WeTu Analytics

TSWALU The Motse

Your own private safari

Met je eigen gids en voertuig kun je Tswalu precies beleven zoals je wilt. Er zijn geen vaste schema's of tijdslimieten bij speciale waarnemingen - tijdens uw verblijf zijn de duinen en graslanden aan u om de manier te verkennen die u wilt, en elke ontmoeting met wilde dieren kan zich in zijn eigen tempo ontvouwen.

Net als het zand van de Kalahari, begrijpen we dat uw prioriteiten kunnen verschuiven tijdens uw tijd in Tswalu. Daarom zullen we nooit proberen je ervaring in een vast schema te leggen.

Tswalu is ongetwijfeld een van de beste plekken in zuidelijk Afrika om cheeta in het wild te zien — de uitgestrekte open ruimtes en antilopenkuddes van de Kalahari lenen zich gemakkelijk voor snelle bezigheden. Een bezoek aan Tswalu geeft u ook zitplaatsen op de eerste rij voor waarnemingen van soorten die elders ongrijpbaar blijken te zijn, van aardvark en pangolin tot Hartmanns Mountain Zebra.

De ecotoerisme van Tswalu heeft een bijzonder lage ecologische impact en draagt ook aanzienlijk bij aan de duurzaamheid van het reservaat en de verwezenlijking van de doelstellingen inzake instandhouding en verbetering van de gemeenschap. Door eerlijk te blijven aan onze leidende principes, kunnen we een safari ervaring van verrassende authenticiteit leveren.

Toon meer
Toon minder

Bush walks

Veel van Tswalu's schoonheid is te vinden in de kleinere details: de rimpelingen achtergelaten door de wind op de top een zandduin, een gele bloem opening naar de zon, of de sporen van een stekelvarken graven naar wortels. Wandelen bij Tswalu geeft u de mogelijkheid om deze en andere tekenen van de overvloed van de zuidelijke Kalahari te zien, evenals het volgen van de sporen van grotere soorten.

Toon meer
Toon minder

Horseback riding

Een andere spannende spel bekijken optie bij Tswalu is een rit te paard

Met paardensafari's kunnen gasten de duinen en savannes verkennen op onze goed geschoolde en goed gemanierde paarden, die geschikt zijn voor alle leeftijden en alle niveaus van ervaring.

Er is geen betere manier om dicht bij de natuur en de wilde dieren te komen. Op een paardensafari in Tswalu word je deel van het landschap en veel van de dieren reageren anders op je aanwezigheid. Niemand die dit soort nabijheid met wilde dieren ervaart, vergeet het ooit.

Onze ruitergidsen zijn goed opgeleid in de Kalahari ecologie, en leiden u op een ware safari waar u kunt rijden langs antilopen, buffels, zebra en giraffen, of bekijk ze van een afstand zonder detectie.

Kinderen zijn welkom op safari's te paard. Zowel trail- als Engelse zadels zijn beschikbaar en alle benodigde apparatuur is aanwezig, in elke denkbare maat.

Toon meer
Toon minder

Junior Ranger's Programme

Kinderen zijn welkom in Twalu en het reservaat is goed uitgerust om voor hen te zorgen. Tswwalu gelooft dat ook zij deel kunnen uitmaken van de conserveringsvisie.

De jongeren zullen kennismaken met het Junior Ranger programma en krijgen een rugzak met gidsen en hulpmiddelen om hen te helpen meer te weten te komen over de Kalahari. Tijdens hun verblijf zullen ze hun eigen pijl en boog maken voor boogschieten, leren sporen identificeren en het spel te voet volgen.

Tussen spelwandelingen en ritten zijn er activiteiten in The Motse speciaal ontworpen om de kinderen te bezetten terwijl mama en papa ontspannen. De stallen van Twalu zullen een speciaal “ponykamp” creëren voor elk kind dat zijn passie voor paarden deelt. Er is geen malaria in dit deel van de Kalahari en het zwembad is een grote attractie. Ze kunnen met de rangers chatten, cupcakes versieren en zelfs hun eigen bush diner koken in de speciale kinderboma. Een apart kindermenu is geschikt voor hun individuele smaak.

Babysitters kunnen worden geregeld voor jongere kinderen als ouders tijd alleen willen.

Toon meer
Toon minder

Tswalu Spa

De Spa en Gym van The Motse bieden zowel ontspanning als stimulatie voor lichaam en geest, met inspiratie uit het uitzicht op de savanne en het gebruik van organische materialen, zowel in de bouw van deze ruimte als in de spabehandelingen.

Toon meer
Toon minder

Habituated meerkats

Sluit je aan bij een groep gewone stokstaartjes als ze uit hun holen komen en zich opwarmen in de rijzende zon of ontmoet ze als ze aan het eind van de dag naar huis terugkeren en bruidegom en spelen in de schemering.

Hun woeste natuur en amusante capriolen (denk's morgens vroeg zonnebaden en kip spelen met schorpioenen) hebben stokstaartjes enorm populair gemaakt als onderwerp van wildlife documentaires. Onze twee gewoonterde kolonies hebben de aanwezigheid van mensen geaccepteerd zonder het te laten verstoren de belangrijke activiteiten van het verzorgen en foerageren.

Stokstaartjes zijn slechts een van de kleinere roofdieren die in overvloed zijn bij Tswalu: aardwolf, Afrikaanse wilde kat en karacal worden ook vaak gezien.

Toon meer
Toon minder

San petroglyphs

Sluit je aan bij je gids in het puzzelen van de verborgen betekenissen in millennia-oude rotsgravures van dieren, vogels en abstracte vormen. Tegenwoordig weet niemand of ze zijn gemaakt als herinneringen, gebeden of kaarten, maar hun schoonheid en mysterie doorstaan.

Toon meer
Toon minder

Dining

Elk moment van elke maaltijd in Tswalu weerspiegelt het culinaire erfgoed van Zuid-Afrika en is zorgvuldig ontworpen om zo inclusief mogelijk te zijn. Duurzaamheid staat centraal: we foerageren voor Kalahari ingrediënten en werken samen met lokale leveranciers die onze low-impact ethos delen.

Wij geloven dat luxe te vinden is in contextuele, relevante smaken in plaats van verspilling overvloed. Ons voedselaanbod vertelt het verhaal van Tswalu — het is geïnspireerd op en vangt de essentie van de Kalahari.

Toon meer
Toon minder

Community

Tswalu is niet alleen een ongelooflijke gemeenschap van flora en fauna, maar is ook een uitgebreide menselijke familie van mensen uit de Kalahari en daarbuiten. We vinden kracht in onze diversiteit en omdat we allemaal dezelfde visie op de toekomst van Tswalu delen, kunnen we onze energie en passie combineren om Tswalu's visie werkelijkheid te maken.

De Tswalu-gemeenschap bestaat uit onze medewerkers en hun families, onderzoekers, bezoekende artsen die het zorgcentrum ondersteunen, bezoekende kunstenaars in residentie en elk van onze gasten, samen met een bredere gemeenschap van buren, natuurbeschermers en iedereen die geeft om de restauratie van de Kalahari.

Toon meer
Toon minder

The Tswalu Foundation

De Tswalu Foundation bestaat voornamelijk ter ondersteuning van ecologisch onderzoek bij Tswalu. Door het verzamelen van een groeiend lichaam van kwaliteitsproductie op de fauna, flora en de unieke habitat van de zuidelijke Kalahari zijn we in staat geweest om geïnformeerde beslissingen over het beheer van natuurbehoud te nemen om onze gedeelde visie beter te ondersteunen.

Deze informatie is vrijelijk beschikbaar gesteld aan onze buren en andere geïnteresseerden, zodat zij, zoals wij willen bijdragen aan onze gedeelde kennis van dit rijke en gevarieerde landschap, ook voor hun land kunnen zorgen in het belang van de wilde dieren en de bevolking van de Kalahari.

Tijdens uw verblijf in Tswalu heeft u de mogelijkheid om interactie te hebben met onderzoekers die zowel iconische als meer obscure soorten bestuderen en getuige zijn van wetenschappelijk behoud in uitvoering.

Toon meer
Toon minder

The Naledi sleepout

Naledi, wat 'ster' betekent in de lokale taal Tswana, is Tswalu's back-to-nature sterrenbed ervaring in de Korannaberg bergen. Verheven boven een vallei met prachtig uitzicht, is Naledi voor de echte avonturier die in veiligheid en afzondering onder de schitterende sterrendeken van de zuidelijke Kalahari wil slapen. Een nacht doorbrengen in een sterrenbed, met niets tussen jou en de nachtelijke hemel, is steeds populairder geworden als reizigers op zoek zijn naar authentieke, ongefilterde ervaringen ondergedompeld in de natuur. Naledi is opzettelijk zeer eenvoudig gehouden om geen afbreuk te doen aan de privé en afgelegen ligging in de zuidelijke uithoeken van het reservaat. In de open lucht slapen, onder de sterren, is zo oud als de tijd.

Toon meer
Toon minder

The Malori

Een zwoele zomernacht is een perfecte tijd om te slapen onder de sterren in het midden van de Kalahari. De Malori is Tswalu's ondercanvas ervaring met comfortabele bedden, een badkamer in de open lucht en een ruim terras om te dineren, dromen en sterren kijken.

Of het nu gereserveerd is voor romantiek of voor een familieband, een Malori-slaap-out gaat over afstemmen zodat je kunt genieten van de eenzaamheid, afstemmen op de stilte en vallende sterren kunt tellen. Met comfortabele bedden, een openluchtbadkamer en een ruim terras om te dineren, dromen en sterren kijken, is de tent perfect voor twee, maar ruim genoeg om het gezin uit te nodigen. De Malori slaap-out is een van die once-in-a-lifetime ervaringen die je nooit zult vergeten.

Een nacht in Malori moet van tevoren worden geboekt, brengt extra kosten met zich mee en wordt aangeboden onder voorbehoud van beschikbaarheid en de geldende weersomstandigheden.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

TSWALU The Motse

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen