouwd, als een van de grootste suites ooit op het continent gebouwd. De suite ligt naast Zarafa Camp, dat samen met Duba Plains en Selinda Camps een van de slechts drie Relais & Chateaux eigendommen in Botswana is. Elk deel van de suite kijkt uit over het kristalheldere water van Zibadianja Lagoon, de bron van het beroemde Savute-kanaal, en heeft een prachtig uitzicht. De lagune is ook de waterbron voor een enorme populatie dieren in het wild - waarnemingen in het droge seizoen hebben honderden buffels en olifanten.

Zarafa Camp is het geesteskind van de oprichters van Great Plains Conservation, die hun collectieve ervaring op safari samenbrachten om te creëren wat zij beschouwden als het beste en meest milieuvriendelijke kamp. Zarafa betekent „de geliefde” of „de lieftallige” in het Arabisch. De naam komt van een giraf, die in 1826 door de onderkoning van Egypte aan Karel X van Frankrijk werd gepresenteerd. Ze reisde vanuit Afrika in een traditionele Dhow-boot, en het was tijdens deze reis dat ze haar naam kreeg die haar ware elegantie en pracht weerspiegelde.

De suite, 210 vierkante meter (2.260 vierkante meter) in omvang, is onder beige, vloeiend canvas, met hemelplafonds en volledig open (maar netted) zijkanten. Door de zware houten Lamu-deur binnen te gaan, worden gasten naar een weelderige ruimte van diep rood, bruin, messing en koper vervoerd, wat rijkdom en schoonheid oproept.

De Zarafa Dhow Suite behoudt met succes een duidelijk Afrikaans gevoel, terwijl die delicate relatie tussen persoonlijk en informeel en romantiek en avontuur in evenwicht wordt gebracht. Er is geen gelijke in termen van milieureferenties en zorgvuldige afspraken.

Selinda Reserve, op het kruispunt van enkele van de meest productieve natuurgebieden van Noord-Botswana, heeft het hele jaar door duizelingwekkende populaties in het wild. De thuisbasis van enkele van de klassieke soorten, zoals luipaard, leeuw, olifant, buffel, rode lechwe, zebra en giraf, het is ook een toevluchtsoord voor enkele van de meer ongewone soorten zoals Afrikaanse wilde honden (die meestal elk droog seizoen in de buurt van het kamp ontslaan), cheetah, roan en sabel. En voor vogelaars zal het niet teleurstellen. Onze nabijgelegen Afrikaanse skimmerkolonie is een hoogtepunt, net als de capriolen van de zwarte zilverreiger aan de oevers van de Zibadianja Lagoon. Vanuit de Dhow Suite zijn nijlpaarden zichtbaar in de lagune en dwalen olifanten er regelmatig doorheen. Nachtgeluiden zullen je in slaap laten vallen of je wakker maken uit een diepe slaap. Het is een spannend gebied en gasten bevinden zich in het hart van een wilderniswonderland.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Zarafa Dhow Suite

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen