WeTu Analytics

Ol Pejeta Bush Camp

Game drives

Leer meer over de gevarieerde diersoorten en vogelleven van de serre op een game drive van Ol Pejeta Bush Camp. Laat onze deskundige gidsen u inspireren met hun kennis tijdens het verkennen van dit gevarieerde conservatorium. Voertuigen zijn open en plaats voor maximaal 6 personen.

Toon meer
Toon minder

Night game drives

De schemering en de vroege avond net nadat de zon onder de horizon is gevallen, is een spannende tijd om op safari te zijn. Antelope komen naar buiten om zich te voeden in de koele lucht, roofdieren profiteren van de mantel van de duisternis om hun prooi te stalken, en nachtelijke soorten zoals aardvark, zorilla en witstaartmangoest komen naar buiten. Word lid van een deskundige gids op een nachtelijke rit en zoek de actie die plaatsvindt nadat de duisternis valt.

Toon meer
Toon minder

Walking safaris

Ontdek de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de bush op een wandelsafari. Te voet komt de magie van de struik echt tot leven en wandelen door groot wild land is een ervaring die u niet mag missen. De minimumleeftijd om te wandelen: 16 jaar. op een gedeelde basis. Kinderen onder de 12 jaar alleen op speciale wijze en op privébasis.

Toon meer
Toon minder

Visits to the Endangered Species Enclosure

Vandaag de dag zijn er nog maar 2 noordelijke witte neushoorns in de wereld en beide zijn te vinden in het Ol Pejeta Conservancy in een 700 hectare grote behuizing beschermd door 24 uur durende gewapende beveiliging. Maak van de gelegenheid gebruik om de behuizing te bezoeken, leer van de houders over de inspanningen die worden ondernomen om de laatste van deze zeer bedreigde diersoort te behouden, en bekijk Grevy's zebra en Jackson's hartebeest in een intieme en intieme omgeving.

Ochtendbezoek: 08u30 of middagbezoek: 16u00 — duur 45 minuten. Maximaal 6 personen per bezoek en fysieke interactie met de neushoorns is relatief beperkt. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Canine Anti-Poaching Unit visit

Bezoek de bloedachthondkennels van de conservancy en leer meer over de training die deze hoektanden transformeert in antistroperij patrouillers. Na je tour kun je een spelletje menselijke honden verstoppertje spelen, proberen de honden te ontwijken en een plekje te vinden om je te verstoppen in het Morani Information Centre. Een geweldige manier om te communiceren, een beetje oefening te krijgen voor jou en de honden en om te helpen bij hun training.

Alleen ochtendbezoek: 08u30, maximale groepsgrootte 6, minimum leeftijd 12 jaar. Gesloten teen schoenen aanbevolen. In het geval dat de honden worden ingezet zullen wij geld terugbetalen of proberen de activiteit opnieuw in te plannen. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Lion Tracking

Verschillende leeuwen op de serre zijn uitgerust met radiokragen, en je kunt leren hoe je ze kunt volgen met de onderzoekers met een speciaal volgapparaat. Wanneer u een trots lokaliseert, leert u hoe u de individuen kunt identificeren door inkepingen op hun oren, snorharen patronen en andere onderscheidende tekens. Alle gegevens worden doorgegeven aan het Ol Pejeta Ecological Monitoring team om deze prachtige roofdieren verder te begrijpen. Gasten blijven te allen tijde in de auto.

Ochtendactiviteit: 06u30 en middagbezoek: 15u30 — duur ca. 2uur, maximaal 6 personen. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Horse riding with rhinos: Endangered Species Enclosure

De kans om te rijden tussen de bedreigde soorten, waaronder de noordelijke witte neushoorns, is een unieke ervaring. Dit roofdiervrije gebied is geweldig om te paard te verkennen, met de kans om ook verschillende andere bedreigde soorten tegen te komen, zoals de zuidelijke witte neushoorns, Grevy's zebra of Jackson's hartebeest.

Ochtendrit: 10u00 of middagrit: 15u00 — duur ongeveer 1 uur. Manege hoeden en tack worden verstrekt. Rijders moeten geschikt schoeisel, lange broeken en mouwen dragen. Maximaal 9 renners in een groep. De ritten staan alleen open voor ervaren ruiters en een bewijs van rijvaardigheid is vereist bij het reserveren; bezoekers die geacht worden onvoldoende rijvaardigheid te hebben, mogen deze activiteit om veiligheidsredenen niet ondernemen. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Cultural and Community visits

Het personeel van het Ol Pejeta Bush Camp is afkomstig uit de gemeenschappen rondom het conservatorium en staat altijd klaar om hun cultuur en geschiedenis te delen. Zie uit de eerste hand hoe deze gemeenschappen profiteren van het behoud, bezoek aan agrarische projecten zoals wateropvang en boomkwekerijen, of het Jiko Energy Project om het gebruik van brandhout te verminderen. Tijdens de periode op weekdagen is het ook mogelijk om een lokale school te bezoeken.

Bezoek: 10h30-12h30 - pre-boeking aanbevolen. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Visits to Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary

Het Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is volledig opgenomen in het Ol Pejeta Conservancy en blijft de enige plek in Kenia waar deze zeer bedreigde soort te zien is. Meer dan 40 chimpansees die gered zijn uit de bush-vleesindustrie leven in troepen aan weerszijden van de rivier de Ewaso Nyiro, in een project dat gericht is op het behoud van chimpansees en hun leefgebieden door middel van openbaar onderwijs. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Junior Ranger Programme

Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Ben je klaar om lid te worden van het Ol Pejeta Team? Word een Ol Pejeta Junior Ranger door een van onze spannende Junior Ranger Packs aan te schaffen met een activiteitenboekje, een doos kleurpotloden en vijf stickers allemaal in een erg coole Ol Pejeta tas. Terwijl je door het Conservancy reist, is het idee om alle vragen en spelletjes in het boekje te doorlopen. Aan het einde van uw reis wacht het Toerisme Team van Morani Information Centre u op en vraagt u om de officiële ranger eed te herhalen, alvorens u een ranger hoed, een certificaat en een erepeld te presenteren. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Running with the rangers

Houd je fitnessniveau omhoog terwijl je op safari bent door lid te worden van de Ol Pejeta Conservancy rangers op hun vroege ochtend run. Ze doen dit dagelijks om fit te blijven, en we kunnen ervoor zorgen dat onze gasten zich bij hen voegen en genieten van de kans om daarna een kopje koffie met hen te drinken om meer te weten te komen over hun werk om de dieren op de serre veilig te houden. Een leuke en lonende manier om je dag te beginnen!

Beschikbaar op maandag en woensdag om 07u00, maximum 6 personen, minimum leeftijd 12 jaar. Er zijn geschikte hardloopschoenen nodig, evenals de mogelijkheid om minimaal 5 km te lopen zonder te stoppen. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Gym in the wild

Naar de sportschool gaan zal nooit meer hetzelfde zijn na het proberen in het wild! In deze lessen van een uur zult u genieten van een aantal functionele fitness die kracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit, behendigheid en flexibiliteit omvat, maar zal worden geschaald naar uw fitnessniveau en vermogen.

Open maandag en donderdag. Sessies beschikbaar op het uur van 10u00 tot 16u00. Moet van tevoren reserveren. Maximaal 10 personen in een klas. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Cycling Safaris

Bent u een fietsliefhebber op zoek naar een unieke rit? Kijk dan niet verder! We bieden een wekelijkse rit van 84km van Nanyuki naar Mpala Research Centre en terug, inclusief een tussenstop voor de lunch bij de Big Rock en wat niet-technisch rotsklimmen.

Ververtrekt elke zondag met de auto van Ol Pejeta naar Nanyuki om 9u00 en keert terug om 17u00. Fietsen en helmen worden verstrekt. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Nanyuki Market Day

Ga naar het nabijgelegen marktstadje Nanyuki met personeel van het Ol Pejeta Bush Camp om de enorme openluchtmarkt van Mutumba te bezoeken. Neem de benodigdheden van de week voor het kamp op en geniet van de drukte voordat u naar het lokale restaurant Mulima View gaat voor een traditionele nyama choma lunch — geroosterde geit, maïsmeel ugali en lokale groenten. Terug naar het kamp in het midden van de middag op tijd voor een middagactiviteit als u dat wenst.

Beschikbaar op woensdag en zaterdag. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Wildlife – Livestock Integration

Ol Pejeta hanteert een uniek integratiemodel in het wild levende vee; het balanceren van meer dan 6000 runderen met behoud. Tijdens de activiteit leren de gasten over het creëren van biodiversiteitshotspots en helpen ze een van de roofdieren bestendige “boma” van het conservatorium te verplaatsen of helpen bij een veesproeirace.

Ochtendactiviteit: 9h00 duur van 2 uur. Gesloten schoenen aanbevolen. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Horse riding in the Conservancy

Draag meer herinneringen naar huis door te paardrijden over de Ol Pejeta vlaktes. Je rijdt door de omheining van bedreigde diersoorten, dan de poort naar de Ol Pejeta vlakten en naar het neushoornmonument, de rustplaats van Soedan. Paardrijden geeft je een uniek perspectief op het landschap en stelt je in staat dichter bij het wild te komen dan in een safarivoertuig. U zult een gevoel van rustige isolatie voelen temidden van het uitgestrekte landschap van het Ol Pejeta Conservancy. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de ervaring van de ruiter kan er een duik in de Pelican Dam.

Ochtendrit: 8u00-10u00 of middagrit: 14u00 — 16u00 — duur ongeveer 2 uur. Manege hoeden en tack worden verstrekt. Rijders moeten geschikt schoeisel, lange broeken en mouwen dragen. Maximaal 9 renners in een groep. De ritten staan alleen open voor ervaren ruiters en een bewijs van rijvaardigheid is vereist bij het reserveren; klanten die geacht worden onvoldoende rijvaardigheid te hebben, zullen om veiligheidsredenen deze activiteit niet mogen uitvoeren. (Tegen een meerprijs)

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Ol Pejeta Bush Camp

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen