WeTu Analytics

Duba Explorers Camp

Duba Explorers Camp in Noord-Botswana ligt verscholen in de noordoostelijke hoek van de Duba Plains concessie, een privéreservaat van 33 000 hectare in de Okavango Delta. Vanwege de ligging aan de noordelijke uithoeken van de Okavango Delta, wordt de omgeving gedomineerd door permanente uiterwaarden, afgewisseld met seizoensgebonden uiterwaarden en graslanden en zakken van mopane- en acaciabossen. Onder een luifel van volwassen jackalberry, loodhout, mangosteen en plataanvijgen bomen heeft het kamp het hele jaar door schaduw. De locatie van het kamp biedt een helder, vrij uitzicht over de omliggende waterkanalen en zorgt voor een koele bries door het kamp en de gastententen.

Het kamp, onderdeel van onze Explorers Collection en ontworpen door Dereck en Beverly Joubert, ontdekkingsreizigers zelf, belichaamt de gouden eeuw van safari's en de geest van verkenning. Het kamp bestaat uit vijf tenten van luchtig canvas op een verhoogd terras dat stijlvol is ingericht met campagnebureau, privéveranda en en-suite faciliteiten. Gasten worden wakker met een panoramisch uitzicht op de uiterwaarden van Delta en tijdens het overstromingsseizoen verbinden de waterkanalen zich met open water gevuld met bloeiende waterlelies en hoge papyrus. Het hoofdgedeelte bevindt zich onder een uitgestrekte partytent canvas, op een verhoogd terras met een open eet- en loungeruimte. Omdat het grootste deel van het jaar deel uitmaakt van een uiterwaarden, bevindt het kamp zich op een eiland omringd door prachtige landschappen en waterlopen. Het kamp is alleen toegankelijk via twee tandvleesbruggen. Tijdens uw siësta kunt u ontspannen op het ligbed op uw veranda, waarbij u de rust en rust van uw omgeving opneemt. Tijdens het overstromingsseizoen heb je misschien zelfs het geluk om gevlekte nekotters te zien die zwemmen en eten. Luister uit voor het vruchtbare vogelleven. Laat de nijlpaarden's nachts een slaapzingen. Soms barst het gebrul van een leeuw door de nacht terwijl hij zijn trots oproept.

Tijdens een verblijf in Duba Explorers Camp stappen gasten in de schoenen van de vroege avonturiers. Verken de waterkanalen die verbonden zijn met het Ngoga-riviersysteem per boot of traditionele kano's (mekoro), slingerend door kanalen gecreëerd door nijlpaarden en olifanten. Met de mekoro kun je stil door de kanaalsystemen glijden en een ongestoorde waterwereld om je heen ervaren. Met meer dan 400 vogelsoorten is vogels onovertroffen, met spectaculaire soorten zoals de malachietijsvogel die in een uitbarsting van kleur langs je heen ritsen. Voertuigsafari's in dit paradijs zorgen voor spannende ontmoetingen met de roofdieren die in het gebied wonen. Verken tijdens begeleide wandelingen de eilanden, wetlands en vlaktes, volg de sporen en interpreteer de tekens van het wild. Gasten kunnen zelfs het geluk hebben om een glimp op te vangen van een zeldzame sitatunga of een ongrijpbaar luipaard. Geniet van de opwinding van vangst- en vrijgavevissen waarbij men de verschillende delta vissoorten van dichtbij kan bestuderen.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Duba Explorers Camp

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen