WeTu Analytics

Wilderness Magashi

Plaats: Wilderness Magashi ligt op het schiereiland Magashi en kijkt uit over het schilderachtige Rwanyakazinga-meer, richting het Mutumba-gebergte in het westen. Het huis van Wilderness Magashi bestaat uit 6.000 hectare (14.826 hectare) Akagera National Park voor exclusief gebruik, net als Rwanda zelf, een wonderbaarlijk verhaal over overleven en herstel. Akagera, gelegen in het noordoosten van het land, werd verwoest door de genocide van 1994 en de gevolgen daarvan, met een toename van stroperij en repatrianten die zich met hun vee op parkgrond vestigden. In de afgelopen tien jaar is het park aanzienlijk gerehabiliteerd en biedt vandaag de dag een van de meest opwindende safari-ervaringen in Afrika.

Dieren in het wild: Akagera wemelt van het wild op de vlakten en heeft nu ook een gezonde populatie leeuwen, die in 2015 opnieuw in het park zijn geïntroduceerd na een afwezigheid van 20 jaar. De zwarte neushoorn werd in 2017 opnieuw geïntroduceerd en de witte neushoorn in 2021. Gasten hebben de mogelijkheid om een scala aan wilde dieren te zien tijdens vakkundig begeleide gamedrives en boottochten. Aan de westkant van het schiereiland grazen vaak waterbokken, impala's en wrattenzwijn, terwijl op de oostelijke flank land vaak langs de oever van het meer loopt. De kust zelf biedt uitzicht op nijlpaarden, grote krokodillen en kans op olifantenstieren. Andere waarnemingen zijn onder meer buffels, giraffen, gevlekte hyaena, zebra, topi, roan en eland — en vaak zelfs het anders ongrijpbare luipaard. Het park heeft maar liefst 520 soorten vogels.

Accommodatie: De intieme, ontspannen sfeer van het kamp is van harte welkom na een verblijf in de bruisende hoofdstad Kigali of na een spannende gorillatocht in Volcanoes National Park. Aardse tinten met een vleugje roze overheersen, net als echte Rwandese gastvrijheid. Zes ruime en luchtige accommodaties in tenten bieden een ononderbroken uitzicht over het Rwanyakazingameer. Het hoofdgedeelte bestaat uit een luxe lounge en eetkamer, bar en zwembad, evenals een groot uitkijkdek met gezellige vuurkorf. Het warme en gastvrije personeel van Wilderness Magashi deelt graag hun traditionele Kugisha-avondmaal met gasten, vergezeld van liederen en verhalen over het hoeden van vee.

Doel: Wilderness Magashi werd opgericht in samenwerking met de Rwanda Development Board (RDB) en African Parks en bevestigt onze toewijding aan baanbrekend duurzaam en authentiek natuurbeschermingstoerisme in Rwanda. Ons belangrijkste doel hier is om te helpen het laatste beschermde savanne-ecosysteem van Rwanda en soorten zoals de zwarte neushoorn en de zeldzame en ongrijpbare schoenbek in stand te houden. Bovendien zal onze aanwezigheid in Akagera National Park ertoe bijdragen dat het voor het eerst economisch zelfvoorzienend wordt.

Unieke verkoopargumenten

Ideale gelegenheid en uitstekende combinatie in het land met een buitengewone gorilla-ervaring tijdens een verblijf in Bisate Lodge met een spectaculaire savannesafari in Wilderness Magashi
Het enige gebied voor exclusief gebruik in het Akagera National Park, waar privésafari's worden gefaciliteerd door deskundige gidsen, alleen voor Wilderness-gasten
Bekijk Oost-Afrikaanse specialiteiten, zowel vogels als dieren in het wild (de gewilde schoenbek, topi en Defassa-watercuk, Masai-giraffen), van vakkundig begeleide wildritten of boottochten („dubbeldekkers” op de boten maken het mogelijk wild op grotere hoogte te bekijken)
Citizen Scientist — Gasten worden aangemoedigd om mee te doen aan ons doel door 'Citizen Scientists' te worden en deel te nemen aan identikits voor roofdieren en bewegingsstudies

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Magashi

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen