WeTu Analytics

Helicopter Horizons

Doors Off Scenic Flights

Vlak na het verlaten van Maun of Camp geniet je van de adembenemende uitzichten die je alleen vanuit een helikopter kunt zien.

Ervaar de kristalheldere waterkanalen die zich een weg banen door lagunes, reis diep de weelderige groene uiterwaarden in en verken enkele van de vele diersoorten van de Okavango regio. Dit is een unieke kans die je niet mag missen.

We verwijderen de deuren van de helikopter voor een nog betere fotografische ervaring terwijl we over enkele van de meest afgelegen, onbewoonde en wilde gebieden van de Okavango Delta vliegen. Panoramische vluchten worden op elk moment van de dag uitgevoerd, waarbij enthousiaste fotografen meestal de voorkeur geven aan de vroege ochtend of late namiddag. Terwijl sommige gasten liever tijdens de siësta vliegen om andere kampactiviteiten niet te missen.

Er zijn vluchten van een uur, 45 minuten en 30 minuten beschikbaar.

Toon meer
Toon minder

Camp & Lodge Transfers

„Privéreizen door de delta”

Helikoptertransfers zijn rechtstreeks en privé en worden uitgevoerd op hoogte van het wild, zodat u ze tijdens de vlucht kunt zien.

Gasten krijgen headsets waarmee ze voortdurend kunnen communiceren met onze zeer deskundige piloten om ervoor te zorgen dat u een begeleide ervaring hebt.

Toon meer
Toon minder

Filming and Photography

Helicopter Horizons biedt een platform voor gespecialiseerde luchtfotografie en -opnames. We hebben samengewerkt met verschillende internationale en lokale filmcrews, waaronder National Geographic, NHFU, Disney, BBC en CNN. De Okavango Delta is een uniek ecosysteem dat een van de beste bestemmingen voor wilde dieren is en eindeloze foto- en filmmogelijkheden biedt voor verbluffende beelden. Helicopter Horizons heeft toegang tot platforms die het nog gemakkelijker maken om geweldige beelden te maken. De helikopter biedt een uniek perspectief en vaak een onopvallende en vloeiende methode om geweldige foto's te maken.

Of je nu een professionele of een enthousiaste amateurfotograaf bent die je hobby perfectioneert, dit is een bucketlist-ervaring om de perfecte foto van de Okavango Delta vast te leggen vanuit een zeer uniek perspectief. Je deskundige piloot biedt een begeleide ervaring om ervoor te zorgen dat elk uitzicht en elke waarneming perfect is ingesteld voor de beste opname. Ze zullen de grootste schatten van het terrein vinden en benadrukken dankzij het volledig onbeperkte uitzicht dat gegarandeerd wordt door het verwijderen van de deuren. Omdat veel van de meest afgelegen gebieden van de Delta op geen enkele andere manier bereikbaar zijn, is een luchtperspectief de ideale manier om naar de uitgestrekte Delta en het kronkelende labyrint van kristalheldere kanalen te kijken. Het eerste en laatste licht, ook wel de gouden uren genoemd, bieden de beste lichtomstandigheden om de perfecte foto te maken.

Toon meer
Toon minder

Helicopter Safaris

Helicopter Horizons is de perfecte aanvulling op elk Safari-reisschema in Botswana. We zijn actief in heel Botswana, van de seizoensgebonden uiterwaarden en de permanente lagunes van de Okavango Delta, de uitlaten van de Linyanti-regio, de vlakten van het Kalahari Game Reserve en de zoutpannen van de Makgadikgadi.

Een Helicopter Horizons-safari is een exclusieve en gepersonaliseerde manier om het beste van Botswana te ervaren. Ons team van piloten is zeer ervaren en zeer gepassioneerd om hun liefde voor de regio te delen met elke gast aan boord.

Een compleet safariprogramma omvat privétransfers rechtstreeks naar uw favoriete lodges in het hart van de meest afgelegen gebieden van Botswana. Met panoramische vluchten tijdens uw hele reisschema leidt de helikopter u door de meest onbewoonde gebieden, die alleen bereikbaar zijn per helikopter en met bedienbare deuren, waardoor u onbeperkte uitzichten en de perfecte setting voor fotografie vanuit een geheel uniek perspectief kunt garanderen.

Je gepersonaliseerde helikoptersafari garandeert dat je Botswana verlaat en altijd terug wilt keren.

Toon meer
Toon minder

Tsodilo Hills Experience

Vier rotsachtige heuvels, waaronder het hoogste punt van Botswana, steken opvallend uit de omliggende Kalahari-woestijnvlakten en vormen zo Tsodilo, een UNESCO-werelderfgoed in het afgelegen noordwesten van het land; een absolute must voor diegenen die uit hun tijd in Botswana op zoek zijn naar meer dan wilde dieren. Meer dan 4.500 rotsschilderingen, waarvan sommige naar schatting 26.000 jaar oud zijn, sieren de marshmallowkleurige kwartsietrotsen. De heuvels zijn heilig voor de San die hier tot het einde van de 20e eeuw gebruik maakten van de grotten en bronnen, terwijl er hier sporen van menselijke activiteit zijn die zo'n 100.000 jaar oud zijn.

Als u met een helikopter aankomt, hoeft u niet lang naar Maun te rijden, waardoor Tsodilo een fantastische trip van een halve dag wordt, waarbij gasten de tijd hebben om de betekenis van de heuvels vanuit de lucht ten volle te waarderen en te genieten van het wild tijdens de vluchten van en naar de Delta of Linyanti.

Gasten worden vergezeld door een bescheiden en altijd glimlachende San-gids die uitleg geeft over de fascinerende kunstwerken en een kant van Botswana laat zien die maar weinig toeristen kunnen ervaren. De wandeling kan veeleisend zijn, maar de heuvels hebben een aantrekkingskracht die moeilijk te omschrijven is; misschien hebben ze een aantrekkingskracht die iets in ons allemaal aanspreekt.

Toon meer
Toon minder

Elephant Havens Experience

Elephant Havens is een non-profitorganisatie die ter plaatse in Botswana werkt om de Afrikaanse olifant te beschermen en te behouden. Het weeshuis redt en voedt verweesde en verlaten babyolifanten met de hand op, met als doel ze uiteindelijk samen met andere olifanten weer in het wild vrij te laten. De organisatie werkt bovendien samen met gemeenschappen om conflicten tussen dorpelingen en olifanten te verminderen. Door middel van onderwijs hoopt Elephant Havens inzicht te geven in het belang van natuurbehoud en habitatbescherming in toekomstige generaties.

Het doel van Helicopter Horizons is om Elephant Havens op een duurzame, niet-ontwijkende en ethische manier te ondersteunen. Als luchtspecialisten in de toeristische sector is het ons doel om klanten de vrije tijd te bieden die ze van hun safari-ervaring mogen verwachten, maar ook om het milieu-initiatief te ondersteunen om lokale soorten te beschermen door middel van natuurbeschermingsinspanningen. Hulp bieden aan afgelegen opvangcentra en dierenopvangcentra, door toerisme te gebruiken als platform om reizigers te leren hoe belangrijk het is om de bescherming van elk dier voorop te stellen.

Onze activiteiten omvatten het idee om een intieme relatie te onderhouden tussen reizigers en dieren in het wild op een manier dat elk dier wordt gerespecteerd.

In een ideale wereld zouden er geen dieren in gevangenschap zijn, is Helicopter Horizons verheugd een echte natuurbeschermingsorganisatie te kunnen steunen die als hoofddoel rehabilitatie en dierenwelzijn ten volle behartigt.

Een bezoek aan Elephant Havens met Helicopter Horizons omvat helikoptertransfers terug, interactie met weesolifanten, begeleid door geïnformeerde en deskundige begeleiders, en een donatie aan de organisatie. Gasten zijn meer dan welkom om persoonlijk verder te doneren.

Toon meer
Toon minder

Conservation & Co-Existence Cultural Experience

Deze ervaring is het perfecte compliment voor bezoekers van Botswana die geïnteresseerd zijn in natuurbehoud en cultuur. De ervaring combineert een bezoek aan twee projecten voor samenleven van gemeenschappen in een van de meest afgelegen delen van de Okavango Delta.

De eerste stop zal het werk van CLAWS (Communities Living Among Wildlife Sustainably) presenteren. Conflicten tussen mensen en dieren in het wild zijn een dagelijkse zorg voor veel mensen die in de afgelegen dorpen van de Okavango Delta wonen. Boeren verliezen vaak vee aan roofdieren zoals leeuwen. CLAWS heeft een herderingsprogramma opgezet dat door de gemeenschap wordt beheerd om conflicten tussen vleeseters te verminderen en veehouders te helpen met veterinaire hulp en verbeterde weidegronden. De ervaring omvat een gesprek met de hoofdherder van het project en een rondleiding door de boma's die worden gebruikt voor het opsluiten en beschermen van vee.

Bij aankomst bij ons tweede project worden de gasten meegenomen op een tweeënhalf uur durende tour met de 'Life With Elephants' reisgroep in het traditionele dorp Eretsha in Hambukushu. De reisgroep werd opgericht door de NGO voor natuurbehoud, Ecoexist, in een poging om meer voordelen te bieden voor gemeenschappen die naast olifanten leven. Gasten worden begeleid op een rondleiding door het dorp om alle aspecten van het dorpsleven te ervaren, waaronder een bezoek aan de plaatselijke school en een typisch boerenhuishouden. Na de rondleiding worden de dagelijkse uitdagingen van het leven tussen olifanten uitgelegd door dorpsoudsten, gevolgd door traditionele zang en dans. Deze unieke ervaring biedt een zeldzaam inzicht in het afgelegen dorpsleven in dit deel van Botswana en laat zien hoe mensen ernaar streven om ruimte en hulpbronnen te delen met olifanten. Ecoexist faciliteert en ondersteunt nieuwe bedrijven met een olifantenthema, zoals deze, als onderdeel van haar strategie om het samenleven tussen mensen en olifanten te bevorderen.

Deze afgelegen projecten zijn bereikbaar per helikopter en tonen onderweg enkele van de meest pittoreske scènes van de panhandle. Samen zijn we er trots op dat we een geïntegreerde, duurzame en mensgerichte aanpak bieden om gemeenschappen in Noord-Botswana sterker te maken. Door deze ervaring te boeken, kunnen beide projecten zo'n belangrijk probleem voor zowel dorpelingen als wilde dieren in Botswana blijven ondersteunen.

Toon meer
Toon minder

Champagne Experience

Een champagnestop is mogelijk op elke panoramische vlucht, je piloot vindt halverwege de vlucht een onbewoond palmeiland. Eenmaal op de grond krijgen de gasten champagne om van te genieten terwijl ze genieten van het uitzicht vanaf de grond en meer informatie over de delta van de boeiende piloot, een onvergetelijke ervaring halverwege de vlucht.

Toon meer
Toon minder

Makgadikgadi Pans Experience

Dit dramatische landschap is een van de grootste zoutpannen ter wereld en biedt ongelooflijke scènes over eindeloze horizonten. Van ongeveer januari tot en met april kunnen tienduizenden gnoes en zebra's worden gespot tijdens hun jaarlijkse trek.

Makgadikgadi is de thuisbasis van het beroemde eiland Kubu, een granieten rots die uit de zoutpannen steekt. Het eiland Kubu is een cultureel icoon in het erfgoed van de bevolking van Botswana. De site is doordrenkt van de sfeer van ceremonies en vergankelijke rituelen uit vervlogen tijden. De rotsen en baobabs van Kubu kijken uit over de uitgestrekte zoutvlakten die zich uitstrekken zover het oog reikt.

Na de regen kan het water tegen de kusten van het eiland Kubu stromen en zich over heel Sua Pan verspreiden, waar enorme zwermen flamingo's leven. Vanuit de lucht beweegt en fladdert het roze tapijt van flamingo's terwijl de vogels voortdurend in het zilte water naar voedsel zoeken. Het landschap boven de flamingo's van Sua Pan is echt een spektakel om te zien.

Het seizoen voor flamingo's loopt van januari tot en met juni en is afhankelijk van diergewoonten die niet kunnen worden gegarandeerd.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Helicopter Horizons

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen