WeTu Analytics

Zambezi Queen by Mantis

Water-based game viewing

Aan boord blijven van de Zambezi Queen is alsof je op een permanent speelvoertuig zit, maar met een veel hogere comfortfactor. Gelegen in het hart van de Chobe regio met toegang tot de riviervoorgevel van het Chobe National Park, bieden we ook game drives op waterbasis per tender boot, zodat u de enorme diversiteit en concentratie van wilde dieren nog dichterbij kunt ervaren.

Game viewing op de Chobe River is op zijn meest uitzonderlijke van maart tot november, wanneer het weer droger is en de dieren mobieler zijn als ze op zoek zijn naar voedsel en water. Zomer en lente bieden echter ook unieke mogelijkheden, terwijl je ziet hoe het landschap na de eerste regens van het seizoen tot leven komt. Vang enorme kuddes olifant in het oog als ze over het water zwemmen, evenals buffels, leeuw, krokodil, lechwe, puku, giraffe, zebra, sable, kudu en af en toe luipaard als ze zich verzamelen om hun dorst te lessen bij het besproeien van gaten. Naast het dierenleven, zie je ook een enorme verscheidenheid aan vogel- en plantenleven als je luistert naar de geluiden van een nijlpaard dat gromt en de zoete geur van Afrikaans gras inademt.

De Chobe staat bekend als een fotograaf paradijs en voor goede reden. Het zachte vroege ochtendlicht en de zonsondergangen in de schemering, gecombineerd met opvallend dierengedrag, zorgen voor dramatische en ongewone fotomogelijkheden. Vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen en een hoed te dragen, want de temperaturen kunnen meer dan 40 graden Celsius bereiken. Je moet ook een jas meenemen voor de koudere temperaturen in de vroege ochtenden en's avonds.

Geniet van het ultieme in het bekijken van safari decadentie terwijl je geniet van een drankje en cruise langs de rivier in een van de meest uiteenlopende ecosystemen op de planeet.

Toon meer
Toon minder

Fishing

Geen enkele reis naar de Chobe is compleet zonder je hand te proberen op een vissafari waar je, als je geluk hebt, zelfs een tijgervis kunt vangen. Een van de grootste vechtvissen ter wereld, de tijgervis is de meest gewilde prijs van deze wateren en staat bekend om zijn woeste geest. Het gaat echter niet allemaal om tijgervissen. U kunt ook een van de vele brasemsoorten haken, Afrikaanse snoek, tilapia, meerval of bovenste Zambezi geelvissen als u meer dan 100 km van de Chobe en Zambezi rivieren, evenals het kronkelende Kasai Kanaal en de spannende Chobe en Mambova stroomversnellingen.

Wij bieden zowel conventionele uitrusting als vliegvisuitrusting voor onze vissafari's, omdat we weten dat het gebied wereldwijd bekend staat om zijn vliegvissen. Wij leveren hengels, vliegen, kunstaas, lijnen, leiders en rollen en alle apparatuur is inbegrepen in ons tarief.

Door onze unieke locatie bieden wij het hele jaar door uitstekende vissafari's — van de jaarlijkse overstromingen vanaf maart tot de voederrazernij in de wintermaanden. Onze goed geïnformeerde gidsen, de tackle en het aas die we leveren, evenals de goed gevulde koelboxen maken vissen in Afrika een ervaring om te onthouden. Land een acht pounder of meer en verdien jarenlang opscheprechten, terwijl je geniet van een visreis die ongeëvenaard is.

Toon meer
Toon minder

Birding

Met meer dan 450 soorten, een mix van terreinen en een dramatische Afrikaanse achtergrond, is de Chobe River de perfecte setting voor een zeer lonende vogelspotsafari. Het vogelseizoen begint in september, wanneer de eerste migranten arriveren, waardoor de vogelpopulatie soms met 20% wordt verhoogd ten opzichte van de wintermaanden. Van december tot maart is het vogelleven op de Chobe extreem druk en het kleurrijke kweekverenkleed dat tentoongesteld wordt is een buitengewoon gezicht.

Ervaren vogelders en zelfs enthousiaste amateurs zullen genieten van het spotten van verschillende vogels zoals Afrikaanse skimmers, rotspratincoles en de Afrikaanse vinfoot, hetzij door hun verrekijker of met het blote oog. Met toegang tot uw eigen deskundige gids en tedere boot kunt u vele uren doorbrengen op uw vogelsafari, ook kijken naar vee-reigers, visarenden, open ooievaars, minder gestreepte zwaluwen, bonte ijsvogels en de opvallende karmijnbijeneter. De langzame drift van de tedere boot zorgt ervoor dat u de rustige stilte niet zult verstoren en ook dicht bij de vogels kunt komen en hun fascinerende gedrag kunt observeren.

Ga geduldig zitten en absorbeer de schoonheid om je heen en binnenkort word je beloond met een unieke waarneming die je wilt fotograferen. Omdat je toegang hebt tot het Chobe National Park en de wetlands van Caprivi, krijg je een breed scala aan soorten die je misschien nog nooit gezien hebt. De duidelijke geluiden van de roep van een Afrikaanse visarend vermengd met de grunt van nijlpaarden zullen lang bij je blijven nadat je Chobe River vogelspotsafari voorbij is.

Toon meer
Toon minder

Photo safaris

Ononderbroken toegang tot wilde dieren. Absolute stilte. Gouden licht. De Chobe River is een onvergetelijke fotografische safaribestemming, en een van de hotspots van de wildfotografen in Afrika. Om u te helpen dat perfecte moment vast te leggen, zijn onze op maat ontworpen fotografische safariboten op aanvraag beschikbaar voor 6 klanten in individuele fotostoelen. De boot bevat speciaal ontworpen draaistoelen die u meer stabiliteit en 360 graden uitzicht bieden voor een breder scala aan onderwerpen. Elke stoel is uitgerust met een montage voor alle soorten spiegelreflexcamera's en je krijgt je eigen ervaren safariegids die je helpt bij het vinden van die perfecte foto.

Neem je eigen fotografische apparatuur mee omdat we dit niet leveren - de optimale lens is een 80 - 400 mm zoom. Omdat dit een safari op waterbasis is, kun je unieke foto's maken in een veilige omgeving, de dieren bekijken in het Chobe National Park omringd door dat magische gouden licht waar Afrika bekend om staat. In de wintermaanden wordt's ochtends thee en koffie aangeboden en's middags worden er frisdranken, lokale bieren en wijnen geserveerd. Lichte snacks worden ook geserveerd tijdens uw excursie, waardoor u een fotografische ervaring krijgt die ook puur comfort gaat.

Vertrektijden zijn vroeg in de ochtend en laat in de middag en de safari duurt drie uur. Laat het ons weten op het moment van het boeken van uw vakantie als u gebruik wilt maken van onze aangepaste fotografische safariboot. Leg uw verblijf vast met adembenemende foto's van het unieke Afrikaanse landschap en de wilde dieren die u omringen.

Toon meer
Toon minder

Cultural tours

Een van de beste manieren om meer te weten te komen over een land is door zijn cultuur te ervaren. Een rondleiding door het dorp aan boord van de Zambezi Queen brengt u per tedere boot naar een lokaal Namibisch dorp genaamd Ijambwe, gelegen aan de uiterwaarden van het oosten van Caprivi. Ontmoet dorpsoudsten en lokale bewoners en krijg een beter inzicht in hoe de bewoners van dit 100 jaar oude dorp wonen, inclusief hun dagelijkse uitdagingen en tradities.

Draag een grote zonnehoed en breng zonnelotion aan, neem een fles water mee en draag comfortabele schoenen. Je begint met het maken van een langzame, niet-inspannende maar zanderige wandeling door het dorp als je een paar foto's maakt en de Headman van het dorp en zijn kinderen ontmoet. De mannen van het dorp vissen ofwel om maaltijden te verzorgen voor hun gezinnen, terwijl de vrouwen en jongere kinderen de klusjes uitvoeren en handgemaakte ambachten produceren. Pak een geweven mand, kralen sieraden of een gesneden houten dier als herinnering aan uw reis. De verkoop van deze ambachten zorgt ervoor dat dorpsbewoners hun brood verdienen. Als u de kinderen van het dorp geschenken wilt geven, breng dan schoolbriefpapier, boeken of kleding mee — alles zal zeer gewaardeerd worden. Geniet ten slotte van een vertoning van traditionele dansen en zingen aan het einde en doe mee aan het plezier!

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Zambezi Queen by Mantis

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen