WeTu Analytics

Bakers Lodge

Safaris in Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park in het noordwesten van het land is het grootste nationale park van Oeganda, en samen met aangrenzende natuurreservaten vormt een uitgestrekte wildernis van meer dan 5 000 km2. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, bosprimaten en 450 vogelsoorten.

De machtige Nijl, de langste rivier ter wereld, stroomt door het hart van het park voor een afstand van 120 km, op zijn 6 500 km reis van het Victoriameer naar Egypte en de Middellandse Zee. Het middelpunt van het park is de explosieve, 40 meter hoge Murchison Falls, waar de Nijl door een gat van 8 meter in de Rift Valley wordt geforceerd. Stroomafwaarts stroomt de Nijl rustig richting het Albertmeer waar hij via een grote papyrus delta binnenkomt. Het is deze rustige 40 km lange rivier die het beste wildspektakel van het park biedt.

Chimpansee tracking in het nabijgelegen Budongo Forest is beschikbaar, en zeker de moeite waard om een extra dag door te brengen, en vogelkijkers zullen blij zijn met de verscheidenheid aan lokale soorten, waaronder Shoebill. Voor de vissers is er de uitdaging om de enorme Nijlbaars te vangen.

Geniet van game drives in Murchison Falls National Park, evenals een onvergetelijke boottocht over de rivier de Nijl naar de voet van de watervallen. De immense kracht van het water en het uitzicht op de watervallen zijn spectaculair vanaf de close-up uitkijkpunten. Verbeter uw parkervaring door rivierreizen te combineren met een safari. Reis per boot naar de Nijldelta en keer terug met een game drive door het game-rijke Buligi gebied. Rijd naar de top van de watervallen en wankel naar beneden naar de bodem van de Fajao Gorge, alvorens terug te keren naar Baker's Lodge per boot.

We exploiteren onze eigen vloot van rivierboten, variërend in grootte voor verschillende activiteiten zoals wild bekijken, vogels spotten en vissen. We kunnen privé diners, lunches, ontbijten en snacks aan boord van de boot organiseren. Baker's Lodge is een uitstekende uitvalsbasis voor diegenen die graag op de Nijlbaars vissen. Wij hanteren een strikt vangst- en vrijgavebeleid.

Toon meer
Toon minder

Boat Safaris to Murchison Falls

Onze vloot van waterschepen voert dagelijks geplande en privéreizen uit, rechtstreeks van onze eigen lodge aanlegsteiger naar het middelpunt van het park — de prachtige Murchison Falls in Fajao Gorge. Een ongeveer 3 uur op het water biedt een uitstekende safari uitzicht van en naar de watervallen, de boten bieden de mogelijkheid om van dichtbij getuige te zijn van de kriebelende nijlpaarden en krokodillenpopulaties op de rivier, evenals een overvloed aan dieren en vogelleven op de oevers van de rivier. De cruise kan worden gecombineerd met een safaririt, een wandeling langs de kant van de watervallen, of een cruise bij zonsondergang.

Toon meer
Toon minder

Boat Safaris to the Victoria Nile Delta

De Victoria Nijldelta, een reis van 17 km stroomafwaarts van Baker's Lodge, is de thuisbasis van zeldzame wetlandvogels, waaronder schoenzwaluw en papyrus endemische soorten. Ochtendcruises bieden een visueel schouwspel van nevel die uit de spiegel kalm-water stijgt terwijl ons vaartuig navigeert door de papyruskanalen van de delta. Geplande en privé deltacruises vertrekken vanuit de lodge met een “ontbijt aan boord” optie aangeboden in de ochtend (afhankelijk van het minimum aantal).

Toon meer
Toon minder

Fishing

De rivier de Nijl bij Murchison staat bekend om zijn spannende sportvissen. Grote, sterke Nijlbaars die in de turbulente wateren onder de watervallen leven, evenals verschillende soorten kattenvissen worden gevangen en een verscheidenheid aan kleinere soorten die over het algemeen gebruikt worden als levend aas voor de grotere vissen. Vissen gebeurt volgens een strikt “vangst- en vrijlating” systeem en kan worden gedaan met onze ervaren lokale visgidsen; vanaf de kust of vanaf onze boten die ideaal zijn om te voldoen aan de omstandigheden en toegang te krijgen tot de afgelegen zwembaden langs de rivier.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Bakers Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen