WeTu Analytics

Floreana Lava Lodge

Day 1.- Floreana Arrival

Floreana Aankomst

Dit vredige eiland is de thuisbasis van de kleinste bevolking van de Galapagos, slechts 150 mensen, en is ook de minst ontwikkelde en meest natuurlijke van de vier bewoonde eilanden. Floreana was ooit een piratenschuilplaats en was het eerste bewoonde eiland in de Galapagos en nakomelingen van de oorspronkelijke bevolking wonen hier nog steeds samen met de mysterieuze verhalen en legendes die hun voorouders omringen.

Op Floreana zullen we wandelen, leren over de fascinerende geschiedenis van de lokale bevolking, en het zien van een aantal van de Galapagos speciale dieren (reuzenschildpadden, fregatvogels, Darwin vinken, zeeleeuwen en stormvogels). We checken in onze lodge met uitzicht op de mooiste en afgelegen baai van Galapagos.

Daarna lopen we 30 minuten richting La Loberia (een zeeleeuwen broedplaats) en daarna voor onze eerste zeeontmoeting, snorkelen en zwemmen in het warme heldere water met zeeschildpadden, zeeleeuwen, spectaculaire stralen en veel glinsterende vissen In de middag keren we terug naar de lodge voor een lekker warm warm warm douche en raden diner in het dorp.

Nacht Activiteit (weer het toelaat): ster staren
Overnachting in Lava Lodge
Maaltijden: Niet inbegrepen

Toon meer
Toon minder

Day 2.- Exploring the Floreana Highlands

Dag 2: Verkenning van de Floreana Highlands

Na het ontbijt vertrekken we om de Floreana hooglanden te verkennen met onze openluchtbus (chiva), een onverslaanbare, historische en comfortabele manier om het eiland te zien.

Onderweg zal onze Naturalist Guide wijzen op de wilde dieren en ons een idee geven van de kleurrijke geschiedenis van enkele van Floreana's eerste bewoners, zoals de Wittmers (waarvan de nakomelingen nog steeds op het eiland wonen), de “Barones”, en de piraten die hier ooit hebben bezocht. Ze zullen je ook vertellen over het “Enigma van Floreana”, met betrekking tot de mysterieuze dood van een aantal van de inwoners van het eiland, een raadsel dat nooit is opgelost.

Na het rijden in de hooglanden, bereiken we Asilo de la Paz (Peace Haven) waar onze wandeling begint. We lopen naar deze historische site, verkennen piratengrotten en bezoeken de zoetwaterbron die water biedt voor het hele eiland. Onderweg kun je verwachten dat reuzenschildpadden in de vegetatie of zelfs op het pad rondhangen. We verlaten Asilo de Paz door een landelijk gebied waar de lokale bevolking producten verbouwt voor eigen consumptie: dit is een fascinerend voorbeeld van hoe deze eilandbewoners in deze afgelegen plek hebben overleefd en door de jaren heen in staat waren om inzicht te krijgen in de lokale omgeving en nu werken aan behoud van hun unieke agrarische kennis.

Eenmaal terug aan de kust kunnen we kijken naar het buitengewone gedrag van de fregatvogels die “dansen” terwijl ze hun zoute vleugels wassen in het zoet water. Met een beetje geluk kunnen we mannetjes de rode zakjes op hun borst zien opblazen om vrouwtjes aan te trekken.

Vanuit La Primavera gaan we verder met Chiva naar Las Palmas, waar de eerste permanente inwoner van het eiland, de excentrieke Dr Ritter, woonde en begraven ligt. Aangekomen in 1926 geloofde deze Duitse arts dat hij met een combinatie van lichaamsbeweging en het juiste vegetarische dieet 150 jaar oud zou worden. Dat deed hij niet, maar zijn verhaal is een van de vele vreemde afleveringen die nog steeds in overvloed op het eiland aanwezig zijn. Onderweg zullen we een spectaculair uitzicht op de Floreana kustlijn zien, en bij aankomst gaan zitten op een speciale BBQ.

Overnachting in Lava Lodge
Maaltijden: B, Speciale BBQ

Toon meer
Toon minder

Day 3.- Marine Exploration

Dag 3 - Mariene Exploratie

Vandaag is het tijd voor wat mariene exploratie, snorkelen, kajakken en opstaan peddelen, SUP, onze nieuwste wateractiviteit. Het is heel leuk, dus kom en leer hoe te lopen op het water. Er is tijd voor een snelle lunch (niet inbegrepen) op uw favoriete restaurant in de gemeenschap en terug te keren via speedboot richting Puerto Ayora.

Houd er rekening mee dat u mogelijk extra diensten in Santa Cruz moet overwegen voordat u terugvlucht naar het continent via Baltra.

Maaltijden: B

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Floreana Lava Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen