WeTu Analytics

Fugitives' Drift Lodge

Isandlwana Battlefield Tour

Verhalen van de Anglo-Zoeloe-oorlog hebben al bijna anderhalve eeuw doorstaan en betoveren. De beroemde veldslagen van Isandlwana en Rorke's Drift hebben generaties lang de interesses en verbeeldingen van talloze mensen vastgelegd, zoals ze deden in Victoriaans Groot-Brittannië.

Het epos van Isandlwana was een strijd die het Britse keizerrijk tot zijn kern schudde en vraagtekens zette bij de illusie van Europese superioriteit. Hoe heeft een leger, grotendeels bewapend met speren en schilden, een modern Brits leger overwonnen?

De tour vertrekt na het ontbijt, om 7:30 uur. Op weg naar Isandlwana luisteren gasten naar een tape verteld door David Rattray die een achtergrond geeft aan de Anglo-Zulu Oorlog. Er is een stop om 9:00 voor een comfort break en om het museum in Isandlwana te bekijken. De lezing op het slagveld begint om 9:45 en eindigt rond 11:30, wanneer drankjes worden geserveerd. Een andere tape, deze keer beschrijft het verhaal van de overlevenden en gebeurtenissen na de slag bij Isandlwana, wordt gespeeld op weg terug naar de Lodge of Guest House, terug voor de lunch om 13:00.

Toon meer
Toon minder

Rorke's Drift Battlefield Tour

De verhalen van de Anglo-Zulu oorlog hebben al bijna anderhalve eeuw doorstaan. De slag bij Rorke's Drift is een van de beroemdste veldslagen in de Engelssprekende wereld en was later het onderwerp van de Hollywood-blockbuster Zulu uit 1964.

Een dappere groep Britse soldaten, veel zieken en gehandicapten, hield de hele nacht tegen een overweldigende Zoeloemacht. De emotioneel geladen talk van Douglas Rattray bestrijkt de strijd bij Rorke's Drift door de ervaringen van de individuele soldaten die, door grote daden van onbaatzuchtigheid en dapperheid, erin slaagden om het hoofd te bieden aan zulke verschrikkelijke kansen.

Elf Victoria Crosses en vijf Distinguished Conduct Medals werden uitgereikt voor acties bij Rorke's Drift, het herstel van de Britse militaire eer en het veiligstellen van zijn reputatie als een van de meest opmerkelijke stands in de Britse militaire geschiedenis.

De tour naar Rorke's Drift vertrekt om 15:00 uur. U kunt door het museum van Rorke's Drift kijken voordat de lezing begint om 16:00 uur. Er is heel weinig lopen bij betrokken. De lezing eindigt net voor 18:00 uur en gasten krijgen dan de mogelijkheid om rond de gedenktekens en het kerkhof te kijken voordat ze terugkeren naar de Lodge and Guest House.

Toon meer
Toon minder

Guided Walk to the Graves of Melvill and Coghill

In 1879 vielen de Britten Zululand binnen. Het midden van de drie grote binnenvallende zuilen smeedden de Buffalo River bij Rorke's Drift. Binnen enkele dagen was Lord Chelmsford's invasie in gevaar. Een deel van zijn centrale kolom was bijna vernietigd in Isandlwana, in een strijd beoordeeld als een van de grootste militaire rampen in de Britse koloniale geschiedenis. Een paar overlevenden worstelden terug naar Natal, oversteken de machtige Buffalo River bij de Fugitives' Drift.

Op een paar honderd meter van onze lodge stierven twee officieren in een heldhaftige poging om de Koninginnenkleur van hun regiment te redden, en werden de eerste mannen in de geschiedenis die postuum Victoria Crosses verdienden. We hebben het voorrecht deze dappere mannen, luitenants Melvill en Coghill, begraven te hebben waar ze op ons terrein vielen.

Neem deel aan een van onze gratis dagelijkse begeleide wandelingen naar de graven van Melvill en Coghill. De graven lopen duurt ongeveer een uur en omvat 3 km van een prachtig uitzicht over de Buffalo River en, vaak, ontmoetingen met dieren in het wild. Het is een relatief gemakkelijke wandeling, maar wel een korte klim.

Toon meer
Toon minder

Battlefield Kids Tour (for under 12's)

Fugitives' Drift staat bekend om het leveren van ontzagwekkende slagveldtochten die de gevechten van Rorke's Drift en Isandlwana tot leven brengen. Deze ervaring geeft een diep en tastbaar inzicht in enkele van de meest ontroerende slagvelden van Zuid-Afrika. Drift van Fugitives' breidt zich uit op deze ervaringen
met de toevoeging van speciale tours voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Terwijl onze wereldberoemde rondleidingen beginnen met de ouders, zullen kortere, meer interactieve rondleidingen op het terrein, geleid door een gids, hun kinderen inspireren en inspireren met verhalen over de moed en moed van de Britse soldaten en Zoeloe-krijgers. Deze tours worden gevolgd door een spelwandeling en een meer culturele ontmoeting, die kan worden aangepast aan de individuele behoeften of leeftijden van de kinderen.

Toon meer
Toon minder

Mountain Biking

Drift van Fugitives' heeft een steeds groter wordend netwerk van single track, variërend van vlak tot steil, technisch en niet zo-technisch. We hebben veel Jeep track (twee tracks).

Geniet van adembenemende uitzichten en bekijk het scala aan vlakten spel dat in het reservaat leeft - zoals giraffe, zebra, blesbok, kudu, gnoes, impala en nog veel meer.

Je moet wel je eigen fiets en helm meenemen als dit een activiteit is waarin je geïnteresseerd bent.

Toon meer
Toon minder

Nature Walks

Drift Lodge and Guest House bevindt zich te midden van de groene hellingen van het 2500 hectare natuurreservaat Drift. Het reservaat is de thuisbasis van een overvloed aan inheemse flora en fauna soorten, waaronder zebra, giraf, verschillende soorten antilopen en ongeveer 300 vogelsoorten.

Deze wandelpaden kunnen op uw gemak worden genoten, met of zonder een van onze getrainde veldgidsen.

Onze informatieve gidsen zijn gecertificeerd bij de Field Guide Association of South Africa en hebben een uitgebreide kennis van alle aspecten van ons Afrikaans bushveld. De rondleidingen nemen de gasten mee langs schilderachtige wandelpaden door de omgeving van het reservaat, terwijl ze de aandacht richten op de vegetatie, het spoor, het spel (groot en klein!) , vogels, insecten, geneeskrachtige eigenschappen en andere fascinerende feiten.

Gasten kunnen de diversiteit van ons reservaat veilig te voet ervaren als een ontspannen en informatieve activiteit — de duur en de afstand van de wandelingen kunnen worden aangepast aan de individuele wandelvoorkeur van de gast, maar duren over het algemeen 2 uur, over 2 of 3 km.

Toon meer
Toon minder

Fly Fishing - the Buffalo River

Voor degenen die graag vliegen vissen, ons wildreservaat wordt begrensd door de Buffalo River Gorge en biedt een fantastische visplek. Breng een ochtend door in een spectaculaire en rustige omgeving, vissen op Natal Yellow Fish. Onze gids verbindt alle op maat gemaakte vliegen voor u aan de lijn en is ongelooflijk deskundig en ervaren.

Natal Yellowfish, ook wel bekend als Scaly (Yellowfish), is een zoetwatervis die endemisch is in het oosten van Zuid-Afrika, en KZN in het bijzonder. Ze kunnen tot 65 cm lang worden en tot 4,5 kg wegen. De zijn een ongelooflijk sterke vechtvis, en neem gemakkelijk een goed gedreven vlieg.

Houd er rekening mee dat onze visgids wordt uitbesteed en dat visreizen van tevoren moeten worden gereserveerd. Vissen in de Buffalo River is ook afhankelijk van het seizoen en kan alleen worden gedaan tussen mei en oktober (met de beste tijd is juni — september).

Houd er ook rekening mee dat alle vissen strikt vang-and-release zijn.

Toon meer
Toon minder

Blood River Battlefield

Een andere spannende excursie is naar Blood River. Hier werd een strijd gevochten tussen de Boeren en de Zoeloes op 16 december (nu een feestdag in Zuid-Afrika), 1838. Deze reis is zeker de moeite waard: 64 levensgrote massief bronzen wagons zitten nu op de plaats van de strijd en zijn opmerkelijk.

Toon meer
Toon minder

Hartford Library

Voor conferentiegebruik - Inclusief een theepauze halverwege de ochtend, flessenwater en pepermuntjes. Lunch en afternoon tea zijn inbegrepen in de overnachtingsprijs. Scherm en projector voor gebruik. Het tarief wordt per dag in rekening gebracht.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Fugitives' Drift Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen