WeTu Analytics

Wilderness Kalahari Plains

Wilderness Kalahari Plains – Game Drives *

Twee keer per dag gamedrives of excursies van een hele dag vinden plaats in open 4x4-voertuigen, en zijn gericht op de seizoensbewegingen van de dieren in het wild. De Central Kalahari is een uitgestrekte uitgestrektheid van met struikgewas bedekte fossiele duinen tussen oude riviervalleien. Tijdens de regen (november tot april) komt de woestijn tot leven, met enorme kuddes vlakteswild gevolgd door roofdieren groot en klein, wat resulteert in enkele van de beste zomerse wilde dieren in Botswana. Waarnemingen zijn goed rond Kalahari Plains zelf, vooral springbok, giraffen, gemsbok, rode hartebeest en steenbok, evenals roofdieren zoals leeuwen, cheeta's, luipaarden, bruine hyaena's en karacal voor de gelukkigen. Kleine roofdieren variëren van jakhalzen met zwarte rug, stokstaartjes (suricaten), Kaapvossen, honingdas en een dozijn mangoestsoorten.

* Omdat het kamp zich in een nationaal park bevindt, houden we ons aan de voorschriften van het Department of Wildlife and National Parks die off-road rijden en nachtelijk rijden beperken.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Kalahari Plains – San Cultural Walk

Een interpretatieve, begeleide wandeling onder leiding van kampmedewerkers die afstammelingen zijn van de San, geeft inzicht in hun traditionele levensstijl door middel van kleding, activiteiten en een korte wandeling (800 meter) in het directe kampeergebied.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Kalahari Plains – Guided Nature Walks *

Naast de San Cultural Walk worden er begeleide natuurwandelingen aangeboden. Deze activiteit duurt ongeveer anderhalf uur, verlaat het kamp net voor zonsopgang en beweegt naar een van de pannen in het gebied voor een meer persoonlijke focus op de fauna en flora. De Kalahari is typisch een systeem van het droge woestijntype, wanneer het bekijken van wild zich verplaatst naar de begroeide duingordel en pansystemen rond de versteende valleien: de meeste antilopen bewegen zich in het struikgewas om zich te voeden met kleine struiken en knollen.

* Seizoensgebonden en afhankelijk van de beschikbaarheid van een gekwalificeerde wandelgids

Toon meer
Toon minder

Wilderness Kalahari Plains – Sleep Under The Stars

Slaap uit onder de sterrenhemel van de Kalahari en laat je meeslepen in een tevreden slaap door de geluiden van Afrika op het privédak van je tent.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Kalahari Plains – Stargazing

De Kalahari staat bekend om zijn heldere nachtelijke hemel, en zonder lichtvervuiling is het de ideale plek om de ongelooflijke formaties van de sterren en planeten te bekijken. Het is bekend dat onze gidsen zich bezighouden met astronomie en nemen je mee op een tour door de sterrenbeelden.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Kalahari Plains

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen