WeTu Analytics

Karen Blixen Camp

Game drives

Karen Blixen Camp nodigt onze gasten uit voor game drives binnen het Mara North Conservancy voor de meest exclusieve en private safari ervaring. Bezoek de Leopard Gorge, een vitaal kinderdagverblijf voor leeuwen, cheeta's en luipaarden, beroemd gemaakt door BBC's Big Cat Diary.

Gasten van Karen Blixen Camp kunnen genieten van gamestritten in de vroege ochtend, middaggame drives, hele dag game drives en spannende nachtgame drives in het Mara North Conservancy. We raden u aan om de noordelijke gang van ons serre gebied te verkennen met de majestueuze Lemek Hills; een zeer belangrijk toevluchtsoord speciaal voor een stel bedreigde Afrikaanse wilde honden.

Tijdens het migratieseizoen (of op aanvraag) worden gasten de mogelijkheid geboden om te gaan voor een volledige dag game drive naar het Masai Mara National Reserve of de Mara Triangle om een kans te hebben om de duizenden gnoes en zebra's over de rivier de Mara te zien. Houd er rekening mee dat de extra kosten voor het park zijn.

Voor de ultieme safari-ervaring gebruikt Karen Blixen Camp open Toyota Land Cruisers als onze favoriete safarivoertuigen. Game-drives worden uitgevoerd met een zeer ervaren chauffeursgids die zich inzet om zijn of haar kennis over het gedrag van wilde dieren en de complexiteit van het Mara Ecosysteem te delen. Niet meer dan zes gasten in elk spel voertuig zorgen voor de meest comfortabele ervaring met aandacht voor de wilde dieren van elke bezoeker. Game rijden op Karen Blixen Camp is een uitstekende safari-ervaring.

Toon meer
Toon minder

Bush walk

Game wandelingen zijn ernstige zaken als je zal lopen midden in het grote spel land. Ga dicht bij de machtige termieten heuvels staan. Probeer en krijgen een dicht bij de overvloed aan eenvoudige games bewonen de savanne, kijken naar je met timide nieuwsgierigheid als je langzaam nadert hen.

Game wandelen is een geweldige ervaring. Het geeft je een intens gevoel van de grootheid en het verbazingwekkende Masai Mara Ecosysteem. Loop bijna rustig door de diverse arrays van grassen en geniet van de frisse geur van de vlaktes en de stekelige hitte van de zon.

We zullen het spel volgen en proberen dicht bij te komen als giraffen, gnoes, zebra's, topis, Grant's gazelles, Thompson's gazelles, gele bavianen en Kirks dikdik. Het leren over deze fascinerende dieren en het begrijpen van de zeer unieke gedrags- en anatomische aanpassingen helpt hen in hun rol in de Mara-ecologie te passen. Om veiligheidsredenen vermijden we elk contact met de grote vijf als de olifanten, buffels of een van de grote kat roofdieren.

Toon meer
Toon minder

Birding

Vogelspotten is een belangrijk en interessant element van elke game drive en met meer dan 550 vogelsoorten in de Masai Mara, endemische vogelsoorten in Oost-Afrika, is het kijken naar het gedrag van vogels echt een avontuur op zich.

Neem de tijd om te genieten van het vogelleven van de Masai Mara. Vogels zijn een belangrijk onderdeel van het Masai Mara Ecosysteem. Je kunt veel verschillende soorten verwachten, van de grotere kranen en bustards tot de kleurrijke rollen en bijeneters.

Men kan ook genieten van het rijke vogelleven rond het kamp. De schaduwrijke bomen en struiken in de tuin zorgen voor een mooie vogelhabitat die het hele jaar door vogels aantrekt. De vogels rond het kamp zijn gewend aan mensen en dit maakt het bekijken van dichtbij makkelijker dan buiten in het veld.

De combinatie van de rivieromgeving die watervogels aantrekt zoals hamerkops, reigers, ganzen en zandpipers en de schaduwrijke tuin die een toevluchtsoord is voor paarse grenadiers, wevers, spreeuwen, muisvogels, witgebrobin-chats, roetachtige chats en scharlakenborige zonnevogels maakt Karen Blixen Camp de ideale plek om geniet van het wonder van de Keniaanse ornithologie.

Toon meer
Toon minder

Balloon safari

Er gaat niets boven vliegen boven de prachtige Afrikaanse Savannah in een Hete Luchtballon; de natuur op zijn best zien vanuit vogelperspectief is onvoorstelbaar. Totdat je het echt hebt geprobeerd.

Het spannende avontuur begint als de eerste roze lichtstralen worden gezien aan de hemel. Terwijl het stille opblaassysteem de ballon vult met hete lucht, zal de kapitein u vragen om in de mand te klimmen, opgehangen onder de ballon.

Je angst zal worden vervangen door een stormloop van adrenaline en opwinding als de ballon stil van de grond stijgt en de Masai Mara zal wegvallen onder je voeten en een geheel nieuw en verbazingwekkend uitzicht verschijnt met kuddes olifanten die onder je wankelen.

Na een uur van fascinerende langzame ballonvaart, zult u landen en een uitgebreid champagneontbijt te midden van de bush wacht u op u. Dit is echt een magische en onvergetelijke safari ervaring.

Toon meer
Toon minder

Community visits

Ervaar hoe de Masai mensen midden in de bush leven met zebra's die grazen en leeuwen die net buiten hun huis brullen en leer hun cultuur en gewoonten kennen tijdens een bezoek aan het traditionele Maasai dorp, de lokale basisschool of de drukke marktdag.

De meerderheid van de Maasai beoefent nog steeds hun traditionele manier van leven en leeft als herders met vee in het middelpunt van hun cultuur en sociale leven. Ze zijn erg trots om gasten te verwelkomen en te vertellen over hun dagelijks leven in de bush.

Karen Blixen Camp ondersteunt de lokale Maasai-gemeenschap en gasten kunnen een bezoek brengen aan het Mararienda Village, de lokale basisschool en de drukke Maasai-markt.

Toon meer
Toon minder

Kikao Conference Centre

Een unieke op maat gemaakte conferentietent gelegen in het Karen Blixen kamp, gelegen aan de oevers van de rivier de Mara en is zeer geschikt voor vergaderingen en evenementen met uitgebreide faciliteiten en een breed scala aan eetgelegenheden, waaronder bush dining.

Het Kikao Centre biedt plaats aan maximaal 60 personen in theaterstijl. Het is volledig uitgerust met alle benodigde vergaderapparatuur zoals LCD-projector, groot scherm aan de muur, White Boards en briefpapier. Het is ook geschikt voor 40 personen in een bestuurskamer of een klaslokaal.

Toon meer
Toon minder

Bush wedding

Vier uw bruiloft in Karen Blixen Camp met een romantische ceremonie gehouden in de indrukwekkende Masai Mara savanne en geniet van een privédiner met uitzicht op de rivier de Mara.

De bruiloft in Karen Blixen Camp is echt een romantische ervaring voor de twee die hun liefde willen vieren met familie en vrienden te midden van de prachtige Masai Mara.

Aankomst op het kamp, ervaar spannende game drives, perfect ingestelde lunches, ontspan aan het prachtige zwembad en geniet van gezellige “voor het diner drankjes” bij de open haard onder de Afrikaanse sterrennacht.


Op de dag voor de bruiloft worden de bruid en haar dienstmeisjes verwend met wellnessbehandelingen voordat ze naar de vlakten van Mara rijden waar de bruidegom en het feest wacht samen met de districtscommissaris van Narok die de ceremonie zal uitvoeren.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Karen Blixen Camp

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen