WeTu Analytics

Primate Lodge Kibale

Birding

Onder begeleiding van een gids volgt u de bospaden en kijkt u uit naar verschillende soorten vogels. Van de 325 die geregistreerd zijn in dit nationale park, zijn 6 soorten vogels endemisch in de Albertine Rift regio, waaronder de Black Capped Apalis, Blauwkoppige Sunbird, Collared Apalis, Dusky Crimsonwing, Paars-breasted Sunbird en Rood-faced Woodland Warbler.

Toon meer
Toon minder

Chimpanzee Tracking

Het bos opent zijn deuren voor een sensationele chimpansee tracking! Geniet van een begeleide primaten wandeling in de weelderige uitgaven van het tropische regenwoud, op zoek naar de wilde chimpansees. De ranger gids zal je meer vertellen over de dier- en plantensoorten die je onderweg tegenkomt. Kijk ook uit voor andere primaten zoals de Rood-Colobus Monkeys en Mangabey, vogels, sporen van zoogdieren en nog veel meer!

Toon meer
Toon minder

Forest Walk

Wees opgeleid en vermaakt door ervaren ranger gidsen. Deze wandeling is vooral geschikt voor kinderen die te jong zijn om deel te nemen aan de chimpansee tracking. Terwijl de ouders genieten van hun chimpansee ervaring, zullen de jongeren een boswandeling maken en meer leren over het ecosysteem, gevolgd door creatieve activiteiten en spelletjes.

Toon meer
Toon minder

Bigodi Village Walk

Een ander project geïnitieerd door de gemeenschap is de Village Walk. Deze begeleide wandeling neemt u mee voor een ontmoeting met het Bigodi Trading Centre. Begeleid door een gids, die u alles kan vertellen over de traditionele gewoonten en levensstijl van deze stam, zal u het dorpspad volgen en een bezoek brengen aan een basisschool, een katholieke kerk, traditionele hoeve, leren over de gewassen en luisteren naar het verhaal van een Mzee (bejaarde man).

Toon meer
Toon minder

Exploration of the Crater Lakes

Als je van Fort Portal naar Kibale Forest rijdt, passeert u het gebied van de Bunyaruguru Crater meren. Hier kunt u gewoon genieten van de schoonheid van de vele kleine meren, omgeven door zachte heuvels, en het prachtige uitzicht. Maak een wandeling bij Lake Nkuruba om verschillende soorten primaten en vogels te ontmoeten. Of bezoek de verborgen Mahoma Falls terwijl je de lokale bevolking ontmoet terwijl je door hun dorpen loopt en meer te weten komt over de gewoonten van de Batoo stam.

Toon meer
Toon minder

Sebitoli Forest

Dit deel van het Kibale Forest ligt op 12 km van Fort Portal in de richting van Kampala. Het gebied biedt verschillende wandelpaden voor uitstekende vogels en primaten bekijken in vochtige groenblijvende bossen.

Toon meer
Toon minder

Hike at the slopes of the Rwenzori Mountains

Kibale Forest ligt bijna aan de voet van de “Mountains of the Moon”. Hier kunt u genieten van een begeleide natuurwandeling, met een schilderachtig uitzicht op de glooiende heuvels, groene valleien en grote bananenplantages. Je krijgt een glimp van het dorpsleven en bezoekt een traditionele genezer in dit huis.

Toon meer
Toon minder

Visit to the tea estates

Het Kibale Forest wordt omgeven door grote groene theeplantages en daarom kan uw verblijf in Primate Lodge Kibale niet zonder een bezoek aan een van de thee-landgoederen gaan. Raak de verse theebladeren aan en kijk hoe de arbeiders kippen, plukken en wieden. Natuurlijk bent u uitgenodigd om deel te nemen! In de theefabriek ziet u de voortgang van het transformeren van de bladeren naar zwarte (made) thee en krijgt u een voorproefje van het eindproduct!

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Primate Lodge Kibale

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen