WeTu Analytics

Huab Lodge

Guided Morning Walks

Deze wandelingen worden zowel voor als na het ontbijt aangeboden. De beste tijd om deze wandelingen te maken is voordat de zon haar hoogtepunt bereikt, want zelfs in de winter kan de temperatuur overdag oplopen tot 30 graden en de meeste dieren zoeken liever op dat moment van de dag beschutting. Langere wandelroutes voor de fittere of meer avontuurlijke gast kunnen wel worden aangeboden.

Toon meer
Toon minder

Scenic Drive, either AM or PM

Er wordt een rit aangeboden in een game viewer-voertuig, waarbij u na het ontbijt de lodge verlaat om het natuurreservaat en de schoonheid van de ochtend te verkennen.

In de late namiddag wordt nog een rit aangeboden, waarbij u geniet van de prachtige Namibische zonsondergang, en natuurlijk de verplichte zonsondergang!

Toon meer
Toon minder

Star Gazing

Sterrenkijken hoeft niet alleen na het eten te zijn: soms kun je Saturnus, Venus of Jupiter en zijn manen het beste bekijken, voor zonsopgang.

Toon meer
Toon minder

Birding and Photography

In de loop der jaren is Huab Lodge, gelegen in habitats waar verschillende endemische of bijna endemische Namibische vogelsoorten voorkomen, een 'Mekka' geworden voor zowel vogelaars als fotografen.

Onder de 210 vogelsoorten heeft het gebied 9 van de endemische woestijnvogelsoorten, waaronder; Hartlaub-spoorvogels, Rüppel's papegaai, Southern Violet houthop, Monteiro's neushoornvogel, karpermees, Barecheeked babbler, Damara rockrunner en witstaartklauwier.

Eind september arriveert de bijeneter van Madagaskar om te broeden in Namibië en blijft tot half april, terwijl de violet-gesteunde spreeuw, tortelduifjes met roze gezicht, en de luidruchtige babbler met blote wangen het hele jaar door vanuit lodge zelf te zien zijn. Bij zonsondergang staan bezoekers die genieten van een sundowner in het hoofdgebouw ook een heel bijzondere verrassing te wachten!

Er zijn ook veel zoogdieren- en reptielensoorten die van bijzonder belang zijn in de semi-woestijnomgeving van Huab Lodge.

Toon meer
Toon minder

Full Day Ephemeral River Drive

Deze activiteit van een hele dag begint met een snelle koffie om 7.00 uur voor vertrek. Omdat in het Damaraland-gebied grotendeels hekken zijn verwijderd, kunnen de olifanten die zich aanpassen aan de woestijn vrij rondlopen in het hele gebied en de ochtend wordt besteed aan het verkennen van zowel de Huab- als de Aba-Huab-rivieren, op zoek naar deze prachtige kolossen.

Tijdens de lunch vinden we een schaduwrijke plek om te stoppen en een hapje te eten, voordat we beginnen aan de langzame terugtocht naar de lodge, onderweg stoppen we op een aantal ongebruikelijke en unieke locaties, met als doel om voor zonsondergang terug te keren naar de lodge.

Toon meer
Toon minder

Half Day Ephemeral River Drive

We vertrekken vanuit de Lodge op een vooraf afgesproken tijdstip en gaan de droge Huab-rivierbedding in. We zullen een ontspannen reis maken, slingerend langs de kortstondige rivier, op zoek naar de bijna endemische vogelsoorten en flora en fauna. Misschien zullen we zelfs de illusieve aan de woestijn aangepaste olifanten spotten, waarvoor het Damaraland-gebied wereldberoemd is.

We hebben voldoende mogelijkheden om te genieten van het prachtige landschap, onze benen te strekken en te verkennen, voordat we rond 12.30 uur terugkeren naar de lodge.

Toon meer
Toon minder

Half Day Bushman Paintings and German war graves

Naar het oosten, weg van de vallei van de Huab-rivier, naar de naburige boerderij waar voorbeelden zijn van San kunst en rotstekeningen. Damaraland wordt al meer dan 2000 jaar bewoond door inheemse stammen en deze excursie biedt een interessante kijk op zowel de oude als de moderne geschiedenis van Namibië.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Huab Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen