WeTu Analytics

Wilderness Qorokwe

Hoogtepunten

Qorokwe grenst aan het beroemde Moremi Game Reserve, dat bekend staat om zijn vele wilde dieren; de productieve dierwaarnemingen zijn te danken aan de mix van habitattypen die tussen de westelijke en oostelijke grenzen liggen: respectievelijk de Santantadibe- en Gomoti-kanalen.
De spectaculair gelegen landcamping, gevoed door twee permanente rivieren, nodigt het hele jaar door uit tot safari-avonturen.
Een roofdierenbolwerk, verwacht spannende ontmoetingen met leeuwen, cheeta's, luipaarden en andere iconische dieren.

Bestemming: Wilderness Qorokwe is een van Botswana's beste bestemmingen om wilde dieren te spotten. Het exclusieve gebied beslaat meer dan 26.180 hectare (meer dan 64.692 hectare) en grenst aan het Moremi Game Reserve, een gebied met een rijke diversiteit. De naam Qorokwe betekent 'de plek waar de buffel door de bosjes het water in is gesloten'. Een toepasselijke naam voor een kamp gelegen tussen twee permanente rivieren, de Santantadibe- en Gomoti-kanalen, waar indrukwekkende kuddes buffels leven.

Ervaring: Onbedorven en niet omheind, gasten kunnen kiezen uit een prachtige selectie aan activiteiten. Van serene mokorotochten op traditionele dug-outkano's die de kanalen verkennen, olifanten zien drinken in de verte, tot onvergetelijke natuurwandelingen met onze deskundige en gepassioneerde natuurgidsen. Er zijn ook momenten van verrassing en genot, zoals onze kenmerkende picknicks in de wildernis en tussenstops bij zonsondergang in de Champagne tijdens een bootsafari.

's Avonds kunnen gasten hun zintuigen aanscherpen tijdens bloedstollende gamedrives, waarbij ze de actie van roofdieren en prooien volgen. Geniet vervolgens van culinaire hoogstandjes en verhalen rond een knisperend haardvuur.

Doel: Het kamp speelt een belangrijke rol in de emancipatie van lokale gemeenschappen door het creëren van banen en andere mogelijkheden om inkomsten te genereren. Dankzij de concessiehuurovereenkomst van de gemeenschap wordt het personeel van Qorokwe grotendeels vanuit de gemeenschap tewerkgesteld. Het kamp draait op 100% zonne-energie.

Dieren in het wild: Wat Qorokwe zo bijzonder maakt, is de rijkdom van de verschillende biomen. Van verspreide acaciabossen — de thuisbasis van kuddes giraffen, zebra's en verschillende wilde vlaktes — tot ongerepte uiterwaarden, waar vaak merkwaardige rode lechwe en met modder bedekte buffelstieren worden gezien in de ondiepe rivierkanalen. Olifantenkuddes zijn regelmatige bezoekers in deze klassieke omgeving van de Okavango Delta, net als iconische Afrikaanse roofdieren: leeuwen, cheeta's, luipaarden, gevlekte hyena's en wilde honden.

Wilderness Qorokwe: Het kamp is een aantrekkelijk en opvallend contrast tussen eco-chique stijl in een klassieke Okavango Delta-omgeving. De negen elegante tenten (waaronder een zeer ruime familie-eenheid met een eigen dompelbad) nodigen gasten uit om gemakkelijk van het moderne interieur naar de natuurlijke, luchtige buitenkant te gaan.

Het ruime en elegante hoofdgedeelte en de tenten kijken uit op een typische Delta-lagune en zijn goed beschaduwd en gepositioneerd om de heersende bries op te vangen. Verhoogde wandelpaden bieden gasten een spectaculair uitzicht op de wildernis en de wilde dieren, die je vrij door het kamp kunt zien bewegen. Een centraal punt van de camping is het overloopzwembad, de perfecte plek om te genieten van een verfrissende duik terwijl je geniet van het uitzicht.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Qorokwe

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen