WeTu Analytics

Wilderness Kalahari Plains

Plaats: Gelegen op een immense pan, ligt Wilderness Kalahari Plains in een afgelegen hoek van het Central Kalahari Game Reserve (CKGR) — op 52.000 vierkante kilometer (20.077 vierkante mijl), groter dan België. Een plek die bekend staat om zijn enorme kuddes antilopen, gevolgd door talloze roofdieren, waaronder de legendarische Kalahari-leeuwen met zwarte manen en pittige honingdassen. Gelegen in de Kalahari-woestijn in centraal Botswana, is dit reservaat het grootste beschermde gebied van het land en een van de grootste ter wereld. Het biedt enkele van de beste zomerse wilde dieren in Afrika. Gamedrives ontsluiten natuurschatten, terwijl respectvolle culturele ervaringen van San inzicht bieden in hun unieke gebruiken en tradities.

Dieren in het wild: Het hele jaar door zijn er gezonde populaties in het gebied aanwezig, maar met de komst van de zomerregens komt de woestijn tot leven. Een overvloed aan wild uit de vlakten, zoals springbokken en gemsbokken, komen in hun honderden samen om te grazen, gevolgd door leeuwen, een van de hoogste concentraties cheeta's in Zuidelijk Afrika, en luipaarden. In de winter is de Kalahari een typische woestijn. Algemeen wild is nog steeds gemakkelijk te zien, van vleeseters tot gnoes, rode hartebeesten en steenbokken; maar ook kleinere roofdieren zoals jakhalzen met zwarte rug, Kaapvossen, honingdassen en talloze mangoesten. Er zijn ongeveer 220 vogelsoorten geregistreerd.

Accommodatie: Acht tenten met eigen badkamer (waaronder een familie-eenheid) hebben elk een slaapplatform op het dak van waaruit u kunt genieten van de eindeloze horizonten en de prachtige nachtelijke hemel. Het kamp, inclusief het hoofdgedeelte met zwembad en dek, biedt een weids, weids uitzicht over de Kalahari. Zonne-energie zorgt voor alle elektriciteit en warm water in het kamp, met innovatieve geïsoleerde canvaswanden en daken die ervoor zorgen dat de temperaturen binnen aangenaam blijven. Gezonde populaties in het wild zijn het hele jaar door aanwezig, velen gezien vanuit uitkijkpunten in het kamp.

Doel: Wilderness Kalahari Plains is betrokken bij een aantal natuurbeschermingsinitiatieven, waaronder onderzoek naar Afrikaanse wilde honden, en werkt nauw samen met lokale gemeenschappen.

Unieke verkoopargumenten

Uitstekende toegang tot het uitgestrekte en bijna ontoegankelijke Central Kalahari Game Reserve, evenals de beroemde Deception Valley, waar aan de dorre aangepaste wilde dieren en speciale soorten zoals leeuwen met zwarte manen, cheeta's, honingdassen, oryx en springbokken te zien zijn
Vooral productief in het zomerseizoen, terwijl de typische semi-aride Kalahari-scènes in het droge winterseizoen ervoor zorgen dat dieren gemakkelijker kunnen worden gespot door dunner wordende grassen en aan de waterpoelen, waar dieren gedwongen worden te drinken
Ervaar de traditionele cultuur en gebruiken van San op een respectvolle en authentieke manier

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Kalahari Plains

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen