WeTu Analytics

Huab Lodge

Guided Morning Walks

Vroege ochtendwandeling: Aangeboden voor of na het ontbijt, de beste tijd om deze wandelingen te maken is voordat de zon zijn hoogtepunt bereikt, omdat zelfs in de winter de temperaturen overdag tot 30 graden kunnen stijgen en de meeste dieren liever onderdak vinden tijdens die tijd van de dag. Langere wandelroutes voor de installateur, of meer avontuurlijke gast, kunnen echter worden aangeboden.

Toon meer
Toon minder

Scenic Drive

Scenic en/of Sun-downer Drive: Een rit wordt aangeboden in een game viewervoertuig, die na het ontbijt de lodge verlaat om het natuurreservaat en de schoonheid van de ochtend te verkennen.

In de late namiddag wordt nog een rit aangeboden, waarbij je geniet van de prachtige Namibische zonsondergang, natuurlijk samen met de verplichte sun-downer!

Toon meer
Toon minder

Star Gazing

Sterrenkijken hoeft niet alleen na het eten te zijn: soms kun je Saturnus, Venus of Jupiter en zijn manen het beste bekijken, voor zonsopgang.

Toon meer
Toon minder

Birding and Photography

In de loop der jaren is Huab Lodge, gelegen in habitats waar verschillende endemische of bijna endemische Namibische vogelsoorten voorkomen, een 'Mekka' geworden voor zowel vogelaars als fotografen.

Onder de 210 vogelsoorten heeft het gebied 9 van de endemische woestijnvogelsoorten, waaronder; Hartlaub-spoorvogels, Rüppel's papegaai, Southern Violet houthop, Monteiro's neushoornvogel, karpermees, Barecheeked babbler, Damara rockrunner en witstaartklauwier.

Eind september arriveert de bijeneter van Madagaskar om te broeden in Namibië en blijft tot half april, terwijl de violet-gesteunde spreeuw, tortelduifjes met roze gezicht, en de luidruchtige babbler met blote wangen het hele jaar door vanuit lodge zelf te zien zijn. Bij zonsondergang staan bezoekers die genieten van een sundowner in het hoofdgebouw ook een heel bijzondere verrassing te wachten!

Er zijn ook veel zoogdieren- en reptielensoorten die van bijzonder belang zijn in de semi-woestijnomgeving van Huab Lodge.

Toon meer
Toon minder

Ephemeral River Drive in surge of desert elephants

Deze activiteit van de hele dag begint met een snelle koffie van 07.00 uur voor vertrek. Vanuit de lodge vertrekt u in de richting van de kortstondige Huab-rivier, langs Khorixas, naar het versteende bos waar grote boomstammen gedurende miljoenen jaren „in steen zijn veranderd”. Onderweg onder een enorme zandstenen berg wordt een verpakt ontbijt genoten, vanwaar de reis doorgaat naar de Huab-rivier. Nadat we de Huab zijn geworden, stoppen we voor een snack halverwege de ochtend langs een van de zijrivieren en bespreken we de plannen voor de dag.

Met hekken die voor het grootste deel zijn verwijderd in het Damaraland-gebied, is de aan de woestijn aangepaste olifant vrij om door het hele gebied te dwalen en zal de ochtend worden besteed aan het verkennen van zowel de Huab- als de Aba-Huab-rivieren, op zoek naar deze prachtige behemoths.
Tijdens de lunch vinden we een schaduwrijke plek om te stoppen en een hapje te eten, voordat we beginnen met de langzame meander terug naar de lodge, onderweg stoppen op een aantal ongebruikelijke en unieke locaties, met als doel terug te keren naar de lodge voor zonsondergang.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Huab Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen